Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" direktors Kalniņš dodas laukumā un sakrāj 23 punktus

"Jēkabpils" direktors Kalniņš dodas laukumā un sakrāj 23 punktus
Juris Kalniņš. Foto: Lāsma Irša|BK Jēkabpils

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā sezonas septīto panākumu guva "Jēkabpils" basketbolisti, tomēr zīmīgs bija fakts, ka Ogrē lūši panākumu guva astoņu vīru sastāvā, par produktīvāko spēlētāju ar "double-double" kļūstot kluba direktoram Jurim Kalniņam.

Pirms spēles ar Ogres basketbola skolas komandu "Jēkabpils" pieteikumā tika iekļauti divi jauni basketbolisti. No RTU vienības lūšiem pievienojās aizsargs Nauris Bikovs, kuram debijā septiņi punkti. Savukārt no rezervistu soliņa, kur līdz šim viņš atradās ielas apģērbā, sporta tērpā ietērpās kluba direktors Juris Kalniņš, kurš LBL 2. divīzijas līmenī nebija spēlējis vairāk nekā četrus gadus.

Kopā ar diviem jaunpienācējiem Artūra Brūniņa trenētā komanda uz Ogri devās tikai astoņu spēlētāju sastāvā, kas pēc FIBA noteikumiem ir minimālais skaits, lai aizvadītu basketbola spēli. Kalniņš par savu spēļu prakses trūkumu manīt nelika, "Jēkabpils" direktoram izceļoties ar 23 punktiem un desmit izcīnītām atlēkušajām bumbām. Tas palīdzēja kaldināt lūšu sezonas septīto panākumu ar rezultātu 83:67.

Vēl jēkabpiliešu rindās jāatzīmē Laura Bērziņa 15 gūtie punkti, bet decembrī komandu pastiprinājušais Artis Arnītis izcēlās ar 13 punktiem. Par punktu mazāk guva Mikus Sokolovs, kurš veica arī deviņas rezultatīvas piespēles. Ogrēniešu rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Niks Jansons, kurš uz Nacionālo līgu spēļu prakses iegūšanai nosūtīts no "Ogres" galvenās komandas.

Otrā šīs dienas NBL spēlē limbažnieki savās mājās atspēlēja "Līvānu" trešajā ceturtdaļā iekrāto 13 punktu pārsvaru. Spēles priekšpēdējā uzbrukumā Venta Veinberga trejacis minimālā vadībā izvirzīja mājiniekus, bet Raimonda Pabriežas mēģinājums atgūt vadības grožus "Līvānu" komandai nebija sekmīgs, tādējādi "Limbažiem" ar minimālu uzvaru 80:79 paceļoties līdz Austrumu grupas ceturtajai pozīcijai.

Uzvarētāju rindās ar 29 gūtiem punktiem izcēlās Pēteris Rēķis, bet uzvaras groza autors Vents Venbergs guva 27 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. "Līvānu" sastāvā Raimonds Pabrieža sakrāja 25 punktus.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Dat.SpēleRez.Labākie
21.01.BS Ogre - Jēkabpils67:83Jansons 14 p. - Kalniņš 23 p.+10 atl.b.
Limbaži - Līvāni80:79Rēķis 29 p. - R.Pabrieža 25 p.

Turnīra tabula

VAustrumiBil.RietumiBil.
1.Gulbenes Buki8-1Kandava/Anzāģe11-0
2.Jēkabpils7-2Saldus9-1
3.RSU/VEF Rīga6-4Jelgava9-2
4.Limbaži7-5Bauska6-5
5.LU/BS Rīga6-5Ķekava6-5
6.VEF BA Valkā6-5RTU4-5
7.Līvāni5-5Tukums5-7
8.Valmiera Glass/ViA-26-7Talsi3-6
9.A.Kraukļa VEF4-7Spars/VeA3-9
10.Turība3-8Liepāja/LSSS2-9
11.BS Ogre1-10Rīga/DSN0-9

Rolands Šulcs (#10). Foto: Jānis Pastars

"Gulbene" un "Jelgava" uzvar pirmajos pusfinālos, "Madona" iekļūst RBL finālā

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā trešdienas vakarā tika aizvadītas pirmās pusfināla kārtas spēles. "Gulbenes Buki" ar desmit punktu pārsvaru (87:77) pieveica salaspiliešus, bet "Jelgava" ar 86:77 pieveica "VEF Rīga" fārmklubu "Rīgas Stradiņa Universitāti". Savukārt "Aizdevums.lv" Reģionālajā līgā par pirmajiem finālistiem kļuva "Madonas" basketbolisti.
"Salaspils" basketbolisti ceturtdaļfinālā izsit "Kandavu/Anzāģi". Foto: Aija Ozoliņa
2

Debitante "Salaspils" liek kandavniekiem atstāt NBL čempionu troni

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā turnīra čempionu pilnvaras piektdienas vakarā nācās nolikt "Kandavas/Anzāģes" basketbolistiem, kuri ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā spēlē ar 77:86 piekāpās "Salaspils sporta skolai".
Mārcis Saulītis. Foto: Māris Greidāns

Kandavnieki izlien pēc smaga sākuma Salaspilī un panāk izšķirošo spēli

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempionvienība "Kandava/Anzāģe" šovakar nonāca pie izkrišanas sliekšņa ceturtdaļfināla sērijā pret "Salaspils sporta skolu". Pēc smagnējas pirmās ceturtdaļas čempionvienība saņēmās un ar 84:68 tika pie uzvaras, kas jau pēc divām dienām ļaus aizvadīt izšķirošo sērijas spēli savās mājās.