Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dāvis Bertāns: "Psiholoģiski smaga spēle. Ilgs ceļš un, iespējams, karstākā zāle, kādā esmu spēlējis"

Dāvis Bertāns: "Psiholoģiski smaga spēle. Ilgs ceļš un, iespējams, karstākā zāle, kādā esmu spēlējis"
Dāvis Bertāns. Foto: FIBA

Šovakar 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu ar uzvaru noslēdza Latvijas basketbola izlase, kas viesos sakāva Slovākiju ar 93:60. Lai gan rezultāta starpība bija pārliecinoša, gan galvenais treneris Luka Banki, gan 23 punktus guvušais Dāvis Bertāns izcēla mača sarežģīto psiholoģisko pusi.

"Šeit spēlēt noteikti nebija viegli. Gribu apsveikt Slovākijas izlasi – lai gan viņiem turnīrs ir beidzies, viņi parādīja solīdu sniegumu grupu turnīra gaitā. Novērtēju viņu stilu un vēlmi uzticēties jaunajiem basketbolistiem. Un gribu apsveikt savus basketbolistus ar to, kā viņi spēlēja šajā logā," preses konferencē pauda Luka Banki.

"Lieliska uzvara pret Serbiju, nodrošinot pirmo vietu grupā, un šodien – vēl viena spēle ar lielisku sniegumu. Neiedziļinoties basketbola detaļās, sarežģītākā bija psiholoģiskā puse, un komanda jau no paša sākuma pierādīja, ka ir gatava spēlēt ar nepieciešamo koncentrēšanos," Latvijas valstsvienības basketbolistus slavēja itāļu speciālists.

"Piekritīšu trenerim. Psiholoģiski šī spēle bija pat grūtāka nekā pret Serbiju, kurā nodrošinājām pirmo vietu. Ilgi nācās pavadīt ceļā, karsta zāle – varbūt karstākā, kādā jebkad esmu spēlējis. Nebija viegli, jo īpaši mentāli. Bet, kad izej laukumā, cieni pretinieki, cieni komandas biedrus, saņemies un atdod visu," teica Dāvis Bertāns.


, 2022-07-03 22:46, pirms 2 gadiem
Tagad galvenais tāda paša garā turpināt otrā kārta īpaši augustā
, 2022-07-03 22:54, pirms 2 gadiem
Paldies Banki! Davis ari malacis, istens DARITAJS!
, 2022-07-03 23:48, pirms 2 gadiem
Šis izlases modelis visā atlasē rāda sen neredzētu stabilitāti un raksturu - lai izdodas šo saglabāt augustā un tālākajos atlases logos! Un prieks sastāvā arī redzēt jaunas, vai kādu laiku neredzētas sejas, spēlētaju rotācija noteikti nāk mums par labu, jo dos vairāk opciju spēlēs, kurās nevarēs palīdzēt EL un NBA džeki.
, 2022-07-04 06:27, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Paldies Banki! Davis ari malacis, istens DARITAJS!
Dāvis ir izlases līderis
Rūjienas puika 💪👍
Un tagad arī piebremzējis ar dzērieniem, dzīvo veselīgi, vispār super✌️
, 2022-07-04 06:33, pirms 2 gadiem
Ehh, ja vien Timma saņemtos un atgrieztos izlases apritē...
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Rodions Kurucs (#00). Foto: LBS
11

Bezrindas.lv skaidro, kā tiks kompensētas pazudušās izlases spēļu biļetes

Vakardien sociālo tīklu lietotāji pauda neapmierinātību par situāciju, kad, iegādājoties Rīgā notiekošo olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra biļetes, no lietotāju kontiem tika veikta biļešu apmaksa, bet pašas biļetes netika saņemtas. Šodien situācijas skaidrojumu sniedzis biļešu pārdošanu apstrādājošais Latvijas Basketbola savienības (LBS) partneris "Bezrindas.lv".
Luka Banki. Foto: LBS
71

Lielā interese par OS kvalifikācijas spēlēm nokar biļešu tirdzniecības serverus

Šodien iepriekšpādrošanā sākās biļešu tirdzniecība gaidāmajām Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Rīgā. Lielai daļai biļešu tīkotāju radās problēmas ar to, ka nauda par biļetēm no lietotāju kontiem ir noņemta, taču pašas biļetes līdzjutējus nav sasniegušas.