Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Lietuvas treneris Maksvītis: ''Komanda teicami reabilitējās pēc zaudējuma''

Lietuvas treneris Maksvītis: ''Komanda teicami reabilitējās pēc zaudējuma''
Kazis Maksvītis. Foto: Basketnews.lt/BNS

Latvijas basketbola valstsvienība svētdienas vakarā Šauļos piedzīvoja sagrāvi pret Lietuvas basketbolistiem. Pēc spēles preses konferencē lietuviešu galvenais treneris Kazis Maksvītis slavēja savas komandas spēju reabilitēties pēc zaudējuma, atbildēja uz žurnālistu kritiku un komentēja Igna Brazdeiķa iejušanos komandā.

''Komanda teicami reabilitējās pēc zaudējuma. Pirmajā puslaikā nespēlējām tik labi, kā vēlētos, bet sekmes uzbrukumā ļāva atrasties vadībā. Otrajā puslaikā uzlabojām savu spēli. Pamainījām aizsardzības sistēmu, vairāk mainoties pie aizsegiem. Domāju, ka mūsu komanda to spēj paveikt, jo garie spēlētāji ir pietiekami kustīgi. Izmantosim to arī turpmākajos mačos,'' preses konferenci uzsāka Maksvītis.

''Es gribētu lūgt jums, žurnālistiem, netiesāt mūs pārāk daudz. Mēs trenējāmies tikai sešas dienas. Vien pieci spēlētāji piedalījās iepriekšējā izlašu logā. [Radzevičs, Čižausks, Dimša, Ehods, Velička – KD] Mums pietrūkst treniņu un spēļu prakses. Jūsu virsraksti nepalīdzēja mums koncentrēties vai saprast, ka zaudējums Rīgā bija apkaunojošs. Nekas nemainījās pēc pirmās spēles un nekas nemainīsies pēc mača Šauļos. Mēs sapratām savas kļūdas un tās labojām. Ir lietas, kas vēl jāuzlabo, taču kopumā esmu apmierināts ar komandas sniegumu,'' pie Lietuvas medijiem vērsās valstsvienības stūrmanis.

Pirmos mačus Lietuvas izlases kreklā aizvadīja Igns Brazdeiķis, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Orlando ''Magic'' un kopā ar Jāni Timmu arī Leiklendas ''Magic''. Treneris Maksvītis atzinīgi vērtēja Lietuvas un Kanādas dubultpilsoņa iejušanos valstsvienībā: ''Brazdeiķis pierādīja, ka var aizvadīt divus stabilus mačus. Sākotnēji treniņos viņš nebija pārliecināts, bet ātri iejutās un sāka demonstrēt labu sniegumu. Ar viņu cenšamies runāt lietuviski, bet, ja Igns kaut ko nesaprot, atbildam angliski. Tiesa, viņš lietuviski saprot pietiekami labi. Šī nometne Brazdeiķim noteikti palīdzēs ar valodas apguvi. Komandas biedri viņam palīdz, arī pavelk uz zoba.''

Lietuvas izlasei mača izskaņā bija iespēja gūt simts punktus un iepriecināt Šauļu arēnā sanākušos līdzjutējus, kuri to pieprasīja. Pēc Maksvīša norādījuma lietuvieši nolēma neuzbrukt: ''Ja uz tablo būtu vairāk laika, noteikti būtu uzbrukuši un centušies gūt simto punktu. Tomēr respektējam mūsu kaimiņus un es personīgi cienu treneri Banki. Mūsu ceļi dzīvē vairākkārt krustojušies. Mēs uzvarējām un es atvainojos skatītājiem par simts punktu negūšanu, tomēr profesionālā ētika ir jāievēro.''

''Šobrīd ir grūti atrast pretiniekus. Izlašu logs vēl nav noslēdzies, bet jau esam saskārušies ar vairākām problēmām. Spēlētāji aizvadīja grūtas sezonas, saskārās ar savainojumiem un dažādām personiskām problēmām. Kāds izvēlējās izlases vietā atpūsties, tomēr spējām sapulcēt arī vairākus basketbolistus, kuri septembrī piedalīsies Eiropas čempionātā. Uz spēlēm pret Latviju ieradāmies izsalkuši. Mūsu galvenais uzdevums ir uzvarēt Bulgāriju un Čehiju kvalifikācijas mačos,'' izvēli draudzības spēles aizvadīt pret Latviju un komandas komplektāciju preses konferences noslēgumā komentēja Maksvītis.

Izmantotie resursi:
https://www.basketnews.lt/news-1741...


, 2022-06-27 20:39, pirms 2 gadiem
Šāda spēlē arī bija jāuzvar, savu skatītāji mājās, savu tiesnešu palīdzība un laba taktika, piesegt Bertānu tas izdevās!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.
Andrejs Gražulis. Foto: Aquila Basket Trento
25

Gražulim sezona beigusies priekšlaikus: Latvijas izlases līderim veiks ceļgala operāciju

Itālijas augstākās basketbola līgas komanda ''Trento'' pavēstījusi, ka sezona priekšlaicīgi noslēgusies tās līderim Andrejam Gražulim, kuram tiks veikta kreisās kājas ceļgala operācija.