Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

NBL: Vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' izcīna graujošu uzvaru

NBL: Vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' izcīna graujošu uzvaru
Rihards Ginters. Foto: Sandijs Leicis

Šovakar vienīgajā ''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' savā laukumā sagrāva ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' ar 80:52.

# Kaspara Strapcāna trenētā ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' visai pārsteidzoši uzvarēja spēles pirmajā ceturksnī ar trīs punktu pārsvaru, tomēr jau otrajā desmitminūtē pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja laukuma saimniece RSU/''VEF Rīga'', pārtraukumā dodoties ar plus 15.

# Kristapa Zeida trenētā komanda dominēja arī pēc pārtraukuma, panākot jau plus 25, bet noslēdzošajā ceturtdaļā panāca arī plus 30, tomēr izskaņā ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' spēja deficītu nedaudz samazināt, mājiniekiem tik un tā svinot pārliecinošu uzvaru - 80:52 (17:20, 25:7, 19:9, 19:16).

# Uzvarētāju rindās pārliecinoši produktīvākais bija bijušais ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' līderis Mārtiņš Krūmiņš, kurš atzīmējās ar daudzpusīgu statistiku - 23 punkti un pa astoņām bumbām zem groziem un piespēlēm. 17 punktus sameta Rihards Ginters, bet šajā sezonā produktīvāko maču aizvadīja perspektīvais Pēteris Pinnis - 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Viesu rindās desmit gūto punktu robežu pārsniedza vien Edgars Klagišs, sametot 11.

# RSU/''VEF Rīga'' izcīnīja ceturto uzvaru tikpat mačos un ieņem pirmo pozīciju ''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas austrumu grupā, bet ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' četros mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, ieņemot otro vietu. Tiesa, atlikušās komandas vēl četrus mačus nav aizvadījušas.


Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".