Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"VEF Rīga" paviršs pirmais puslaiks un pārliecinoša uzvara pār LU

"VEF Rīga" paviršs pirmais puslaiks un pārliecinoša uzvara pār LU
Maikls Kaizers. Foto: "VEF Rīga"

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā desmito uzvaru izcīnījuši "VEF Rīga" basketbolisti. Nosacītajā izbraukuma spēlē "VEF Rīga" mērojās spēkiem ar "Latvijas Universitāti", ko pieveica ar rezultātu 86:42.

Abas komandas šosezon ir diametrāli pretējā situācijā. Kamēr "VEF Rīga" nav piedzīvojusi zaudējumu un ir pārliecinoša līgas favorīte vismaz starp Latvijas komandām, tad LU šosezon nav izcīnījusi nevienu uzvaru un, visticamāk, līgas pastarītei vajadzēs pielikt lielas pūles, lai gūtu vairāk nekā pāris panākumus šosezon. Nebija šaubu, ka šajā mačā "VEF Rīga" basketbolisti varēs eksperimentēt un dot lielāku spēles laiku rezervistiem, kamēr LU basketbolistu trumpis noteikti bija iespēja spēlēt brīvi bez lieka satraukuma. Jāatceras, ka pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē 24. oktobrī "VEF Rīga" sagrāva LU ar 95:54.

Jau spēles pirmajās četrās minūtēs izpaudās "VEF Rīga" spēlētāju meistarības pārākums, bet tajā pašā laikā LU basketbolisti varēja gana brīvi uzbrukt grozam. Tuvojoties ceturtdaļas vidum, "VEF Rīga" basketbolisti sāka aktīvāk spēlēt arī aizsardzībā, kas pretiniekiem sāka radīt problēmas, veidojot uzbrukumus. Ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" bija vadībā ar 8:4, bet starpība būtu bijusi lielāka, ja vien izdotos realizēt vairākus ātros uzbrukumus. Pirmajās minūtēs, nerespektējot LU spēlētājus, bumbu grozā no augšas trieca gan Maikls Kaizers, gan Kails Almens. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē komandas centās spēlēt ātri, kas bija daudz parocīgāk "VEF Rīga" spēlētājiem, bet vēlme nospēlēt skaisti un efektīgi brīžiem pārvērtās kļūdās. LU basketbolistu ieilgušo tukšo periodu ar precīzu tālmetienu pārtrauca Kārlis Žunda, uzstādot ceturtdaļas gala rezultātu - 12:7.

Otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs "VEF Rīga" basketbolisti turpināja spēlēt vairāk ar sevi, guva punktus, kļūdījās vieglos metienos no groza apakšas un pieļāva kļūdas. Tikmēr LU basketbolistu sniegumā labākā epizode bija Anrija Miškas bumbas trieciens grozā no augšas. Ceturtdaļas vidū Almens divreiz trāpīja no distances, dodot savai komandai 13 punktu pārsvaru (26:13). LU izdevās izlīdzināt spēli, bet tas vairāk bija uz pretinieku paviršību rēķina. Paulam Migliniekam izdevās trāpīt divus tālmetienus, sadeldējot deficītu (19:27). Atlikušajā "VEF Rīga" spēlētāji veica septiņu punktu izrāvienu, noslēdzot puslaiku ar rezultātu 34:19.

"VEF Rīga" basketbolistiem trešajā ceturtdaļā vajadzēja divas minūtes, lai iegūtu vairāk nekā 20 punktu pārsvaru (42:21). LU basketbolisti atkal iesprūda pretinieku aizsardzībā, bet otrā laukuma galā "VEF Rīga" basketbolisti vairs nespēlēja tik pavirši, kas deva rezultātu un ļāva izšķirt spēles likteni pilnībā. Ceturtdaļas vidū rezultāts jau bija 50:21. Nākamajās trīs minūtēs LU nedaudz atspēlējās, sadeldējot deficītu līdz 22 punktiem, kas noturējās līdz ceturtdālas beigām - 56:34.

Ceturtajā ceturtdaļā LU pretinieki nereti atslābst pie lielāka pārsvara, bet šis īsti nebija tas gadījums. Spēle aizsardzībā "VEF RĪga" basketbolistiem bija līmenī, bet sekmes uzbrukumā ļāva sasniegt vairāk nekā 30 punktu pārsvaru (66:34). LU basketbolisti pirmos punktus ceturtdaļā guva vien pēc piecām ar pusi spēlētām minūtēm, Albertam Putānam īsā laikā tiekot pie četriem punktiem. Tas tikai uz brīdi aizkavēja pretiniekus vismaz 40 punktu pārsvara iegūšanai. Pēdējā minūtē "VEF Rīga" nostiprināja pārsvaru, svinot uzvaru ar rezultātu 86:42.

Uzvarētāju rindās attiecīgi 22 un 21 punktu guva Aizeja Pinjero un Kails Almens. LU labā neviens no spēlētājiem nespēja tikt kaut pie 10 punktiem, rezultatīvākajam ar septiņiem esot Kārlim Žundam.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 4. decembris

"Latvijas Universitāte" - "VEF Rīga" 42:86 (7:12, 12:22, 15:22, 8:30)

"Latvijas Universitāte": Žunda 7 (6 ab), Putāns 6, Mežulis 6, Miglinieks 6, Ramza 5, Miška 4, R.Avotiņš 4, Arnītis 2, Viljamsons 2, Kampuss, Lucis.
"VEF Rīga": Pinjero 22 (7 ab), Almens 21 (3pts 5/7), Salmiņš 9, Kaizers 8 (13 ab, 3 bl), Madsens 7 (6 ab), Krūmiņš 6, Kohs 5, Zoriks 3, Vītols 3, Šķēle 2, Ate.

"Pafbet" Latvijas līga

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga10-0100.0
2.Ventspils7-277.8
3.Ogre5-455.6
4.Liepāja4-544.4
5.Valmiera Glass/ViA2-722.2
6.Latvijas Universitāte0-100.0

Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.