Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas 3x3 izlase cīņu par OS ceļazīmi sāks 27. maijā

Latvijas 3x3 izlase cīņu par OS ceļazīmi sāks 27. maijā
Foto: Basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlase 27. maijā Austrijas pilsētā Grācā startēs olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kurā 20 valstu komandas cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Tokijas olimpisko turnīru.

Turnīrs notiks divos posmos. Vispirms tiks aizvadīti turnīri četrās grupās, no katras pa divām labākajām komandām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Latvija būs D grupā, kurā spēlēs pret Nīderlandi, Austriju, Horvātiju un Kanādu. FIBA federāciju rangā Latvija ir augstāk izliktā komanda starp savas grupas komandām, ieņemot ceturto vietu FIBA rangā. Nīderlande ir septītā, Kanāda ir desmitā, kamēr Austrija un Horvātija šobrīd ir trešajā desmitniekā.

Ceturtdaļfinālā D grupas labākās komandas cīnīsies ar B grupas vienībām (D1-B2, B1-D2). 30. maijā notiks ceturtdaļfināla un pusfināla spēles, kā arī cīņa par 3. vietu. Trīs labākās komandas iegūs tiesības startēt Tokijā.

Latvijas komandas spēļu grafiks: 27. maijā pllkst.18:15 – ar Nīderlandi, plkst.19:30 ar Austriju; 29. maijā plkst.18:15 ar Horvātiju, plkst.19:55 ar Kanādu.

Ja Latvijas komandai neizdosies iekļūt pirmajā trijniekā, mūsējiem būs vēl viena iespēja tikt uz Tokijas spēlēm – pēdējā ceļazīme uz Tokijas spēlēm tiks izcīnīta no 4. līdz 6. jūnijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, kur spēlēs sešu valstu izlases: Ungārija, Mongolija, Slovēnija, Nīderlande, Latvija un Polija. Ja kāda/as no šīm komandām būs izcīnījusi ceļazīmi jau olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Austrijā, vietā stāsies kāda/as no rezervistēm: Beļģija, Ukraina, Rumānija.

Vieta olimpiskā turnīrā jau garantēta trim valstīm, kuras ieņem augstākās vietas FIBA rangu tabulā, ņemot vērā katras valsts 100 labāko spēlētāju individuālo reitinga punktu summu: Serbijai, Krievijai un Ķīnai, kā arī rīkotājvalstij Japānai.

Grupu sadalījums OS atlases turnīrā

Grupa
A grupaMongolijaPolijaBrazīlijaTurcijaSpānija
B grupaASVLietuvaBeļģijaDienvidkorejaJaunzēlande
C grupaSlovēnijaFrancijaKataraFilipīnasDominikāna
D grupaNīderlandeLatvijaKanādaHorvātijaAustrija

Izmantotie resursi:
3x3: zināms olimpiskā kvalifikācijas turnīra...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.