Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Ventspils" spēles galotnē nosargā uzvaru pār "Valmiera Glass/ViA"

"Ventspils" spēles galotnē nosargā uzvaru pār "Valmiera Glass/ViA"
Māris Ziediņš. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā par sīvu cīņu parūpējās "Ventspils" un "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti. Ventspilnieki izbraukumā tomēr spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 70:65.

"Ventspils" šosezon piekāpusies vien "VEF Rīga" komandai, kamēr valmieriešiem izdevies divreiz pieveikt vien "Latvijas Universitāti". Ja Valmieras komanda iepriekšējo spēli aizvadīja otrdien, piekāpjoties "Ogrei", tad ventspilnieki nav devušies laukumā jau vairāk nekā divas nedēļas. Šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ventspilnieki rezultatīvā cīņā uzvarēja ar 113:90, cenšoties gūt panākumu arī Valmierā, nespēlējot Artūram Ausējam un Edgaram Lasenbergam.

Teju divas pirmās minūtes neviena no komandām nespēja gūt punktus, kad tālmetienu realizēja Kristaps Mediss, bet brīdi vēlāk viņš panāca 5:0. Nesekmīgi spēli sāka Māris Gulbis, kurš netrāpīja pirmos metienus, spēlēja agresīvi, centās uzņemties, bet tas viss beidzās ar sodu uzbrukumā. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē valmierieši ne vien atspēlējās, bet arī lieliski izmantoja pretinieku kļūdas, izvirzoties vadībā ar 11:7. Minūti līdz ceturtdaļas beigām Gulbis ar precīzu tālmetienu atjaunoja minimālu vadību "Ventspilij", kas uzvarēja ceturtdaļu ar rezultātu 14:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi laukumā sūtīja rezerves, kas pamatā bija gados jaunie spēlētāji. Uzreiz varēja just valmieriešu pārākumu vairākās pozīcijās, kas ļāva arī izvirzīties vadībā ar 19:14. Ātri laukumā atgriezās ventspilnieku pamatspēki, spēlei uzreiz izlīdzinoties. Tikmēr ar precīzu tālmetienu rezultātu ceturtdaļas vidū izlīdzināja Gulbis (21:21). "Ventspils" vēl pusotru minūti turpināja savu izrāvienu, kad to pārtrauca Māris Ziediņš, ievadot mājinieku izrāvienu. "Valmiera Glass/ViA" drīz vien atguva vadību, pateicoties Klāva Dubulta sekmīgajai spēlei. Pirmā puslaika izskaņā tālmetienu realizēja Edmunds Elksnis, dodot Valmieras komandai četru punktu pārsvaru, bet puslaiks noslēdzās valmieriešiem labvēlīgi ar rezultātu 35:30.

Otro puslaiku pārliecinoši sāka "Ventspils", veicot 10 punktu izrāvienu. Pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm Dubults atvēra Valmieras komandas rēķinu, cīņai turpinoties jau daudz līdzvērtīgāk. Mājiniekiem bija vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu, bet līdz trešās ceturtdaļas otrajai pusei tas nenotika. Tikmēr "Ventspils" nespēja savu pārsvaru nostiprināt, jo basketbolistu individuālie centieni nenesa rezultātu. Valmierieši tikmēr izteikti spēlēja kā komanda. Ceturtdaļas otrajā pusē te viena, te otra komanda izvirzījās minimālā vadībā. Pēdējie vadībā izvirzījās ventspilnieki, kas noslēdza ceturtdaļu ar labvēlīgu rezultātu 53:49.

Spēles izšķirošā nogriežņa sākumā ventspilnieki centās iegūt iniciatīvu un veikt izšķirošo izrāvienu, bet īstajā brīdī mājiniekiem tālmetienu realizēja Niks Salenieks. Lai arī ventspilniekiem izdevās turēties nelielā vadībā, tomēr "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti jebkurā brīdī varēja veikt izrāvienu un tikt pie pārsteidzoša panākuma. Ceturtdaļas vidū mājinieki samazināja deficītu līdz trim punktiem, bet otrā laukuma galā trīs soda metienus nerealizēja Gulbis. Ventspilniekiem komandas spēle turpināja nevesties, bet pretinieki to līdz galam neizmantoja, paši nespējot gūt punktus arī pēc labi izspēlētiem uzbrukumiem. Tuvojoties spēles galotnei, vislabāko sniegumu rādīja Mediss, palielinot viesu pārsvaru līdz sešiem punktiem (65:59). Līdz pēdējai minūtei valmierieši sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, intrigai saglabājoties. Abas komandas neizmantoja savus uzbrukumus līdz brīdim, kad bija palikušas 11 sekundes. Kamerons Randls trāpīja vienu no diviem soda metieniem, bet otrā laukuma galā ventspilnieki piespieda kļūdīties Elksnim, kas izrādījās izšķiroši. Gulbis vēl paspēja realizēt divus soda metienus, ļaujot viesiem uzvarēt ar rezultātu 70:65.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Māris Gulbis, bet attiecīgi 17 un 16 punkti Kameronam Randlam un Kristapam Medisam. Valmieras komandas rindās ar 12 punktiem atzīmējās Valters Vēveris.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 5. decembris

"Valmiera Glass/ViA" - "Ventspils" 65:70 (13:14, 22:16, 14:23, 16:17)

"Valmiera Glass/ViA": Vēveris 12, Engers 11, Dubults 10, Elksnis 8 (9 rp), Jonāts 8 (7 ab), Salenieks 6, Liepiņš 5, Ziediņš 5, Elksnītis.
"Ventspils": Gulbis 18 (6 ab, 3 bl), Randls 17, Mediss 16, Kofijs 11 (4 pb), Vīksne 4 (6 ab), Šulcs 2, Šeļakovs 2 (6 ab, 3 bl), Vitoļskis, Lācis.

"Pafbet" Latvijas līga

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga10-0100.0
2.Ventspils8-280.0
3.Ogre6-460.0
4.Liepāja4-640.0
5.Valmiera Glass/ViA2-820.0
6.Latvijas Universitāte0-100.0

, 2020-12-05 21:03, pirms 3 gadiem
BKV joprojām nerisina problēmu ar centriem skatos.
, 2020-12-05 21:12, pirms 3 gadiem
Nav forši, ka pagaidām uzvar tikai turnīra tabulā augstāk esošās komandas.
, 2020-12-05 23:04, pirms 3 gadiem
Nu, Valmiera, šitādu spēli noliet... Personīgi man ir milzīgs kauns par to, kā mājinieki nospēlēja otro puslaiku. Ja šitādus ventiņus nespēj paņemt, tad te nav ko sapņot par play off. Un visnīkulīgākie bija visi trīs garie - ne Jonātam, ne Ziediņam kaut kādus par galvu īsākus un uz pusi vieglākus nav spēka aizbīdīt uzbrukumā ar muguru pret grozu, bet kronis visam bija Dubulta garām mestie planierīši pret vairogu tā vietā, lai pēc ideālām Elkšņa piespēlēm spraustu no augšas otrajā puslaikā vien reizes piecas vismaz! Ventiņi trijatā - rudais bulterjrrs, Randls un Gulbis - piesmēja visu Valmieras komandu... Neredzēju pirmo puslaiku, taču ar to, kas tika laukumā un īpaši uzbrukumā no mājinieku puses (ne)darīts otrajā, pietika pārpārēm, lai vakars būtu sabojāts. Ventiņi dāvināja Valmierai trešo uzvaru, bet valmierieši galīgi nebija gatavi to paņemt. Un tas situācijā, kad pašiem pagaidām tikai 2 panākumi!
, 2020-12-05 23:23, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: BKV joprojām nerisina problēmu ar centriem skatos.
Domājams pēc jaunā gada varētu būt kāds papildinājums.Šeļakovs nu galīgi nevelk.Kas no LV garajiem ir brīvi un varētu būt pa kabatai BKV?
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
11

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.