Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Blūms pēc basketbolista karjeras beigām strādās "VEF Rīga" vadībā

Blūms pēc basketbolista karjeras beigām strādās "VEF Rīga" vadībā
Jānis Blūms. Foto: VEF Rīga

Bijušais Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš pirmdien paziņoja par profesionāla spēlētāja karjeras beigām, turpmāk ieņems vietu “VEF Rīga” vadībā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja kluba prezidents Gatis Jahovičs.

Par šādu ieceri otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja arī pats Blūms, bet Jahovičs mūsu portālam norādīja, ka vēl ir jāsaslēdz visi nepieciešamie līgumi.

“Uzrunājām Blūmu un piedāvājām viņam darboties kluba vadībā, kam viņš piekrita. Viņa galvenais darbs būs ar sponsoriem un biedriem,” atklāja Jahovičs, kurš atgādināja par “VEF Rīga” ieceri piesaistīt 100 līdzīpašniekus, kas klubu atbalsta vismaz ar 10 000 eiro katrs. Tieši tas būšot Blūma darbības lauciņš.

Oficiāli par Blūma pievienošanos kluba vadībai plānots paziņot vēlāk. Vēl nākamnedēļ iecerēta “VEF Rīga” valdes sēde. Nupat Latvijas čempioni noslēdza sadarbības līgumu ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), kas kļūs par “VEF Rīga” fārmklubu. Plānots, ka Blūms iesaistīsies arī šajā procesā.

“Jānis varētu būt cilvēks, kas no mūsu puses iesaistīts RSU sporta dzīvē,” skaidroja Jahovičs.

Sarunā ar “Rīta panorāmu” Blūms šorīt norādīja, ka palīdzēs attīstīt “VEF Rīga” vienību. "Mums savas komandas jāatbalsta, tagad to Latvijā palikušas maz.”

Līdz augusta pēdējām dienām Blūms gaidīja, cerībā noslēgt kādu profesionālu līgumu ārzemēs, bet pārliecinājās, ka pandēmijas apstākļos tas ir sarežģīti pieaugušās konkurences dēļ, un it īpaši 39 gadus vecam basketbolistam. Covid-19 laikā karjeru ir beiguši daudzi viņa vienaudži, jo samazinājies klubu skaits un to rocība. Zemākā līmenī kā līdz šim Blūms nevēlējās spēlēt, tādēļ nolēma noslēgt basketbolista gaitas.

Basketbolista karjeras laikā Blūms divas reizes spēlējis "VEF Rīga" sastāvā - 2016./17. un 2019./20. gada sezonās, abās kļūstot par Latvijas čempionu.


, 2021-08-31 16:38, pirms 3 gadiem
O! Jaunupa brigādē. Nu, redzēsim, kādu dziesmu Janka dziedās - visas basketbola sabiedrības saliedēšanas, vai "mēs esam visgudrākie, bet tie tur -LBS- loši".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-08-31 19:10, pirms 3 gadiem
Cietá alga bús minimalka, bet viss páréjais procenti no piesaistíto sponsoru pikja ?!
, 2021-08-31 21:31, pirms 3 gadiem
NeHumanZ rakstīja: Cietá alga bús minimalka, bet viss páréjais procenti no piesaistíto sponsoru pikja ?!
Puse no miņimalkas
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.