Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Par marta labāko spēlētāju Latvijas grupā atzīts LU uzbrucējs Miška

Par marta labāko spēlētāju Latvijas grupā atzīts LU uzbrucējs Miška
Anrijs Miška. Foto: Māris Greidāns

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgā par marta labāko spēlētāju Latvijas grupā nosaukts Anrijs Miška, "Latvijas Universitātes" komandas spēlētājs.

"Latvijas Universitāte" ieņem pārliecinošu pēdējo vietu sezonas kopvērtējumā Latvijas grupā un no 24 spēlēm uzvarējusi tikai trīs. Martā LU aizvadīja tikai trīs spēles, zaudējot "Liepājai" un "Valmierai Glass/Via", taču izcēlās ar uzvaru pār vienu no turnīra favorītēm "Ventspili" (88:76).

Šajā uzvarā Anrijs Miška guva 27 punktus, trāpot 10 no 14 metieniem no spēles, kas bija galvenais arguments LU uzvarai pār ventspilniekiem. 21 gadu vecais spēlētājs vismaz 20 punktus guva katrā marta spēlē – pret Valmieru viņam 29 punkti, bet pret Liepāju 21.

Vidēji spēlē Miškam 25.7 punkti, 6.3 atlēkušās bumbas un 1.3 pārtvertas bumbas. Tā ir daudz augstāka statistika nekā viņa šosezon vidēji iespētā (13.1 punkts un 5.4 atlēkušās bumbas), un par savu martā paveikto Miška izpelnījies visas līgas atzinību, tiekot nosaukts kā labākais spēlētājs martā.

Šī ir pirmā reize, kad šādu atzinību izpelnījies LU spēlētājs, un Miškam izdevās pārtraukt VEF pārstāvju uzvaras 2021. gadā. Janvārī un februārī pie šīs balvas bija tikuši VEF leģionāri Maiklzs Kaizers un Kails Olmens.

LU šosezon Latvijas-Igaunijas līgā atlikusi vairs tikai spēle, kad trešajā aprīlī būs jātiekas pret "Ogri".

"Pafbet" līgas vērtīgākie spēlētāji

MēnesisLatvijaIgaunija
OktobrisMāris Gulbis (Ventspils)Markuss Kīns (Kalev/Cramo)
NovembrisDāvis Geks (Liepāja)Devins Heriss (Tarvas)
DecembrisKristaps Mediss (Ventspils)Mario Ihrings (Avis Rapla)
JanvārisMaikls Kaizers (VEF Rīga)Linards Jaunzems (Parnu Sadam)
FebruārisKails Olmens (VEF Rīga)Kristaps Gludītis (Tarvas)
MartsAnrijs Miška (LU)

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Pafleague/statu...


, 2021-04-01 19:03, pirms 3 gadiem
Noteikti pelnīta atzinība Miškam, jo Anrijs pret Valmieru abos pēdējos mačos rādīja ekselentu sniegumu. Neatceros jelkad kaut ko līdzīgu viņa spēlē redzējis, puisis sprauž no augšas jau pirmajā uzbrukumā, visu laiku tendēts cīņā par bumbām pie groza utt. Anrijam bija gan cīņasspars, gan mērķtiecība - lietas, kuras viņš pēc atgriešanā no Spānijas īsti nerādīja ne Valmierā, ne vēlāk arī Liepājā. Tā tik turpināt!
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
39

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.