Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

NBL: LU/BS Rīga galotnē aizbēg un pieveic jaunos valmieriešus

NBL: LU/BS Rīga galotnē aizbēg un pieveic jaunos valmieriešus
Raimonds Stašāns. Foto: LU basketbols

Šodien vienīgajā ''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas mačā ''Latvijas Universitāte/BS Rīga'' ceturtajā ceturdaļā veica izrāvienu un pārspēja ''Valmiera Glass/ViA-2'' komandu ar 84:74 (20:17, 20:23, 20:21, 24:13).

• Spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā. Pirmajā ceturksnī nedaudz labāk darbojās Edija Šlesera trenētie basketbolisti, atrodoties nelielā vadībā, bet otrajā ceturtdaļā iniciatīvu pārņēma Sanda Amoliņa vadītie vidzemnieki, Robertam Vēverim puslaika izskaņā panākot līdzvaru uz tablo - 40:40.

• Otro puslaiku ar diviem trīspunktniekiem un desmit bezatbildes punktiem, panākot lielāko vadību mačā, uzsāka valmierieši. Mājinieku galvenais treneris Šlesers ar minūtes pārtraukuma palīdzību savu komandu sapurināja, ''Latvijas Universitāte/BS Rīga'' basketbolistiem īsā brīdī rezultātu izlīdzinot. Izšķirošajā ceturksnī mājinieki atjaunoja nelielu pārsvaru, bet desmitminūtes otrajā pusē Edvards Lucis un Raimonds Stašāns ar rezultatīvām darbībām palīdzēja nokārtot savas komandas uzvaru pār ''Valmiera Glass/ViA-2'' ar 84:74 (20:17, 20:23, 20:21, 24:13).

• Uzvarētājiem ar double-double izcēlās Rihards Aleksandrovs - 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas, kā arī četras pārtvertas bumbas. 15 punkti Raimonda Stašāna rēķinā, bet pa 14 sakrāja Edvards Lucis un Roberts Smildzējs.

• Viesiem 25 punkti Ralfam Šķesteram, savukārt Aleksis Gedrovics sakrāja double-double - 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un arī piecas piespēles. Nika Salenieka kontā 15 punkti, sešas bumbas zem groziem, trīs piespēles un tikpat pārtvertas bumbas.

• ''Latvijas Universitāte/BS Rīga'' ar četrām uzvarām sešās spēlēs ir NBL Austrumu grupas trešajā pozīcijā, bet ''Valmiera Glass/ViA-2'' ar trīs uzvarām un četrām neveiksmēm ir ceturtā.


Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Jānis Dilevka (#24) cīņā ar Reini Otersonu. Foto: Raimonds Subatovičs
1

"Salaspils" meklē iekšējās rezerves un sāpīgi zaudē otrajā finālspēlē

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā neveiksmīga spēles izskaņa maksāja iespēju "Salaspils Sporta skolas" basketbolistiem izlīdzināt zelta sērijas rezultātu. Jelgavnieki spēles gaitā atspēlējās no -13, tiekot pie uzvaras ar 86:81, kas Česlava Mateikoviča trenēto komandu nostādīja vienas uzvaras attālumā no turnīra čempiontitula atgūšanas.