Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Dikeoulakos: "Izraēlā uzvarēt ir ļoti grūti"

Dikeoulakos: "Izraēlā uzvarēt ir ļoti grūti"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Neatceros, ka kādreiz būtu spēlējis divus papildlaikus, trenējot sieviešu komandu. Tās ir spēles, kuras vēlies aizmirst, jo tās daudz ietekmē psiholoģiski," dienu pēc izbraukumā izcīnītās uzvaras pār Izraēlu teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris George Dikeoulakos.

Kā bija spēlēt Izraēlā, pret Izraēlu un uzvarēt?
Vīriešu basketbolā pret Izraēlas komandām iznācis spēlēt daudz reižu, arī sieviešu basketbolā. „Hapoel”, „Maccabi”, tagad pret nacionālo komandu. Tikai, spēlējot Izraēlā, var sajust, cik tur ir grūti uzvarēt. Izraēlieši savā valstī spēlē ļoti agresīvi, viņi gūst daudz enerģijas no saviem līdzjutējiem un tāpēc ticu, ka izcīnījām lielu uzvaru.

Soliņš deva nozīmīgu ieguldījumu uzvarā, piemēram, Dreimane, Babkina.
Šajā komandā man ir divpadsmit vienlīdzīgas spēlētājas un, atkarībā no spēles, viņām visām paredzēta loma. Visas spēles ir atšķirīgas un katrā ir atšķirīgas vajadzības. Spēles laikā no soliņa izmantoju spēlētājas, par kurām zinu, ka viņas var mums vairāk dot un palīdzēt. Vakar pienāca Santas kārta nākt, izdarīt vairākus labus metienus, ko gaidījām no viņas. Un tā nebija tikai Santa, vēl Elīna un vairākas spēlētājas palīdzēja īsākos laika brīžos, kad to vajadzēja.

Vai pēc tādām spēlēm iespējams atrast papildus laiku miegam?
Taisnība, ka nepieciešama kārtīga atjaunošanās. Situāciju sarežģī fakts, ka spēlējam vienā dienā, ceļojam nākamajā un pēc dienas pārtraukuma jau jāspēlē. Šobrīd nevaram atvēlēt daudz laika, lai atjaunotos. Pēdējā spēle ar Serbiju mums ir kā fināls. Neviena komanda nedomās, vai tā ir nogurusi. Abas domās, kā sevi motivēt, uzlādēt un uzvarēt.


, 2010-08-27 22:20, pirms 14 gadiem
Serbiju jaanem stabili pamatlaikaa!
, 2010-08-27 23:27, pirms 14 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Serbiju jaanem stabili pamatlaikaa!
man liekas intrigai vajag vismaz 3 papildlaikus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-28 17:48, pirms 14 gadiem
Ja atkal zaude tad ar izlasi cauri ..........
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.