Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

NBL studentu derbijā LU sagādā "Turībai" sesto zaudējumu pēc kārtas

NBL studentu derbijā LU sagādā "Turībai" sesto zaudējumu pēc kārtas
Raimonds Stašāns. Foto: LU basketbols

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas sezonu perfekti turpina "Saldus" basketbolisti, kuri ar panākumu pār tukumniekiem tikuši pie četrām uzvarām tikpat spēlēs. Pretēji gan gājis "Turībai", kura šodien piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas.

Jau pusdienlaikā savstarpējo dueli aizvadīja divas augstskolu komandas. "Turība" savās mājās uzņēma LU otro komandu, kas ar 18 Raimonda Stašāna gūtajiem punktiem kaldināja uzvaru ar 73:57. Stašāns bija vienījais LU spēlētājs, kurš sasniedza divciparu skaitli gūtajos punktos, bet vēl pieci spēlētāji pievienoja pa astoņiem vai deviņiem punktiem, tādējādi ar komandas spēkiem nodrošinot sezonas trešo uzvaru. "Turību" no sestā zaudējuma pēc kārtas nepasargāja Riharda Bērziņa 12 punkti un 13 izcīnītās bumbas zem groziem, jo komandas līderis pamanījās pieļaut arī piecas kļūdas.

Ralfa Šķestera 18 punkti un 12 izcīnītās bumbas palīdzēja valmieriešu jaunajai maiņai kaldināt panākumu pār "Ogres" jauniešiem - 76:71. Sanda Amoliņa padotajiem tā bija otrā uzvara piecās spēlēs, kamēr ogrēniešiem jāsamierinās ar ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Seši Ventspils "Spars" basketbolisti guva vismaz 12 punktus, kaldinot savas komandas sezonas otro uzvaru panākumā pār "Bausku" - 86:82. Ventspilnieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Dāvis Ozers, kamēr viesiem 31 punktu sakrāja Toms Vilks, kura rezultativitāte gan neļāva izvairīties no otrās neveiksmes piecos aizvadītajos mačos.

Savu perfekto sezonu ar ceturto uzvaru četrās spēlēs turpināja "Saldus" vienība, kas savā laukumā ar 84:66 apspēlēja "Tukumu", sagādājot pretiniekiem ceturto zaudējumu piecos mačos. Saldeniekiem ar 16 punktiem izcēlās Kaspars Baumanis, bet 11 punktiem Edgara Buiķa vadītajai vienībai pievienoja Rendijs Feikners un Roberts Šmīdriņš. Tikmēr tukumnieku labā bijušais "Saldus" spēlētājs Ritvars Kauliņš fiksēja "double-double" rādītājus.

"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Dat.SpēleRez.Labākie
20.10.Turība - LU/BS Rīga57:73Bērziņš 12 p.+13 atl.b. - Stašāns 18 p.
Valmiera Glass ViA-2 - BS Ogre76:71Šķesters 18 p.+12 atl.b. - Tumaševs 17 p.
Spars/VeA - Bauska86:82Ozers 17 p. - Brička 31 p.
Saldus - Tukums84:66Baumanis 16 p. - Kauliņš 17 p.+10 atl.b.

Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".