Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Lasmaņa "Kandava" uzņems nezaudējušo "Ventspili", tiešraide Sportacentrs.com TV

Lasmaņa "Kandava" uzņems nezaudējušo "Ventspili", tiešraide Sportacentrs.com TV
Kārlis Lasmanis. Foto: Ģirts Gertsons

Sportacentrs.com TV skatītājiem šovakar pulksten 19:00 būs iespēja vērot Latvijas basketbola "Užavas" kausa spēli Kandavā, kur olimpiskā zelta metiena autors Kārlis Lasmanis un "Kandava/Anzāģe" stāsies pretī šosezon perfektajai "Ventspilij".

Tokijas olimpisko spēļu čempions 3x3 basketbolā Kārlis Lasmanis šī sporta veida klasisko paveidu atstāja 2019. gada martā, lai pilnībā pievērstos olimpiskajām sapnim, šādam lēmumam pilnībā attaisnojot cerības. Šosezon ar olimpisko zelta medaļu kaklā Lasmanis atgriezies uz klasiskā basketbola dēļiem, nākot talkā "Kandava/Anzāģe" komandai, kura Latvijas kausa otrajā kārtā divu spēļu summā ar 52 punktu pārsvaru apspēlēja "Talsus".

Latvijas kausa trešajā kārtā kandavnieki sacentīsies ar "Ventspili". "Kandavas/Anzāģes" galvenais treneris Edgars Priede uz komandas iespējām skatās objektīvi: "Vēl oktobrī mēs bijām ļoti kaujinieciski noskaņoti un klusībā sapņojām par pārsteigumiem. Tagad pēc mēneša dīkstāves un redzot, kā "Ventspils" spēlē Igaunijas-Latvijas līgā - esam reāli, pārbaudījums būs ļoti smags. Un principā tā arī skatāmies, kā kārtīgs pārbaudījums, ļoti nopietna pārbaudes spēle, lai atsāktu sezonu."

"Ļoti gribas redzēt un saprast, kā izskatāmies uz augstākās līgas komandu fona - cik tuvu vai tālu esam no tā līmeņa. Šeit gan atkal jāpiesauc šī mēneša dīkstāve, kas tomēr ietekmē daudz, un ne līdz galam būs iespēja objektīvi salīdzināt, ja nenotiek kāds brīnums, tad droši vien nebūsim spējīgi parādīt labāko sniegumu kādu varētu, ja būtu spēļu un treniņu ritmā," teic treneris, kura komanda būdama amatieru statusā ievēroja valstī noteiktos ierobežojumus un mēnesi nevarēja nedz spēlēt, nedz trenēties.

Protams spožākais līdzjutēju magnēts "Kandavas/Anzāģes" rindās ir Lasmanis, kurš sērijā pret talseniekiem izcēlās ar "double-dobule" rādītājiem - vidēji 16,5 punkti un desmit izcīnītas bumbas. Olimpiskajam čempionam kā Ventspils basketbola audzēknim pretinieks kausa astotdaļfinālā noteikti ir pietiekami liels kairinātājs.

Kandavas groza apakšu stiprina raženais Mārcis Saulītis, kurš arī pret talseniekiem reģistrēja "double-double" rādītājus - 20 punkti, desmit atlēkušās bumbas. Tāpat groza tuvumā jaudu dod Arvis Savčenko, bet no smagām traumām pamazām ierindā sāk atgriezties Aivis Lēmanis.

Kandavai vairākas sezonas veidojies stabils spēlētāju kodols, ārējā līnijā spēlējot dvīņiem Guntaram un Aigaram Strāķiem, kā arī Kristapam Gotfrīdam. Iztrūkums gan būs saspēles vadītāja pozīcijā, kur traumas dēļ no ierindas izkritis Ventspils basketbola audzēknis Artūrs Grīnbergs.

Kandavniekiem pārbaudījums gan būs pietiekami nopietns, jo Ginta Fogela trenētā "Ventspils" šosezon guvusi septiņas uzvaras visās septiņās aizvadītajās spēlēs, būdama Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas līdervienība.

"Kandavas/Anzāģes" treneris Priede gan uzsver, ka priekšlaicīgas Ziemassvētku dāvanas ventspilniekiem pasniegtas netiks: "Par sviestmaizi pretiniekam neko neatdosim, pirmā spēle ir mūsu zālē pie mūsu līdzjutējiem, un iesim laukumā, lai pilsētas iedzīvotāji un komandas fani var lepoties ar komandu!"

Spēli no Kandavas tiešraidē pulksten 19:00 pārraidīs Sportacentrs.com TV un spēli varēs vērot arī mūsu interneta portālā.

Latvijas basketbola "Užavas" kausa 3. kārtas spēles

Dat.SpēleRez.Labākie
19.11.Līvāni - Jēkabpils78:80Dilevka 16 p.+9 atl.b. - Vīņauds 17 p.
23.11.Madona - Valmiera Glass/ViA44:114Škute 13 p. - Apsītis 17 p.
24.11.Gulbenes Buki - Ogre
Kandava/Anzāģe - Ventspils
26.11.Jēkabpils - Līvāni
Valmiera Glass/ViA - Madona
27.11.Ogre - Gulbenes Buki
Saldus - Latvijas Universitāte
01.12.Jelgava - Liepāja
Latvijas Universitāte - Saldus
Ventspils - Kandava/Anzāģe
08.12.Liepāja - Jelgava

Latvijas basketbola "Užavas" kausa 3. kārtas pāri

Pāris1. sp.2. sp.
Līvāni - Jēkabpils78:8026.11.
Madona - Valmiera Glass/ViA44:11426.11
Gulbenes Buki - Ogre24.11.27.11
Kandava/Anzāģe - Ventspils24.11.01.12.
Saldus - Latvijas Universitāte27.11.01.12.
Jelgava - Liepāja01.12.08.12.

Vēl viens kausa trešās kārtas duelis sāksies sāksies Gulbenē, kur buki uzņems "Ogres" basketbolistus. Pirmo sezonu pie "Gulbenes Buku" stūres aizvada Raimonds Gabrāns, kura vadībā gulbenieši pirms ierobežojumiem paspēja sakrāt trīs uzvaras NBL turnīrā un ar +65 divu spēļu summā kausa otrajā kārtā pamanījās sakaut valcēniešus.

Pie nopietnām lomām Gulbenes vienībā tikuši 2004. gadā dzimušie buciņi Rihards Berkolds un Rainers Ļisicins. Taču komandai nebūtu jāsūdzas arī par pieredzes trūkumu, jo talkā nāk Artūrs Strēlnieks un Ingars Aizpurs.

"Ogres" vienība šobrīd noteikti ir augšupejošā trajektorijā. Kopš galvenā trenera amatu pārņēmis Uldis Švēde, ogrēnieši izcīnījuši četras uzvaras piecās aizvadītajās Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs.

"Gulbenes Buku" un "Ogres" dueli pulksten 19:00 varēs vērot Latvijas Basketbola savienības Youtube kanālā.


, 2021-11-24 15:22, pirms 2 gadiem
Gettina jau trakus trulus met, nez kapec lai klasiskaja nemestu?
Jānis Engers. Foto: Aleksander Lustix

Pēdējās minūtēs rezultāts iešūpojas par labu bukiem, ceturtdien trešā spēle

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā nokaitētā cīņā pie bronzas sērijas izlīdzinājuma tika "Gulbenes Buki", kas ar 78:74 tika pie panākuma otrajā duelī pret "Rīgas Stradiņa Universitāti", tādējādi panākot izšķirošo spēli savās mājās.
Dāvis Žilde. Foto: Miks Užāns

RSU valda trešajā ceturtdaļā un pietuvojas bronzas godalgām

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas bronzas sērija sākusies ar Krista Pīternieka trenētās "Rīgas Stradiņa Universitātes" uzvaru Gulbenē (80:76), tādējādi studentiem jau pirmdien būs potenciāli iespēja iegūt godalgas.
Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs
4

"Jelgava" otrajā puslaikā ielaiž tikai 12 punktus un panāk 1-0

Piektdienas vakarā sākās "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas finālsērija, kuras ievadā visai mazrezultatīvā spēlē "Jelgava" ar 62:43 pieveica "Salaspils sporta skolas" basketbolistus, izvirzoties vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 1-0.