Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oficiāli atjaunota Valtera Basketbola skola

Oficiāli atjaunota Valtera Basketbola skola
Valdis Valters. Foto: Juris Rozenbergs

Šovasar oficiāli atjaunota Valtera Basketbola skolas darbība, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Valdis Valters. Viņš atklāja, ka kopā ar savu dēlu Kristapu Valteru vēlas sagatavot spēcīgus un inteliģentus jaunos Latvijas basketbolistus un ka Valtera Basketbola skolas komanda nākamsezon gatavojas dalībai Latvijas otrajā līgā, bet pēc tam tālākā nākotnē arī tēmē uz vietu augstākajā līgā.

Leģendārais basketbolists Valdis Valters aktīvi piedalījās neatkarīgās Latvijas basketbola sistēmas izveidē un bija Latvijas Jaunatnes basketbola līgas iniciators, kā arī dibināja savā vārdā nosaukto basketbola skolu. Tās audzēkņu vidū bija gan viņa dēli Sandis un Kristaps, kuri abi kļuva par nozīmīgiem spēlētājiem Latvijas izlasē, kā arī vēl vairāki nākamie augsta līmeņa basketbolisti (ieskaitot vairākus gadus NBA aizvadījušo Andri Biedriņu un Eirolīgas zvaigzni Kasparu Kambalu) un vēlākie basketbola funkcionāri (ieskaitot pašreizējo LBS vadību Kasparu Ciprusu un Kristapu Janičenoku), bet 2005. gadā tā savu darbību oficiāli beidza.

Šovasar, pēc vairāk nekā 15 gadiem, Valtera basketbola skola tikusi atjaunota, mūsu portālam apliecināja Valdis Valters. Tā esot bijusi Kristapa Valtera iniciatīva, kurš arī pats būs atbildīgs par sportisko daļu - trenēšanu. VBS sevi piesaka kā sociālu projektu, kurā nekādu maksu no saviem audzēkņiem neprasīs, bet gan piedāvās jauno basketbolistu sagatavošanu lielajam basketbolam un arī lielajai dzīvei. Tiek plānots likt uzsvaru uz fizisko sagatavotību, zinātnisko komandu, kurā piesaistīts sporta medicīnas profesors Viesturs Lāriņš, kā arī uz audzēkņu intelektuālo attīstību.

"Bija tā, ka pie manis atnāca Kristaps un teica, ka nepieciešams atjaunot basketbola skolu," pastāstīja Valdis Valters. "Mazdēls man spēlē basketbolu, Kristaps pats bija gatavs trenēt, un viņš teica, ka Latvijas basketbolā ir problēmas ar jauno spēlētāju sagatavošanu un ka šajā ziņā tiek iets pa nepareizu ceļu. Tāpat arī rezultāti Latvijas jauniešu izlasēm par to liecina. Apspriedos ar cilvēkiem, un visi teica, ka šobrīd situācija nav laba, tad nu es nolēmu atjaunot savu basketbola skolu."

"Esam tik tālu tikuši, ka VBS ir oficiāli dibināta, ir pirmie treniņi," turpināja Valters. "Plāns ir sekojošs – šogad sākam ar 2006., 2007. un 2008. gadā dzimušiem spēlētājiem, kuri vēlas trenēties augstā līmenī un kurus vēlamies pārbaudīt. Rezultātā nonāksim pie 10-12 spēlētājiem, vienas komandas, ko gada garumā trenēt un gatavot. Bet pēc tam nākamajā sezonā ar šo komandu plānojam piedalīties LBL2. Bija arī ideja arī par spēlēšanu jau šosezon, taču vasarā nepietika laika, lai visu sakārtotu, un 2007. un 2008. gada spēlētājiem tas arī būtu bijis par ātru. Bet līdz nākamajai sezonai viņi jau būs gatavi. Un, ja viņi pēc pāris gadiem būs tam gatavi, mērķējam arī uz spēlēšanu LBL. Kāpēc ne? Kādreiz jau 16-17 gadus veci čaļi mierīgi spēlēja LBL ar večiem. Taču kopējais mērķis nākotnē ir tāds, ka mēs izliekam U19 komandu, kurā spēlē labākie Latvijā no tiem, kas to vēlas."

Valdis Valters gan uzsvēra, ka pats jauno audzēkņu trenēšanā neiesaistīsies, jo viņa spēcīgā puse ir organizatoriskā, proti, kolektīva, sistēmas un identitātes izveidošana, kā arī darbs ar mārketingu un medijiem. "Es par amatiem neuztraucos. Kas tur klubiem tagad ir - prezidents, menedžeris? Mums ir ģenerālis," pasmējās Valters. VBS galvenais treneris būs Kristaps Valters, kura ziņā būs visa basketbola stratēģija, kā arī piesaistīti divi fiziskās sagatavotības treneri: "Tiks piesaistīti vēl jaunatnes treneri, kurus gan nosaukšu vēlāk, taču mums būs spēcīgs treneru kolektīvs. Taču tam visam klāt būs vēl Latvijas jaunatnes sportam unikāla lieta – zinātniskā grupa, kas ļoti padziļināti pārbaudīs jauno sportistu veselību, ģenētiku un visu pārējo. Šie dati tiks uzkrāti ilgākā laika posmā, kas mums ļaus salīdzināt tendences un atrast vājās vietas, pie kuru novēršanas tad strādāt. Es ļoti vēlos izmantot jaunās tehnoloģijas un to sniegtās priekšrocības."

"Treniņi būs smagi, intensīvi un tieši tādi, kādi jaunajiem spēlētājiem šobrīd nepieciešami," norādīja Valters. "Pēc manas aiziešanas bija tā, ka jo vairāk spēļu, jo vairāk uztrenējas. Es uzskatu pretēji – jo mazāk spēļu, jo vairāk laika treniņiem. Un šeit arī ir liels pluss, ka es basketbolu skolu jau esmu organizējis. Ja esi kaut ko jau darījis, tad zini, ko iepriekš darīji nepareizi un ko darīji pareizi. Šobrīd ir problēma, ka neviens necenšas audzināt personības, tikai spēlēt un spēlēt. Nu, es centīšos to darīt."

"Tā ka principā sākts apjomīgs projekts, taču vēlos uzsvērt, ka visiem mūsu audzēkņiem tas būs pilnīgi par brīvu. Citur privātajās skolās ir jāmaksā lielas naudas, bet pie mums būs par brīvu. Tas ir sociāls projekts," teica Valters. Viņš pārliecinoši norādīja, ka ir saņēmis vairāku sponsoru atbalstu VBS darbībai, pat pasmējās, ka "sponsoru interese ir pat pārāk liela", tāpat saņemts principiāls atbalsts no valsts iestādēm un Basketbola savienības, taču VBS jebkurā gadījumā ir privāts projekts un Valters visas finanses piesaistīs pats, tiesa, nākotnē varētu tēmēt uz pieteikšanos kādā sabiedriskā programmā. Konkrētus sponsorus Valters pagaidām nevēlējās nosaukt, sakot, ka daži reklāmu pat īsti nevēlas, jo, vēlreiz uzsverot, šis tiek uzskatīts par sociālu projektu. Ir izveidota sadarbība ar "Basketbola klasi", lai varētu piesaistīt un sagatavot arī nākamo gadu spēlētājus. "Šis ir ilgtermiņa plāns ar savu bāzi apakšā, nebūs tā, ka mēs plānojam kaut kur no debesīm spēlētājus izraut."

"Runāju ar vairākām sporta iestādēm, un visās bija prieks, ka atgriežos, teica, ka tieši manas iepriekš ieviestās jauniešu sistēmas ir pietrūcis. Savulaik to neviens nepārņēma, un tagad sporta skolu sistēmā ir tā, ka viņi bērnus vienkārši nodarbina un spēlē savā starpā. Taču talantīgiem spēlētājiem šādā sistēmā ir grūti izaugt, tāpēc, kolīdz parādās mums kāds talants, tā viņš dodas uz ārzemēm." Taču papildus basketbola prasmēm VBS arī liks uzsvaru uz audzēkņu personību veidošanu, to definējot ar mērķi "Izglīto sportistu!". No audzēkņiem tiks prasītas labas sekmes skolā, pretējā gadījumā komandas spēlēs dalība tiks liegta, teica Valters. "Noteikti visiem būtu jāmācās dienas nodaļā, nekādas attālinātās mācības. Ceram kļūt par jauno basketbolistu tiltu uz ASV koledžām."

"Mums Latvijā ir daudz basketbolistu, kuri spēlē un pēc tam vienkārši pazūd. No Valtera Basketbola skolas ir pretējie piemēri, pie mums izauga tagadējais LBS ģenerālsekretārs un LBL direktors, visi kaut kur ir nonākuši," ar lepnumu smaidīja Valters. "Tad nu Valtera Basketbola skola ir atpakaļ! Trīs Valteri jau ir, un vēl varbūt divi no Amerikas arī būs nākotnē. Jā, varbūt arī par Sandi šajā sakarā varēs runāt, ja būs labs piedāvājums (smejas)."

Valters jau vairākus gadus pazīstams arī kā TV personība, un viņš norādīja, ka svētdien "William Hill TV" atkal rīkos tā saukto "Watching party" Latvijas un Lielbritānijas izlašu spēlei, un šajā raidījumā piedalīsies arī Kristaps Valters, un Valters aicināja visus, kuriem ir interese un jautājumi par VBS, uzdot tos tiešraides laikā.


, 2022-08-24 13:13, pirms 2 gadiem
Novēlam daudz talantus izaudzināt kā agrāk, prieks
, 2022-08-24 13:18, pirms 2 gadiem
Jā super
, 2022-08-24 13:23, pirms 2 gadiem
Labs!
, 2022-08-24 13:23, pirms 2 gadiem
Lai veicas!!!
, 2022-08-24 13:32, pirms 2 gadiem
Es esmu PILNĪGI pārliecināts, ka pēc pāris gadiem no VBS iznāks vairāki labi izlases izlases kadri.
Lai izdodas!
, 2022-08-24 13:38, pirms 2 gadiem
Pilbīgi pat brīvu. ? Neiespējami. Tak mūsu valstī pat pamīzt nevar pa brīvu. Par visu ir jāmaksā. Ceru, ka tā nav tikai tukša muldēsana.. katrā ziņā veiksmi
, 2022-08-24 13:48, pirms 2 gadiem
tāpat, kā pirmssākumos - nosmels citām sporta skolām labākos bērnus un tad sauks tos par saviem "produktiem"?
, 2022-08-24 13:50, pirms 2 gadiem
Waltera projektus un idejas vajag dalīt vismaz ar 3 ! Arī VEF W dibināja, kā jauno talantu laboratoriju. Kāds ir rezultāts, mēs redzam...
, 2022-08-24 13:50, pirms 2 gadiem
Kristaps Valters gatavos Inteliģentus jaunos spēlētājus?!
Tas nopietni, vai joks?!
, 2022-08-24 13:54, pirms 2 gadiem
Tikai lūdzu noturību, nemest plinti krūmos pie pirmajām grūtībām...
, 2022-08-24 13:54, pirms 2 gadiem
RMcool rakstīja: Es esmu PILNĪGI pārliecināts, ka pēc pāris gadiem no VBS iznāks vairāki labi izlases izlases kadri.
Lai izdodas!
Nu, pāris gadi ir krietni, krietni par īsu... drīzāk 5-7.
, 2022-08-24 13:57, pirms 2 gadiem
Tas, ka LV ir problēmas ar sīko sagatavošanu nav noslēpums. Biju pārsteigts redzēt cik švaki puikas ir pat tipa sporta skolās ar vārdu nule kā notikušajā Kraukļa turnīrā...
Cita lieta vai Valteri būs tie glābēji, ņemot vērā, ka papucim patīk pamest projektus, bet dēls vispār ar intelektu nedraudzējas. Vēl piedevām "bez maksas"...
, 2022-08-24 14:20, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Kristaps Valters gatavos Inteliģentus jaunos spēlētājus?!
Tas nopietni, vai joks?!
Pieredzējis cilvēks pa dzīvi.. iemācīs kā uzgriezt trīs grāmatiņas!

Par pašu ideju cepuri nost, jo īpaši, ka varēs trenēties puiši, kuriem vecāki varbūt nevar atļauties savas atvases sūtīt uz sporta treniņiem.
, 2022-08-24 14:24, pirms 2 gadiem
Piekrītu markkomartins, ka par brīvu šajā valstī nav nekas. Arī Calvin viedoklis izklausās ticams. Abi šie viedokļi mijiedarbosies. Katrā ziņā, es savu bērnu nesteigtos vest tieši uz viņa skolu.
, 2022-08-24 14:25, pirms 2 gadiem
Kas notika ar Kristapa Valtera basketbola akadēmiju?
, 2022-08-24 14:37, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: tāpat, kā pirmssākumos - nosmels citām sporta skolām labākos bērnus un tad sauks tos par saviem "produktiem"?
Taču kopējais mērķis nākotnē ir tāds, ka mēs izliekam U19 komandu, kurā spēlē labākie Latvijā no tiem, kas to vēlas."

Būtībā viņš pats atzīst, ka mērķis, tāds pats, kā senāk. Ja šogad jaunākie, ko iesaista ir 2008. gads, tātad iesaistīt sāk ap 14 gadiem. Var jau spriest vai 5 gadu "nogatavināšana" padara par savu produktu vai nē.
, 2022-08-24 14:39, pirms 2 gadiem
sāksim ar to, ka vēlēšu veiksmi, lai izdodas, BET:
1. "...kopā ar savu dēlu Kristapu Valteru vēlas sagatavot spēcīgus un inteliģentus jaunos..." - ar Valteriem... un inteliģenti? tikai tad, ja viņi stāvēs prom no trenēšanas
2. "... nekādu maksu no saviem audzēkņiem neprasīs, bet gan piedāvās jauno basketbolistu sagatavošanu lielajam basketbolam..." - tas nozīmē, ka būs jāmaksā " % " no profesionālajiem līgumiem... tad arī sāksies peļņa...
, 2022-08-24 14:40, pirms 2 gadiem
Vēl viena basketbola skola noteikti par daudz nebūs . Tas ir ļoti , ļoti labi , bet vai būs ilgtermiņa projekts ? Laiks rādīs . Noteikti Valda Valtera vārds atradīs dzirdīgas ausis uzņēmēju aprindās . Vajadzīgas jaunas treniņu metodes un jauna pieeja treniņprocesam tas tagad pēc visādu vecuma izlašu startiem skaidrs pat no basketbola tālu stāvošam cilvēkam . Vai spēs nodrošināt ?
, 2022-08-24 14:52, pirms 2 gadiem
Vecais Valters balamute, nesen vēl teica, ka nah to basketbolu.
, 2022-08-24 14:57, pirms 2 gadiem
Protams skola nav slikti,bet nu personazi,vel tikai sandi= narkomanu uzaiciniet - nemuzam neuzticetu bernu siem klauniem...
, 2022-08-24 15:13, pirms 2 gadiem
Vienai ģimenei dikti kremt, ka cita ģimene ir pārņēmusi grožus. Un tas par velti ir tikai nosacīti. Valda tuvs draugs ir patēvs man čomam. Kā jau zināms, Valdiņš neprot turēt nodlēpumus.
, 2022-08-24 15:34, pirms 2 gadiem
1) Līgumus ar jauniešiem vajadzētu publiskus. Lai nav kā iepriekš, kad spēlētāji noslēdza ar lauvu un pēc tam nesaprata, kas notiek Dažiem vēl tagad ir tiesas process. Jo ir pilnīgi skaidrs, ka čaļi pelnīs % no profesionālā (viena/vairākiem) līguma par sagatavošanu (kas pats par sevi nav slikti)
2) 10-12 spēlētāji katrā vecuma grupā šķiet ļoti maz. Sevišķi starp jaunākajiem Pāris puišiem būs slinkums izpildīt mājasdarbus, citam būs iesnas un Valters vairs nevarēs savākt pietiekami cilvēkus pieteikumam
, 2022-08-24 15:41, pirms 2 gadiem
Gaidu Baldera kunga uznācienu!
, 2022-08-24 15:46, pirms 2 gadiem
Kad “ daži reklāmu pat īsti nevēlas”, tas vienmēr rada šaubas un aizdomas. RD arī pēdējos gadus tika atbalstīti no tādiem, “kam reklāmu nevajag”. Tas ir pilnīgi nedabiski normālam sociālam projektam - cilvēki rada idejas, sameklē atbalstītājus, atbalstītāji savu ieguldījumu atrāda publiski, izmanto to pr kampaņās, kas tālāk veicina uzņēmuma attīstību un atpazīstamību. Te kaut kādi pvn atmazgātāji iedos valteram piķi, bet “nesaki, ka mēs devām, lai vid neizdomā pārbaudīt”…
, 2022-08-24 15:50, pirms 2 gadiem
un kāda būs treniņu metodika? Kādēļ man savu puiku no savas sporta skolas sūtīt pie Valteriem? Beidzot tiks aizliegts spēlēt 'zonu" ? Čākurs vai Ozols būs fiziskās sagatavotības treneri? Kas notiks, ja pēc gada, diviem šai skolai beigsies finanses? Garantijas, valdi! Vai tad krievi jau izlobēja kundziņsalas termināli?
, 2022-08-24 16:40, pirms 2 gadiem
sociālos projektus finansē sociālie dienesti
, 2022-08-24 16:49, pirms 2 gadiem
Zinātniskā grupa izklausās labi, bet redzēs, kā tas strādās. Līdz šim Latvijā tas sistemātiski šķiet nenotiek, tikai tādi asevišķi projekti renes sportā un vēl šur tur ir dzirdēti. Iltermņā šo visu būs grūti uzturēt, bet lai izdodas. Šobrīd sponsoru netrūkst, cik var saprast.
, 2022-08-24 16:58, pirms 2 gadiem
Uz priekšu, Ģenerāli! Tas ir pareizais ceļš, lai Tev un Ādolfam veicas!
, 2022-08-24 17:09, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Zinātniskā grupa izklausās labi, bet redzēs, kā tas strādās. Līdz šim Latvijā tas sistemātiski šķiet nenotiek, tikai tādi asevišķi projekti renes sportā un vēl šur tur ir dzirdēti. Iltermņā šo visu būs grūti uzturēt, bet lai izdodas. Šobrīd sponsoru netrūkst, cik var saprast.
Diskusiju vadītāj.. Vai pašam nenāk smiekli par pēdējo teikumu, ko uzrakstīji? Nešķiet dīvaini, ka atbalstītāji ir, bet negrib sevi atklāt publiski? Sociālais projekts, bērnu jauniešu sports - tas taču ir labais PR, iespēja tikt pie soc.uzņēmuma statusa - tātad nodokļu atlaidēm, reklāma. Kāpēc, tad neatklāt sevi?
Un tas liecina, ka a)atbalstītāju nemaz tik daudz nav vai b)tie ir ar ļoti šaubīgu reputāciju...
, 2022-08-24 17:25, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Diskusiju vadītāj.. Vai pašam nenāk smiekli par pēdējo teikumu, ko uzrakstīji? Nešķiet dīvaini, ka atbalstītāji ir, bet negrib sevi atklāt publiski? Sociālais projekts, bērnu jauniešu sports - tas taču ir labais PR, iespēja tikt pie soc.uzņēmuma statusa - tātad nodokļu atlaidēm, reklāma. Kāpēc, tad neatklāt sevi?
Un tas liecina, ka a)atbalstītāju nemaz tik daudz nav vai b)tie ir ar ļoti šaubīgu reputāciju...
par ko man smieties? Tikai atsaucos uz VBS teikto, ka sponsori ir pietiekami daudz. Iespējams, ka ir kā Tu saki, bet to jau tagad nenoskaidrosim. Sagaidīsim mājas lapu, soctīklu aktivitātes, sportistu formas ar sponsoriem, tad arī varēsim spriest. Iespējams, ka vēl ir arī kādas juridiskas nianse, kas neļauj tos tieši tagad nosaukt. Protams, šis jautājums bērnu sakarā ir jūtīgs. Droši vien daudzi vecāki vēlēsies zināt, kādus sponsorus viņu atvases reklamēs uz saviem krekliem. Es gan spēju arī noticēt tam, ka ir arī uzņēmēji, kuri gatavi atbalstīt jauniešus, bet publicitāti par to neprasīt, tikai sakārtot juridiskās lietas un viss. Esmu tādus saticis.
, 2022-08-24 17:28, pirms 2 gadiem
Jebkurš šāds projekts it vērtējams pozitīvi. Galvenais, lai ilgtermiņā un ar skaidru nākotni. Vecākiem ieteiktu uzmanīgi lasīt nākotnes līgumus, jo par velti mūsu valstī nekā vairāk nav, un nebūs.
, 2022-08-24 17:35, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Diskusiju vadītāj.. Vai pašam nenāk smiekli par pēdējo teikumu, ko uzrakstīji? Nešķiet dīvaini, ka atbalstītāji ir, bet negrib sevi atklāt publiski? Sociālais projekts, bērnu jauniešu sports - tas taču ir labais PR, iespēja tikt pie soc.uzņēmuma statusa - tātad nodokļu atlaidēm, reklāma. Kāpēc, tad neatklāt sevi?
Un tas liecina, ka a)atbalstītāju nemaz tik daudz nav vai b)tie ir ar ļoti šaubīgu reputāciju...
Vai tad vēl ir kaut kādas nodokļu atlaides, ja kādu sponsorē? Tur tā atdeve ir tik maza, ka nav vērts papīrus smērēt, iedod uz ķepas un miers.
, 2022-08-24 17:50, pirms 2 gadiem
Bernu un jauniesu basketbolam ir jaatdzimst tada limeni kads tas bija laika ,kad Valters bija taja virtuve.Beidzamaja laika jauniesu izlasu rezultati visas vecuma ir nozelojami.
, 2022-08-24 18:02, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: tāpat, kā pirmssākumos - nosmels citām sporta skolām labākos bērnus un tad sauks tos par saviem "produktiem"?
Tu laikam nesaproti, ka tas ir dabisks process. Labākie sasniedz sporta skolā maksimumu un iet tālāk. Pēc šīs loģikas, pusei ACB nav savu "produktu"
, 2022-08-24 18:05, pirms 2 gadiem
Labāk ir kaut ko darīt, pat ja nesanāks, nekā gudri rakstīt komentārus. Ādolfs protams ar baigo intelektu neizceļas, vismaz publiski ne, var būt vienkārši neprot izteikties, bet dumjš viņš arī nav un viņam ir liela pieredze gan no basīša viedokļa, gan arī par daudzām lietām ko nevajadzētu darīt ārpus laukuma. Un ne jau viņš tur būs galvenais audzinātājs, gan jau būs piesastīti arī psihologi utt. Nevajag likt krustu virsū uz visu mūžu, ja jaunības gados ir pieļautas kļūdas, visiem ir tiesības reabilitēties un šis ir labākais veids, kā viņš to var izdarīt. Novēlu viņam un Valdim, kā arī citiem kas šo ideju atbalsta un piedalās, visu tikai labāko, lai izdodas.

P.s.
Tie kas te gudri stāsta, ka atkal savāks labākos no sporta skolām un sauks par savējiem, gribu uzdot jautājumu. Kur tie jūsu potenciālie līderi būs pēc gada, vai diviem? Kāda būs viņu izaugsmes iespēja? Tikai pateicoties VBS savu laiku, mums arī parādijās kaut kāda cerība un talanti, kas no junioru basketbola veiksmīgi pārgāja uz lielo basketbolu.
Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".