Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ausējs par LBL finālu: ''Saprotu, ka daļa mūs jau norakstījuši, taču spēle sākas no nulles''

Ausējs par LBL finālu: ''Saprotu, ka daļa mūs jau norakstījuši, taču spēle sākas no nulles''
Artūrs Ausējs. Foto: Ritvars Raits

BK ''Ventspils'' basketbolists Artūrs Ausējs intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atcerējās sēriju ar ''Ogri'', savu izšķirošo metienu ceturtajā spēlē, kurš ieveda ventspilniekus finālā. Savukārt par finālu pret VEF Ausējs pauž, ka, lai arī visi par favorītiem uzskata VEF, katra spēle sākas no nulles.

Otrdien par otro finālisti Latvijas basketbola līgā (LBL) kļuva BK ''Ventspils'', kura prata atspēlēties no 13 punktu deficīta, un ar Artūra Ausēja pēdējo sekunžu metienu izrāva uzvaru ar 75:72. Visā sērijā Ventspils uzvarēja ar 3-1, 20. reizi kluba vēsturē iekļūstot LBL finālā. Finālsērija Rīgā sāksies jau 8. maijā un uzvarēs tā komanda, kura pirmā izcīnīs četras uzvaras.

''Pirmajā spēlē patraucēja garais pārtraukums. Pārējos mačos pratām labi noskaņoties, kā arī treneri atrada lietas, kurās varam nospēlēt labāk un likt pretiniekam justies neērtāk. Domāju, ka ''Ogre'' mums ir neparocīgs pretinieks. Viņi spēlē ar daudz mazajiem spēlētājiem, daudz blokiem, uz kuriem jāmainās - šādam stilam ir jāpielāgojas. Ir neierasti, kad par saspēles vadītāju spēlē ceturtais numurs. Mērķis bija tikt finālā. Vakar priecājāmies, šodien atpūšamies, bet rīt sākam gatavoties finālam,'' sēriju ar ''Ogri'' atceras ceturtās spēles varonis Artūrs Ausējs.

Ceturtajā spēlē pēc puslaika ''Ogre'' bija vadībā ar 38:25, taču pārsvars tika izšķērdēts trešās ceturtdaļas laikā. Jau otro spēli pēc kārtas izbraukumā ventspilnieki lauza cīņas gaitu tieši trešajā nogrieznī. Ausējs skaidro, ka savu pienesumu tam devis kapteinis Māris Gulbis: ''Kapteinis pārtraukumā teica, ka ir jāspēlē tagad, nevis kaut kas jāatliek uz rītdienu. Saņēmāmies un pratām atrast spēkus.'' Par savu uzvaras nesošo metienu Ausējam nav daudz ko stāstīt, uzsverot, ka šādus metienus trenē ikdienā: ''Pārgāju pāri un bija skaidrs, ka būs viens pret vienu situācija. Labi, ka iekrita. Pārliecība bija, ka varu iemest, lai arī spēlē nemetu ar augstu precizitāti (2/8 3p. - T.M.).''

Pret ''VEF Rīga'' ventspilniekiem šosezon klājies grūti, zaudējot visās savstarpējās spēlēs. 28. martā VEF no Ventspils aizbrauca ar 44 punktu uzvaru. Ausējs saprot, ka daudzi ''Ventspili'' pirms sērijas ir norakstījuši, taču katra spēle sākas no nulles: ''Jāspēlē komandas aizsardzība, ja vēlamies izcīnīt kādu uzvaru. Saprotu, ka viņi ir favorīti, taču, ja esi sportists, tu neej uz spēli ar domu par zaudējumu. Ja esi norakstījis sevi pirms spēles, tad vari nemaz uz to neiet. Saprotu, ka lielākā daļa uzskata, ka sērijā VEF uzvarēs ar 4-0 un mūs ir jau norakstījuši. Mums šādas domas nevar piezagties.''

Kā VEF spēcīgākās puses Ausējs min ātro pāreju un ātru basketbolu. Komandā ir arī daudzi meistarīgi basketbolisti. Pats basketbolists ir par sešām spēlēm sērijā, kurā par čempioniem tiks kronēti BK ''Ventspils'' basketbolisti.

Sērijas pirmā spēle 8. maijā Daugavas sporta namā.

LBL finālsērija 2021

DienaLaiksVietaSpēle
08.0517:00DSNVEF – Ventspils
11.0519:00VentspilsVentspils – VEF
14.0519:00DSNVEF – Ventspils
17.0519:00VentspilsVentspils – VEF
19.0519:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)
21.0519:00VentspilsVentspils – VEF (ja nepieciešams)
23.0517:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)

, 2021-05-05 15:32, pirms 3 gadiem
Knapi pieveica Ogri,nu nezinu gan...
Katrā ziņā garāka sērija ,labāk priekš skatītājiem!
, 2021-05-06 13:06, pirms 3 gadiem
Malači Ventspils tā tik turpināt! Pievarēt Ogri, sakārtot spēli un pretī visiem skeptiķiem uzvarēt! Malači!!! Lai izdodas laba un uzvaras nesoša sēija pret VEF.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.