Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bobslejists Miknis un "Grobiņa" kļūst par Reģionālās līgas čempioniem

Bobslejists Miknis un "Grobiņa" kļūst par Reģionālās līgas čempioniem
Bobslejists Matīss Miknis kļuvis par Reģionālās līgas čempionu. Foto: BK Grobiņa

Reģionālās basketbola līgas čempiontitulu izcīnījusi "Grobiņas" komanda, kas finālsērijas trešajā duelī ar 81:71 apspēlēja "Jaunpili", tādējādi sērijā triumfējot ar 3-0.

"Grobiņai" ceļā uz Reģionālās līgas finālu vajadzēja pusfināla sērijā atspēlēties pret netālajiem kaimiņiem "Nīcu", kuras rindās spēlē tādi zināmi basketbolisti kā Arnis Ate, Mārtiņš Kravčenko, Krists Pīternieks un Vairis Pusaudzis. "Grobiņas" komanda spēja atspēlēties sērijā un ar 2-1 iekļūt finālā, kur pretī stājās "Jaunpils", kas vēl LBL 3. divīzijas finālā spēlēja 2019. gadā, kas bija līdz šim pēdējais, kurā tika sadalītas amatieru turnīra medaļas.

Zelta sērijas pirmā spēle bija vissaspringtākā, "Grobiņai" izcīnot minimālu uzvaru ar 74:73. Ar 21 punktu pirmajā sērijas duelī izcēlās "Grobiņas" līderis Kristaps Miglinieks, kurš Latvijas basketbola augstākajā līgā aizvadījis astoņas sezonas, pārstāvot "Liepāju", "Jēkabpili" un "Valku/Valgu". Savās mājās "Grobiņai" jau bija vajadzīgs pagarinājums, lai pieveiktu "Jaunpils" vienību ar 82:76. Mājas spēlē 29 punktus uzvarētāju labā guva Niks Lagzdiņš.

Sērijas trešā spēle atkal notika Jaunpilī. "Grobiņa" atradās vadībā spēles lielāko daļu, pretiniekiem spējot pietuvoties pirmās ceturtdaļas izskaņā un pirms trešā perioda noslēguma. Pēdējās desmit minūtēs "Grobiņa" palielināja atstatumu un noturēja uzvaru ar 81:71, tādējādi finālsērijā tiekot pie trešā panākuma, kas komandai ļāva svinēt Reģionālās līgas čempionu titulu.

Sērijas noslēdzošajā spēlē Kristaps Miglinieks izcēlās ar 19 gūtiem punktiem. 14 punktus "Grobiņas" labā guva Andis Zariņš, bet pie 13 tika Niks Lagzdiņš, kamēr Gatis Jagmins tika pie desmit punktiem. "Grobiņas" rindās spēlē arī Latvijas bobsleja izlases vadošais stūmējs Matīs Miknis, kurš finālsērijas trešajā cīņā sakrāja astoņus punktus.

Reģionālās līgas sudraba medaļas ieguvējas rindās ar 15 punktiem pēdējā sērijas cīņā rezultatīvākis bija Pauls Zukuls, kamēr pie 14 punktiem tika Jānis Kokins, bet 12 guva Arnis Jēkabsons. "Jaunpils" tādējādi otro reiz pēc kārtas piekāpusies Latvijas basketbola trešās spēcīgākās līgas finālsērijā.

Bronzas sērijā "Jēkabpils Lūši" ar 2-1 pārspēja "Nīcas" vienību.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa - LBS


Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Jānis Dilevka (#24) cīņā ar Reini Otersonu. Foto: Raimonds Subatovičs
1

"Salaspils" meklē iekšējās rezerves un sāpīgi zaudē otrajā finālspēlē

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā neveiksmīga spēles izskaņa maksāja iespēju "Salaspils Sporta skolas" basketbolistiem izlīdzināt zelta sērijas rezultātu. Jelgavnieki spēles gaitā atspēlējās no -13, tiekot pie uzvaras ar 86:81, kas Česlava Mateikoviča trenēto komandu nostādīja vienas uzvaras attālumā no turnīra čempiontitula atgūšanas.