Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bertāns: "Galvenais bija bez lieka riska pabeigt spēli ar veselām kājām"

Bertāns: "Galvenais bija bez lieka riska pabeigt spēli ar veselām kājām"
Dāvis Bertāns. Foto: LBS

Svētdienas vakarā pirmo reizi kopš 2018. gada Latvijas basketbola izlases sastāvā laukumā devās Dāvis Bertāns. Viņa atgriešanās valstsvienības sastāvā notika dzimtajā Valmierā, kur pēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa priekškvalifikācijas cīņām Latvija ar 91:84 pieveica Slovākijas izlasi.

Dāvis Bertāns aizvadīja pirmo spēli izlases kreklā šajā vasarā. Laukumā NBA basketbolists pavadīja nepilnas 14 minūtes, gūstot piecus punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas, izdarīja rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu pretinieku bumbu un bloķēja vienu metienu. Lielāku spēles laiku neaizvadīt tika nolemts jau iepriekš, basketbolistam atgriežoties laukumā pēc kājas savainojuma. Uzreiz pēc spēles Dāvis Bertāns dalījās savā komentārā:

Patīkami atgriezties izlases formā un pirmo spēli aizvadīt Valmierā ir visai zīmīgi. Enerģija un emocijas bija visaugstākajā līmenī.

Kā raksturotu pašu spēli? Tik viegla nemaz nebija.
Spēle viegla nebija. Slovākiem ir daudz spēlētāji, kas savās vietējās līgās met virs desmit punktiem.Tā kā viņiem ir individuāli labi uzbrucēji, bet mēs gan paši varējām labāk nospēlēt aizsardzībā.

Ko pats par savu sniegumu vari teikt? Trīs punktu metienos šovakar nulle no astoņiem. Līnija jāpabīda tālāk?
Principā, varbūt, jā. Pēc ilga laika pirmā spēle pie nedaudz tuvākas trīs punktu metiena līnijas. Tādēļ, varbūt, lielākā daļa metienu bija par stipru. Šobrīd, atgriežoties pēc traumas, svarīgākais bija atgriezt pārliecību par savām kājām. Kopumā ķermenis jutās labi. Tādēļ uz spēli skatos ar pozitīvu zīmi. Piešaut līniju ir vēl nedēļa laiks.

Pievienojoties izlasei, sākumā darbojies individuāli. Cik ilgi jau esi iesaistījies komandas kopējos treniņos?
Šī bija pirmā nedēļa, kad pakāpeniski pievienojos. Sāku ar ļoti īsiem, viegliem treniņiem un pakāpeniski kāpināju slodzes. Principā pēdējais treniņš ar komandu bija aizvakar, kad pieci uz pieci nospēlēju kādas astoņas minūtes. Vēl ir kur likt klāt. Galvenais ir būt gatavam uz pirmo kvalifikācijas spēli.

Jau trešās ceturtdaļas vidū tika uzlikts ledus uz kājas un laukumā vairs neatgriezies. Vai minūšu limitācija jau bija iepriekš ieplānota? Vai arī bija kāda sadursme?
Tas jau bija nolemts pirms spēles, neatkarīgi no tā kā jutos. Jutos tiešām labi, bet galvenais bija bez lieka riska pabeigt spēli ar veselām kājām un veselu ķermeni.

Pirmajā puslaikā kad biji nomainīts ļoti aktīvi soliņa tālākajā galā dzīvoji komandai līdzi, sakot norādījumus laukumā esošajiem spēlētājiem. Skaidrs, ka šajā troksnī to komandas biedri sadzirdēt nevar. Priekš tevis tā ir pašam priekš sevis spēles lasīšana no malas vai vairāk komunicēšana ar blakus sēdošajiem, kas šajā gadījumā bija Jānis Strēlnieks.
Tā ir komunikācija savā starpā. Protams, katram ir savs skatījums uz spēli. Jānis daudzus gadus bijis saspēles vadītājs, varbūt ne gluži pēdējās sezonās, bet ir liela pieredze. Ir lietas ko viņš redz laukumā, kuras es neredzu. Tādēļ komandā, manuprāt, ir ļoti svarīgi komunicēt arī uz soliņa un vienam otram palīdzēt.

Vai jau komandā esat sākuši runāt par Baltkrievijas un Rumānijas izlasēm?
Tas viss ir nākamās nedēļas plānā. Līdz šim gatavojāmies šai spēlei. Pirmdien atpūtīsimies un tad jau sāksim domāt par nākamajām spēlēm.

Pasaules kausa priekškvalifikāciju Latvijas basketbolisti sāks ar spēli 7. augustā pret Rumāniju, bet dienu vēlāk izlase dosies cīņā ar Baltkrieviju. Pēcāk ar abām izlasēm tiks spēlēts atkārtoti.


, 2021-08-02 09:12, pirms 3 gadiem
Autors varēja iepazīties ar LV spēļu kalendāru - sāksim jau 7. augustā un ar katru pretinieku spēlēsim divas reizes.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Rodions Kurucs (#00). Foto: LBS
11

Bezrindas.lv skaidro, kā tiks kompensētas pazudušās izlases spēļu biļetes

Vakardien sociālo tīklu lietotāji pauda neapmierinātību par situāciju, kad, iegādājoties Rīgā notiekošo olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra biļetes, no lietotāju kontiem tika veikta biļešu apmaksa, bet pašas biļetes netika saņemtas. Šodien situācijas skaidrojumu sniedzis biļešu pārdošanu apstrādājošais Latvijas Basketbola savienības (LBS) partneris "Bezrindas.lv".
Luka Banki. Foto: LBS
71

Lielā interese par OS kvalifikācijas spēlēm nokar biļešu tirdzniecības serverus

Šodien iepriekšpādrošanā sākās biļešu tirdzniecība gaidāmajām Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram Rīgā. Lielai daļai biļešu tīkotāju radās problēmas ar to, ka nauda par biļetēm no lietotāju kontiem ir noņemta, taču pašas biļetes līdzjutējus nav sasniegušas.