Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

VEF basketbola sistēmu papildina treneris Hlebovickis

VEF basketbola sistēmu papildina treneris Hlebovickis
Mihals Hlebovickis. Foto: Lāsma Irša

Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" pavēstījusi, ka kluba treneru korpusu papildinājis Mihals Hlebovickis, kurš strādās komandas farmklubā, attīstot rīdzinieku jauno spēlētāju prasmes.

Par "Ramirent" Nacionālas līgas komandas RSU/"VEF Rīga" galvenā trenera Kristapa Zeida asistentu kļuvis 44 gadus vecais basketbola speciālists Mihals Hlebovickis. Bijušais Polijas izlases spēlētājs Hlebovickis nozīmīgu karjeras laiku pavadījis Latvijā, kļūstot par vietējo un Latvijā nodibinot ģimeni ar savulaik Latvijas sieviešu basketbola izlasi pārstāvējušo Ilzi Osi-Hlebovicku.

Spēlētāja karjeras laikā Mihals Hlebovickis pārstāvējis tādas Latvijas komandas kā "Barons", "Jēkabpils" un "Ogre". 24 gadus ilgajā karjerā Hlebovickis izcīnījis Polijas kausu, divreiz kļuvis par Kipras čempionu, ar "Baronu" triumfējis Latvijas čempionātā un ar "Jēkabpili" ieguvis LBL bronzas medaļu. Kā spēlējošais treneris (asistējot galvenajam trenerim Pēterim Ozoliņam) 2015. gadā Hlebovickis palīdzēja ievest "Ogri" augstākajā divīzijā, bet 2016. gadā viņš nosliecās par karjeras beigām, turpinot darboties Ogres basketbola sistēmā kā otrās divīzijas komandas trenera asistents. Tomēr sekoja piedāvājums spēlēt dzimtajā Polijā un nākošos divus gadus Hlebovickis pavadīja Polijas pirmās un otrās līgas turnīros.

Trenera arodā Hlebovickis atgriezās 2018. gada janvārī, pievienojoties Sandim Buškevicam uz "Jēkabpils" komandtiltiņa. Nu Hlebovickis nonācis Rīgas VEF sistēmā, kurā ir arī viņa dēls Oskars Hlebovickis, kurš šosezon no "VEF Rīga" izīrēts "Liepājai".


Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
18

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".