Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

LBL laukumos šodien divas spēles

LBL laukumos šodien divas spēles
Valdis un Sandis Valteri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien tiks izspēlētas divas Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas spēles. "Rīgas VEF" savā laukumā uzņems "Valmieras" komandu, bet "Zemgale" Jelgavā tiksies ar "Liepājas Lauvu" komandu. Spēli no Olimpiskā Sporta centra Rīgā būs iespēja noskatīties tiešraidē portālā Sportacentrs.com.

"Rīgas VEF" pret "Valmieru"

Šīs dienas centrālā spēle risināsies Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā. Tajā līgas līdervienība "VEF" uzņems "Valmieras" komandu. Vefieši līdzšinējās četrās LBL spēlēs izcīnījuši tikai uzvaras, bet valmierieši 15 spēlēs tikuši pie desmit panākumiem. Pirmajā abu komandu šīs sezonas savstarpējā spēlē aizvadītā gada 4.novembrī Valmierā uzvaru ar rezultātu 82:76 izcīnīja rīdzinieki, taču spēle kopumā bija līdzīga un iespējas uzvarēt bija arī laukuma saimniekiem.

"Valmieras" komandas rindās iepriekšējā "MasterCard" BBL spēlē atgriezās viens no tās uzbrukuma līderiem Juris Andžejevskis, kurš vienā no spēlēm ar "Barons" komandu guva smadzeņu satricinājumu un viņam tika veikta deguna operācija. "Valmieras" komandai arī šodien nevarēs palīdzēt Artūrs Valeika, kuram ir krustenisko saišu plīsums un meniska bojājums. Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Valeika komandai nevarēs palīdzēt ilgāku laiku, komandas vadība no "Zemgales" pie sevis atvilināja bijušo Latvijas izlases centru Kasparu Ciprusu. Šīvakara spēle būs pirmā, kad Cipruss "Valmieras" komandas rindās spēlēs pret sava bijušā trenera Valda Valtera vadīto VEF komandu.

Skaidrs, ka "Rīgas VEF" komanda šajā spēlē būs favorīte, taču šīs favorītu statuss vēl jāpierāda arī laukumā. Spēli no Olimpiskā Sporta centra Rīgā būs iespēja noskatīties tiešraidē portālā Sportacentrs.com. Spēles sākums pulksten 19:30 un to komentēs Jānis Celmiņš - LIVE: Šodien 19:30 VEF Rīga - Valmiera

VEF un "Valmieras" komandām jau 23. februārī būs jātiekas arī BBL Elites divīzijas spēlē un šīvakara spēles būs labs ģenerālmēģinājums pirms mača, kurš VEF komandai var būt ļoti izšķirošs BBL turnīra tabulas kontekstā.

"Zemgale" pret "Liepājas lauvām"

Otrā LBL 1. divīzijas spēlē Jelgavas "Zemgale" savā laukumā uzņems "Liepājas lauvu" komandu. Abas komandas šajā sezonā savā starpā ir tikušās jau četras reizes. Trijās no tām uzvaras ir izcīnījuši liepājnieki, taču vienā pārāki ir bijuši jelgavnieki. Šī būs abu komandu piektā savstarpējā tikšanās reize (trešā reize spēlējot Jelgavā). Atcerēsimies, ka vienīgais zaudējums pret "Zemgales" basketbolistiem ir bijis tieši spēlējot viņu mājās Jelgavā, līdz ar to liepājniekiem jābūt piesardzīgiem arī šajā reizē.

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas pusē paklīda baumas, ka jau tuvākajā laikā "Liepājas lauvas" galvenā trenera amatā varētu nonākt bijušais "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis, nomainot Armandu Misus. Liepājas kluba direktors Artūrs Košeļevs atklāja, ka kluba vadība trenera Misus darbu vērtē kā neapmierinošu un, ja šonedēļ paredzētajās divās spēlēs (pret "Zemgali" un "Baronu" – aut.) tiks piedzīvota kaut viena neveiksme, treneris tiks nomainīts.

Kopš iepriekšējās abu komandu tikšanās reizes, jelgavniekus ir atstājuši divi spēlētāji – Akselis Vairogs un Kaspars Cipruss (pēdējais no minētajiem tagad pārstāv BK „Valmiera” rindas). Savukārt, liepājniekiem izmaiņas sastāvā nav notikušas un visticamāk mačam tiks pieteikti visi spēcīgākie šā brīža spēlētāji.

Mača sākums Jelgavā pulksten 19.00.

Izmantotie resursi:
vefriga.com
bkvalmiera.lv
basket.lv
liepjaslauvas.lv


, 2010-02-03 10:42, pirms 14 gadiem
par valmieru!
, 2010-02-03 10:44, pirms 14 gadiem
sarauj Valmiera
, 2010-02-03 11:16, pirms 14 gadiem
spēle ar valmieru būs interesanta ,žēl ka hoķis tajā laikā.....
, 2010-02-03 11:43, pirms 14 gadiem
nez kurš stāda kalendāru, ielikt precīzi pat laikus ar hoķi
, 2010-02-03 12:14, pirms 14 gadiem
Sarauj, Valmiera!
, 2010-02-03 12:48, pirms 14 gadiem
Gribētos būt par Valmieru, bet no turnīra tabulas un liepājnieku viedokļa - par VEF.
Par kalendāru. Vai kāds no Jums iedomājās, ka stādot basketbola kalendāru kāds arī pēta Rīgas Dinamo kalendāru? Pff. Smieklīgie. Svarīgāk katram klubam ir būt gatavam savai spēlei!
Par skaistu basketbolu!
, 2010-02-03 15:13, pirms 14 gadiem
VEFiņ, sarauj!
, 2010-02-03 17:11, pirms 14 gadiem
Kalvi Krūmiņ, Olympic Casino un Fēnikss darbinieki ir ar tevi!

Sametāmies un uzlikām toķikā! Ja zaudēsiet, apīšus vairāk vari nenākt dauzīt!
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.