Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Liepājas basketbols piesaista arī augumā raženo Meinartu

Liepājas basketbols piesaista arī augumā raženo Meinartu
Fredriks Meinarts. Foto: basket.lv

Vakardien iespaidīgā manierē "Liepājas" rindās debitēja 16 gadus vecais Juris Vītols, savukārt šodien komanda ziņo par vēl viena DSN audzēkņa Fredrika Meinarta lēmumu pievienoties Liepājas basketbola sistēmai.

Šonedēļ jau ziņojām par to, ka "Liepāja" pavēstījusi par jaunā saspēles vadītāja Jura Vītola pievienošanos Kurzemes komandai. Vītolam izdevās vairāk nekā pieklājīga debija pieaugušo basketbolā. 16 gadus vecais spēlētās savā pirmajā profesionālā līmeņa spēlē guva divus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet kas visvairāk izceļams - atzīmējās ar desmit rezultatīvām piespēlēm.

Vītols nav vienīgais DSN audzēknis, kurš pārcēlies uz Liepājas sistēmu. Šodien kurzemnieki vēsta par augumā raženā Fredrika Meinarta piesaistīšanu savai basketbola sistēmai.

Artūrs Visockis-Rubenis: "Frederiks Meinarts ir jaunietis ar augstu basketbola potenciālu - gara auguma, labu koordināciju un metiena tehniku. Prieks, ka viņš un viņa ģimene ir izvēlējušies Liepāju par vietu, kur šo talantu attīstīt. BK "Liepāja" sistēma ir ļoti piemērota Frederika izaugsmei gan no ikdienas darba apstākļiem, ko varam nodrošināt, gan no iespējas pakāpeniski krāt pieredzi gan spēlējot LBL2 un LBL līmenī."

Frederiks Meinarts:"Esmu priecīgs un pateicīgs par iespēju būt daļai no BK "Liepāja". Šajā profesionālajā basketbola ģimenē jūtos lieliski, lai trenētos, attīstītos un cīnītos par komandas uzvarām!"

Latvijas basketbola savienības podkāstā 2+1 "Liepājas" ģenerālmenedžeris Normunds Atvars stāstīja, ka vēju pilsētā tiekot veikts darbs, lai izveidotu vislabākos apstākļus jauno spēlētāju attīstīšanai. Iepriekš Rakveres "Tarvas" trenējušo Juri Umbrašo "Liepāja" piesaistīja tieši ar mērķi sekmēt jauno spēlētāju attīstību. Kamēr Artūra Visocka-Rubeņa tiešie palīgi "Liepājas" komandas trenēšanā ir Krists Pīternieks un Reinis Rozītis, Umbraško sadarbībā ar pārējo treneru kolektīvu virsuzrauga tieši individuālo darbu ar "Liepājas" sistēmas jaunajiem talantiem.

Tikmēr citā 2+1 podkāsta raidījumā "Valmiera Glass/ViA" galvenais treneris Edmunds Valeiko atklājis, ka Valmieras basketbola audzēknis un Meinarta vienaudzis, un Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieks Rūdolfs Rudmiezis izvēlējies savu ceļu basketbolā turpināt ārvalstīs. Konkrēti Rudmieža ceļš aizvedis uz Čehijas komandu "Hradec", kas spēlē Čehijas U-19 čempionātā. Šajā komandā Valmieras basketbola audzēknim kompāniju sastāda vēl viens Latvijas jaunais basketbolists Rihards Porietis no DSN sistēmas.


, 2021-10-03 14:59, pirms 2 gadiem
Ja Meinartu izmantos un ļaus spēlet gan Lat est līgā gan ziemeļu līgā tad solis labs.
Beidzot vismaz zināms arī kur Rudmiezis palika to izbrīnijos ka nav Valmieras sastāvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-03 15:45, pirms 2 gadiem
Paskatijos ka Liepājas otrajā komandā spēlē arī Henriks Bajārs 19 gadi 213 cm priecē ka ir vairums garo jauno ( Viljamsons , Helmanis ,Bajārs ,Pinnis , Meinarts , Bikovs ) tagad jācer ka kāds vismaz izaugs par labu basketbolistu priekš lielāls izlases
, 2021-10-03 16:16, pirms 2 gadiem
Cik tad garš ir Meinarts?
, 2021-10-03 16:17, pirms 2 gadiem
Mūsu kolēģis bija ielicis video ar Vītolu pie cita raksta. Puisis tiešām labs izskatās.

https://twitter.com/kristiansdilans...
, 2021-10-03 16:37, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik tad garš ir Meinarts?
Pēc pagājušā gada lbl2 bija rakstītts 211cm
, 2021-10-03 16:46, pirms 2 gadiem
Viitolam veel augt un augt, iipashi aizsardziibaa, kur veel ir ko pielikt pat lloti.
Objektiivi izveerteet varees tikai peec sezonas peedeejaas speeles. Sezona veel gara
, 2021-10-03 16:57, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Paskatijos ka Liepājas otrajā komandā spēlē arī Henriks Bajārs 19 gadi 213 cm priecē ka ir vairums garo jauno ( Viljamsons , Helmanis ,Bajārs ,Pinnis , Meinarts , Bikovs ) tagad jācer ka kāds vismaz izaugs par labu basketbolistu priekš lielāls izlases
Neaizmirsti 211 cm garo Karli Silinu, kurs vakar ar double double un iespaidigiem dankiem debiteja Liepajas rindas!
, 2021-10-03 17:43, pirms 2 gadiem
LJBLTreneris rakstīja: Neaizmirsti 211 cm garo Karli Silinu, kurs vakar ar double double un iespaidigiem dankiem debiteja Liepajas rindas!
Es nosaucu tos kas 20 gadus un jaunāki Siliņš tomēr jau 24 gadi
Kamaka Hepa. Foto: Andris Grīnbergs
17

Lielajā piektdienā Rīgas torņi dimd par godu Vefiņam

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā spēlē "VEF Rīga" pēdējā ceturtdaļā sadeva pūpolus "Rīgas Zeļļiem", tiekot pie pirmās ceturtdaļfināla kārtas uzvaras ar rezultātu 87:72.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
2

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.