Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Gailītis: "Spēlētājiem, kuri nepiedalās, jāparāda, ka joprojām ir Latvijas izlasē"

Gailītis: "Spēlētājiem, kuri nepiedalās, jāparāda, ka joprojām ir Latvijas izlasē"
Jānis Gailītis. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera asistents Jānis Gailītis atklāj, ka ļoti vēlas just valstsvienībā neesošo mūsu zvaigžņu interesi par notiekošo. Tad varētu runāt arī par spēcīgu organizāciju arī no spēlētāju puses. Tas ​klausāms raidījumā "Basketstudija 2+1".

Latvijas vīriešu basketbola izlasei nav tie labākie laiki, jo Eirolīgas un NBA spēlētājiem ir ļoti ierobežotas iespējas palīdzēt. Tajā pašā laikā arī šādiem spēlētājiem ir iespēja ierasties klātienē vai sniegt atbalstu neklātienē, dodot impulsu izlases dalībniekiem attiecīgajā ciklā.

"Ļoti svarīgi, lai spēlētāji, kuri nav šajos ciklos, saprot un parāda, ka joprojām ir izlasē. Neviens uz viņiem nav apvainojies un dusmīgs, ja kāda nav - tas visiem ir jāsaprot. Ļoti labi apzināmies, kāpēc nav viena, otra vai trešā. Ja arī kāds šajā gadā izlases vietā izvēlas ģimeni, man liekas, ir svarīga viņu klātbūtne - ierodas procesā un ienāk ģērbtuvē, kur tas ir iespējams pēc likuma," norāda Latvijas izlases galvenā trenera asistents.

"Tam pašam Kristapam Porziņģim ir jābūt izlasē un regulāri jāienāk ģērbtuvē pie džekiem. Jo viņš ir Latvijas izlasē, nav šajā ciklā, bet ir Latvijas izlasē un būs vienmēr. Gribētu, lai tie spēlētāji to saprastu paši. No tiem, kam daudz dots, arī daudz jāprasa. Porziņģim tur jābūt, viņam ir jānāk. Viņš var izlaist vienu vakaru tajā restorānā un atnākt uz treniņu. Nu atnāc uz to izlasi un paskaties, iedod džekiem pieci un parādi, ka tu esi! Tieši tas pats ar Rodionu Kurucu un ar visiem," saka Jānis Gailītis, kurš ir arī Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris.

"Tas, ko es redzēju no brāļiem Bertāniem... Dairim divu kvartālu attālumā sievai tuvojās dzemdības, un viņš bija viesnīcā [kopā ar izlasi]. Nerunāju par 18 gadīgu džeku, kuram vajag būt izlasē un kaut ko pierādīt. Tas ir spēlētājs, kuram izlasē visvairāk nospēlētu spēļu, un viņš gatavs ziedoties un būt klāt. Atnāciet, pārējie, un parādiet to cieņu džekiem! Mēs, treneri, nekad nevarēsim iedot ekvivalentu tādām lietām. Piemēram, Rolands Šmits pats nepiedalījās, bet puikām novēlēja [ko labu], forši. Kaut ko tādu ļoti gribētos redzēt, tad mēs varētu runāt par spēcīgu organizāciju no spēlētāju puses, pārējā organizatoriskā puse ir labākā, ko var dabūt."

Izmantotie resursi:
Raidījumā "Basketstudija 2+1"


, 2021-09-16 17:55, pirms 3 gadiem
Piekrītu, tik daudz kā ienāk ģērbtuves sapurināt komandu KP varēja.
Tomēr nejau pie svešiniekiem viņu sauc, bet pie savas komandas un draugiem
, 2021-09-16 18:14, pirms 3 gadiem
Viss pareizi.
, 2021-09-16 18:20, pirms 3 gadiem
Pats vēl varēja šodien un nākotnē kapāt un kapāt visaugstākā līmeņa 5x5 basketbolā (Gailītis dzimis nesenajā 1985.gadā).
, 2021-09-16 18:30, pirms 3 gadiem
Nezinu, man piemēram jau sen tāda sajūta, ka Kristapam un tam pašam Radionam izlase ir pie viena vietas
Slēpts komentārs: Bostonietis
, 2021-09-16 18:43, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: Nezinu, man piemēram jau sen tāda sajūta, ka Kristapam un tam pašam Radionam izlase ir pie viena vietas
Jebkuram cilvēkam kuram nav salmi starp ausīm saprot kāpēc KP nebija izlasē.
Par Rodionu gan hz.Varbūt joprojām apvainojies uz cilvēkiem kuru vairs nav izlasei tuvumā
, 2021-09-16 18:56, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Izlases spēlētāji ir kaut kādi pirmklasnieki kurus KP vajadzētu varbūt vēl rociņās izvest laukumā?
Ak dievs atnāks iedos pieci,un spēlētāji beigs mest debīlus truļļus
Šitam klaunam galvenais kādam uzkakāt uz galvas Valtera variantā
Ko tad viņš nepareizu pateica?

Vai tad citās izlasēs tā nenotiek no līderu puses?
, 2021-09-16 19:06, pirms 3 gadiem
viss jau pareizi, tikai pirms to teikt raidījumā vislabāk būtu bijis, ja Gailītis to personīgi būtu pateicis KP un Rodionam. Bet nu mēs jau vienmēr visu gribam perfekti. Komunikāciju klātienē mums visiem vajag atgūt.
Slēpts komentārs: Hulji_namgejs
, 2021-09-16 20:25, pirms 3 gadiem
Palika žēl, ka protu lasīt.. namgeja komentāru.
, 2021-09-16 20:25, pirms 3 gadiem
Hulji_namgejs rakstīja: Makaronam galvenais pa lauras silkji nodot, tiesi taa, runaa, ka vinai lejaa problemas kkadas, ka smako, mosh jau savedusi kartibaa sevi
Tu tak reāli galvā pists
, 2021-09-16 20:29, pirms 3 gadiem
bos_la antifans rakstīja: Ko tad viņš nepareizu pateica?

Vai tad citās izlasēs tā nenotiek no līderu puses?Kāpēc jāskatās uz citiem?Vieni ir un otru nav.
Jokičš ar pāgāšgad darīja to pašu ko KP,un visi ēda nost.
Kāpēc vispār šis ir jāsaka publiski?Neviens no šī neiegūst
Uzmanības trūkums tāpat kā Valteram.Valters pats divi gadi atpakaļ teica,ka KP vajag brīvu vasaru.
Šogad sāk kaut ko nodi*st savās intervijās ar cilvēkiem un to pašu Gailīti.Un nejau tikai vienu KP.
, 2021-09-16 20:58, pirms 3 gadiem
Pats Gailītis gan ļoti daudz sasniedzis, lai citus mācītu. Izlases trenera asistents. Jā, un stipri viduvējas -Eiropas līmenī- komandas treneris. Viņa kritikas mērķis ir nesalīdzināmi citā līmenī. Lēta metode popularitātes celšanai. Šī tukšā muldēšana gan uzlabos potenciālās izlases sastāvu.
, 2021-09-16 22:18, pirms 3 gadiem
fedja100 rakstīja: Pats Gailītis gan ļoti daudz sasniedzis, lai citus mācītu. Izlases trenera asistents. Jā, un stipri viduvējas -Eiropas līmenī- komandas treneris. Viņa kritikas mērķis ir nesalīdzināmi citā līmenī. Lēta metode popularitātes celšanai. Šī tukšā muldēšana gan uzlabos potenciālās izlases sastāvu.
tu nekā laikam nesajēdz no komandu sporta un vispār no dzīves. Gailītis perfekti noraksturoja situāciju un pateica to, ko praktiski ikviens treneris un izlases gaida. Ar to atšķiras Luka utt. ko KP un tāpēc KP vienmēr būs aiz tādiem spēlētājiem kā Luka, jo viņš nesaprot, kas ir komanda.
, 2021-09-16 22:20, pirms 3 gadiem
fantomas rakstīja: viss jau pareizi, tikai pirms to teikt raidījumā vislabāk būtu bijis, ja Gailītis to personīgi būtu pateicis KP un Rodionam. Bet nu mēs jau vienmēr visu gribam perfekti. Komunikāciju klātienē mums visiem vajag atgūt.
Tev nav taisnība. Ne KP ne Rodions nav mazi bērni. Viņus nevajag pavilkt malā aiz rociņas un aizrādīt. Vai vēlies, lai KP sūkā īkšķi aiz tādiem spēlētājie kā Luka un Rodions paliktu caurkritis basketbolists?
, 2021-09-16 22:39, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tu tak reāli galvā pists
Es tev atvicaju, tur vairaki pazistamie kas brauca paari apgalvo vienu un to pashu. Siljke! Es tik hz marineta vai eljaa, bet fakts paliek fakts gribi notesteet?
, 2021-09-16 22:55, pirms 3 gadiem
Hulji_namgejs rakstīja: Es tev atvicaju, tur vairaki pazistamie kas brauca paari apgalvo vienu un to pashu. Siljke! Es tik hz marineta vai eljaa, bet fakts paliek fakts gribi notesteet?
tavu mammu? Var sarunāt
, 2021-09-17 08:00, pirms 3 gadiem
KP.un Radions bija uz spēlēm. Pats redzēju tribīnēs. Gērbtuvē varbūt neļauj protokoli ienākt? Vai kāds piedāvāja tur vispār nākt?
, 2021-09-17 10:33, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: KP.un Radions bija uz spēlēm. Pats redzēju tribīnēs. Gērbtuvē varbūt neļauj protokoli ienākt? Vai kāds piedāvāja tur vispār nākt?
Viņi varēja bez piedāvājuma. Šmits nebija, bet tāpat nodeva sveicienu. KP Latvijā bija un to pat neizdarīja. Tāpēc Luka vienmēr viņam priekš būs mavs sastāvā
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.
Andrejs Gražulis. Foto: Aquila Basket Trento
25

Gražulim sezona beigusies priekšlaikus: Latvijas izlases līderim veiks ceļgala operāciju

Itālijas augstākās basketbola līgas komanda ''Trento'' pavēstījusi, ka sezona priekšlaicīgi noslēgusies tās līderim Andrejam Gražulim, kuram tiks veikta kreisās kājas ceļgala operācija.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.