Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Itudis ar 2022. gada EČ kļūs par Grieķijas izlases treneri, izlašu logos trenēs Dedass

Itudis ar 2022. gada EČ kļūs par Grieķijas izlases treneri, izlašu logos trenēs Dedass
Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

Ar 2022. gada Eiropas čempionātu par Grieķijas basketbola izlases galveno treneri plāno kļūt ilggadējais Maskavas CSKA speciālists Dimitris Itudis. Savukārt FIBA izlašu logos līdz Eiropas čempionātam valstsvienību vadīs Atēnu AEK galvenais treneris Stefanoss Dedass.

Grieķijas basketbola speciālists Dimitris Itudis kopš 2014. gada trenē Maskavas CSKA, ar kuru kopā 2016. un 2019. gadā triumfējis ULEB Eirolīgā. Trenera karjeras laikā Itudis bijis galvenais treneris arī PAOK, MENT un Turcijas ''Banvit'', bet kā asistents Atēnu ''Panathinaikos''.

Pirmo reizi karjerā titulētais treneris uzņemsies valstsvienības galvenā trenera amata, ar 2022. gada Eiropas čempionātu tiekot nozīmēts par Grieķijas basketbola izlases stūrmani. Grieķijas basketbola federācijai vēl jāsagaida piekrišana no Maskavas CSKA.

FIBA nozīmētajos izlašu logos līdz 2022. gada Eiropas čempionātam Grieķijas valstsvienību trenēs 39 gadus vecais Stefanoss Dedass, kurš šobrīd ir VEF pretinieces Čempionu līgā Atēnu AEK galvenais treneris. Karjeras laikā speciālists strādājis ar tādiem klubiem kā Holonas ''Hapoel'', Turcijas ''Bahcesir'' un ''Gaziantep'', MENT un Krētas OFI. Par asistentu Dedass strādājis PAOK, ''Iraklis'', ''Aris'', Sanktpēterburgas ''Spartak'' un divas reizes Slovēnijas basketbola izlasē (2009. un no 2014. līdz 2016. gadam).

2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmās grupu kārtas ietvaros Grieķija ielozēta B grupā kopā ar Baltkrievijas, Lielbritānijas un Turcijas izlasēm.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nation...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.