Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LBS Treneru komisija pēc neveiksmīgajiem jaunatnes čempionātiem vēršas pie treneriem

LBS Treneru komisija pēc neveiksmīgajiem jaunatnes čempionātiem vēršas pie treneriem
Agris Galvanovskis. Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības Treneru komisija izskatīja Latvijas jaunatnes izlašu galveno treneru pārskatus par startu 2022. gada Eiropas jaunatnes čempionātos.

Izvērtējot komandu snieguma un sasniegto rezultātu atbilstību spēlētāju objektīvajām iespējām un dažādu blakusapstākļu ietekmi, uzmanība īpaši tika akcentēta uz novērotajiem sistēmiskajiem trūkumiem jauno basketbolistu sagatavotībā, kā arī kopīgi darāmo, lai uzlabotu spēlētāju individuālo meistarību un jaunatnes izlašu rezultātus.

Ņemot vērā Eiropas čempionātos iegūto pieredzi un atziņas, kā arī starptautiskā basketbola attīstības tendences, LBS Treneru komisija aicina Latvijas Jaunatnes basketbola līgā startējošo komandu trenerus:

• palielināt treniņnodarbību intensitāti;
• paaugstināt spēlētāja atdevi un efektivitāti, atrodoties laukumā īsāku laiku;
• mērķtiecīgi strādāt pie spēlētāju metienu tehnikas un lēmumu pieņemšanas ātruma, treniņos modelējot paaugstinātas fiziskās slodzes un spriedzes situācijas;
• ikdienas praktiskajā darbā stingri vadīties pēc LBS apstiprinātajām spēlētāju sagatavošanas vadlīnijām;
• maksimāli izmantot iespējas talantīgākajiem jauniešiem spēlēt vecākās grupās, lai būtu vairāk sarežģītu, atbildīgu spēļu un augstāka cena katrai kļūdai, vienlaikus nepārslogojot spēlētājus ar vairākām spēlēm dienā.

Lai spēlētāji labāk sagatavotos starptautiskajām spēlēm, svarīgi saskaņot LJBL pieņemtos tiesāšanas standartus ar starptautiskajām vadlīnijām, kas ir spēkā Eiropas čempionātos un pieļauj fiziski asāku spēli.

Treneru komisija vērsa LBS vadības uzmanību uz Eiropas čempionātu laikā nepieļaujamām spēlētāju aģentu aktivitātēm, pārkāpjot LBS noteikumus.

Novēroto trūkumu novēršanai ļoti svarīga ir un būs kvalitatīva komunikācija visos līmeņos – starp izlašu treneriem, ar LJBL komandu treneriem, aģentiem un 3×3 basketbola pārstāvjiem.

Treneru komisijas dalībnieki vienojās koriģēt jaunatnes izlašu galveno treneru kandidātu izvirzīšanas procesu, mērķtiecīgi uzrunājot speciālistus, kuri sevi pierādījuši darbā ar attiecīgās vecuma grupas spēlētājiem.

2022. gadā Eiropas U18 un U16 sieviešu čempionātā Latvijas komanda izcīnīja 9. vietu, U20 sieviešu čempionātā un U16 vīriešu čempionātā – 10. vietu, U20 vīriešu izlase B divīzijā finišēja 6. vietā, bet U18 vīriešu izlase B divīzijā – 13. vietā.

Izmantotie resursi:
https://u20v.basket.lv/treneru-komi...


Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.
Andrejs Gražulis. Foto: Aquila Basket Trento
25

Gražulim sezona beigusies priekšlaikus: Latvijas izlases līderim veiks ceļgala operāciju

Itālijas augstākās basketbola līgas komanda ''Trento'' pavēstījusi, ka sezona priekšlaicīgi noslēgusies tās līderim Andrejam Gražulim, kuram tiks veikta kreisās kājas ceļgala operācija.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.