Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Jokiča aģents: ''Ir liela varbūtība, ka Nikola spēlēs Eiropas čempionātā''

Jokiča aģents: ''Ir liela varbūtība, ka Nikola spēlēs Eiropas čempionātā''
Nikola Jokičs (#15) 2019. gada Pasaules kausā. Foto: FIBA

Serbu superzvaigznes Nikola Jokiča aģents Miško Raznatovičs atklājis, ka centrs ar lielu varbūtību piedalīsies rudenī gaidājamā ''EuroBasket 2022''. Tāpat tajā spēlēs arī Itālijas basketbola zvaigzne Danilo Galināri.

Viens no Eiropas basketbola populārākajiem aģentiem Miško Raznatovičs raidierakstā ''Incubator'' komentēja sava klienta, NBA superzvaigznes Nikola Jokiča potenciālo dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas startēs septembrī: ''Mēs vienojāmies par to runāt pēc sezonas. Viss, ko tagad pateikšu, Serbijā tiks dažādi interpretēts. Ir liela varbūtība, ka Jokičs spēlēs Eiropas čempionātā. Drīz to uzzināsim.''

''Man nepatīk dzirdēt, ka es neļauju Jokičam spēlēt valstsvienībā. Tās ir vienas no trīs lielākajām muļķībām, ko esmu dzirdējis. Šie puiši ir personības, viņiem ir privātās dzīves. Viņi nav mani vergi, tāpēc es nevaru teikt, ko darīt. Mēs runājam katru vasaru. Es pastāstu par ieguvumiem un zaudējumiem, spēlējot izlasē, bet lēmumu vienmēr pieņem pats spēlētājs,'' aģenta lomu basketbolistu dalībā izlases mačos komentēja Raznatovičs.

Aģents turpināja par Jokiča nespēlēšanu izlasē pagājušā gada olimpiskajā kvalifikācijā: ''Viņi [līdzjutēji] nesaprot, ka Jokičs aizvadīja 110 spēles pagājušajā sezonā, bija burbulī un spēlēja 40 minūtes mačā. Jokičam bija savainojumi un piedzima meita. Šie visi ir iemesli, kāpēc Nikola nevarēja spēlēt, nevis kāds Miško viņam pateica nespēlēt.''

Jokičs un viņa pārstāvētā ''Nuggets'' šonakt sezonu noslēdza, ar 1-4 sērijā zaudējot ''Warriors''.

Serbi Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru uzsāks, spēlējot D apakšgrupā Prāgā pret mājinieci Čehiju, Izraēlu, Somiju, Poliju un Nīderlandi.

Itālijas uzbrucēja Danilo Galināri pārstāvētā Atlantas ''Hawks'' NBA izslēgšanas spēles noslēdza pirmajā kārtā, sērijā ar 1-4 piekāpjoties Maiami ''Heat''. Sezonu noslēgušais Galināri jau paguvis aprunāties ar itāļu mediju ''La Gazzetta'', atklājot, ka viņa tuvākajos plānos ietilpst dalība ''EuroBasket 2022'' savu skatītāju priekšā.

''Tā būs lieliska pieredze. Nevaru sagaidīt mūsu līdzjutēju atbalstu,'' sacīja Galināri.

Itālijas valstvienība grupu turnīra cīņas aizvadīs Milānas ''Mediolanum Forum'' arēnā. Meo Saketi vadītie itāļi spēles C apakšgrupā pret Ainara Bagatska trenēto Ukrainas izlasi, Igauniju, Lielbritāniju, Horvātiju un Grieķiju.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-170983-...
https://basketnews.com/news-170938-...


, 2022-04-28 17:22, pirms 2 gadiem
Jā, jā ir liela varbūtība ka nakamgad NBA būs 20 latviešī
, 2022-04-28 18:01, pirms 2 gadiem
EKSPERTU CENTRS rakstīja: Jā, jā ir liela varbūtība ka nakamgad NBA būs 20 latviešī
milzīgs VARBŪT
, 2022-04-28 18:02, pirms 2 gadiem
Ja atbrauks, serbiem būs svētki
, 2022-04-28 18:49, pirms 2 gadiem
Baigā škrobe, ka mēs tur nespēlesim...
, 2022-04-28 19:36, pirms 2 gadiem
vo tas ir vecis!
, 2022-04-28 20:10, pirms 2 gadiem
sapnis rakstīja: vo tas ir vecis!
Kāds vecis, viņš vēl pats nav teicis ka spēlēs...
, 2022-04-28 22:26, pirms 2 gadiem
Īsts vecis un savas valsts patriots būs tad, kad pats personīgi pateiks - spēlēt vai nē. Līdz tam aģentu runas ir slima suņa murgi... Protams, ka aģentam par šo teikto ieripoja naudas summa kontā, bet tas ir viņu bizness.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
36

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.