Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Čoders: ''Nesasniedzām galveno mērķi – neizcīnījām ceļazīmi uz A divīziju''

Čoders: ''Nesasniedzām galveno mērķi – neizcīnījām ceļazīmi uz A divīziju''
Dāvis Čoders. Foto: FIBA

Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase vakar noslēdza Eiropas B divīzijas čempionātu, ieņemot sesto vietu. Komandas galvenais treneris Dāvis Čoders sniedza komentāru Latvijas Basketbola savienībai, atzīstot, ka galvenais mērķis netika sasniegts.

''Nesasniedzām galveno mērķi – neizcīnījām ceļazīmi uz A divīziju. Iegāza sliktais sniegums pirmajā spēlē ar Bulgārijas komandu. Pēc tam progresējām kā komanda, mačā ar Serbiju pierādījām, ka protam spēlēt basketbolu un būtu cienīgi piedalīties arī finālmačā. Basketbolā lielu panākumu no sāpīgas neveiksmes šķir ļoti šaura robeža un šoreiz palikām neveiksmes pusē.

Esmu gandarīts par darbu, ko visi kopā ieguldījām sagatavošanās procesā un turnīra gaitā. Viens no mērķiem bija palīdzēt spēlētājiem kļūt par labākiem basketbolistiem. Īpaši tiem, kuriem šis bija pēdējais gads Latvijas jaunatnes izlasēs. Daudz strādājām ne tikai veidojot komandas spēli – arī individuālos treniņos, arī analizējot video un mācoties. Prieks, ka spēlētāji to novērtēja. Visi cīnījās ar pilnu atdevi, daži devās laukumā, par spīti savainojumiem. Paldies arī mūsu atbalstītājiem gan klātienē Tbilisi arēnas tribīnēs, gan mājās,'' Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Dāvis Čoders.

Viņa trenētā Latvijas U20 basketbola izlase ierindojās sestajā pozīcijā Eiropas čempionātā B divīzijā. Sešās spēlēs latvieši uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm. Pārspēt izdevās Īriju, Ungāriju un Ziemeļmaķedoniju, bet zaudējumi piedzīvoti pret Bulgāriju, Serbiju un Zviedriju.

Izmantotie resursi:
U20 vīrieši: finišs B divīzijas 6. vietā |...


, 2022-07-25 12:30, pirms 2 gadiem
Nav aiz kalniem laiki, kad šo iebīdīs arī kā asistentu lielajā izlasē.
, 2022-07-25 12:32, pirms 2 gadiem
Visu laiku viena un tas pats teksts 😥
, 2022-07-25 12:36, pirms 2 gadiem
Atceros tos laikus, kad Bērzs Čoderam bļāva virsū VEF laikos. Jaunie varbūt vēl ciena, bet pieredzējušie viņu par treneri tāpat neuzskata. Tādiem nav jāvada U-izlases. LBS tikai dod pieredzi zaļknābjiem, kuri neko nav pierādījuši. Pietika jau ar Gulbi, Vecvagaru, Helmani utt.
, 2022-07-25 12:48, pirms 2 gadiem
Izlase nav tā vieta, lai ņemtu spēlētājus un padarītu labākus. Ja konkrētie spēlētāji tiek aicināti uz izlasi, tad treneriem būtu jāzina konkrētā spēlētāja stiprās un vājās puses. Lai spēlētāji paši sevi padara stiprākus katrs individuāli " skila" vai "fizuhas" treniņos, bet ne izlasē.
, 2022-07-25 12:59, pirms 2 gadiem
Sakiet ko gribiet, bet jauniešu izlases ir jāvada treneriem, kuri ikdienā strādā ar viņiem (LJBL).
Nevar atnākt viens krēsla padevējs no “lielās” komandas un cerēt uz kaut ko… Igauņi jau mums garām iet, Āmen!
, 2022-07-25 13:07, pirms 2 gadiem
Dodam U20 ari Banki ja nopietni, tad ļoti prasītos kāds labs speciālists, jo ar šāda līmeņa vadību mēs būsim ilgi B grupā
, 2022-07-25 13:08, pirms 2 gadiem
Kāda ceļazīme? Ja pat 5 vietu nevar iegūt.
, 2022-07-25 13:15, pirms 2 gadiem
Šis ir pilnīgs nulle, dodiet atpakaļ Ziedoni Jansonu johaidī.
Viņš vispār vēl trenē kaut ko?
, 2022-07-25 13:18, pirms 2 gadiem
Nu gan Ameriku atklaja, uzdevums neesot izpildits. Sunim jasmejas
, 2022-07-25 13:22, pirms 2 gadiem
Puspirdelis rakstīja: Šis ir pilnīgs nulle, dodiet atpakaļ Ziedoni Jansonu johaidī.
Viņš vispār vēl trenē kaut ko?
Atgadini, ko Ziedonis Jansons ir sasniedzis/ izaudzinajis?
, 2022-07-25 13:31, pirms 2 gadiem
Puspirdelis rakstīja: Šis ir pilnīgs nulle, dodiet atpakaļ Ziedoni Jansonu johaidī.
Viņš vispār vēl trenē kaut ko?
Tad jau varbūt Vari Krūmiņu? Bet ja nopietni, tag lai iedod Visockim Rubenietim.
, 2022-07-25 14:31, pirms 2 gadiem
Vāja komanda un gatavošanās.

Mums priekšā Portugāle, Islande, Igaunija, Somija utt. Zaudējumi Bulgārijai, Zviedrijai. Izmocītas uzvaras pret Ungāriju, Īriju. Izgāšanās.
, 2022-07-25 14:45, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Dodam U20 ari Banki ja nopietni, tad ļoti prasītos kāds labs speciālists, jo ar šāda līmeņa vadību mēs būsim ilgi B grupā
Probl'[ema ir visā sistēmā. Tur jāmeklē, ko darīt.
, 2022-07-25 15:12, pirms 2 gadiem
Sāksim ar to - kas ir Čoders?!! Trešā plāna treneris VEF Rīga, ar specializāciju ūdens pienešanā un dvielīšu pasniegšanā. Bet bildē saviebies tā, ka būtu vismaz Novickim kādreiz blakus uz ielas stāvējis. Iedodiet čaļiem normālu treneri un tad arī varēs prasīt rezultātu. Šitā U-20 čaļiem, faktiski jau normāliem basketbolistiem, bija vien vērtīga treniņnometne ārzemēs ar spēcīgiem sparingpartneriem.
, 2022-07-25 15:14, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Atgadini, ko Ziedonis Jansons ir sasniedzis/ izaudzinajis?
Varbūt pretjautājums - ko tad Čoders tādu ir mega paveicis. Aizvakar vēl pats puika, viņam taču nav un nevar būt autoritāte komandā, kur ne viens vien čalis jau kārtīgi pulveris paostījis.
, 2022-07-25 15:47, pirms 2 gadiem
Vai tad Latvijā neatradās neviena LBL komandas trenera kam uzticēt vadīt U-20 izlasi ? Un atkal nonāksim pēc pāris neveiksmīgiem mēģinājumiem tikt A grupā pie secinājuma ... Lai kaut ko sasniegtu vajadzīgs labs speciālists !!! Tieši tāpat kā lielajai izlasei kamēr nedabū ar bomi pa galvu tikmēr nepielec ! Tik svarīgu amatu iedod vadīt iesācējam , kam vēl 4-5 gadus mācīties un mācīties .
, 2022-07-25 16:16, pirms 2 gadiem
Jāatkāpjas. Te pat nav citu variantu vai attaisnojumu.
, 2022-07-25 16:30, pirms 2 gadiem
6 vieta B divīzijā ir tālu no A grupas.
, 2022-07-25 16:32, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Sāksim ar to - kas ir Čoders?!! Trešā plāna treneris VEF Rīga, ar specializāciju ūdens pienešanā un dvielīšu pasniegšanā. Bet bildē saviebies tā, ka būtu vismaz Novickim kādreiz blakus uz ielas stāvējis. Iedodiet čaļiem normālu treneri un tad arī varēs prasīt rezultātu. Šitā U-20 čaļiem, faktiski jau normāliem basketbolistiem, bija vien vērtīga treniņnometne ārzemēs ar spēcīgiem sparingpartneriem.
Lūk šis ir galīgi garām spriedums
, 2022-07-25 16:37, pirms 2 gadiem
Čoders kļūdās. Redzēju visas spēles. Izlase bija ļoti tālu no iekļūšanas A grupā, gan pēc parādītā snieguma, gan attieksmes, gan meistarības. Nevis nepaveicās, bet likumsakarīgs iznākums. Ja nevar pat 5.vietu izcīnīt, tad nav ko domāt, ka varētu būt labāk pret TOP4 komandām. Viss TOP4 ievērojami labāks par LV izlasi. Taču es viņu nevainoju, tāpat kā puišus. Viņi atnāca, un spēlēja - lai cik tizli tas izskatījās! Jo saprotiet - labāku nav! Par ko vainot šos puišus un treneri, ja labāku nav?
, 2022-07-25 16:38, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Vai tad Latvijā neatradās neviena LBL komandas trenera kam uzticēt vadīt U-20 izlasi ? Un atkal nonāksim pēc pāris neveiksmīgiem mēģinājumiem tikt A grupā pie secinājuma ... Lai kaut ko sasniegtu vajadzīgs labs speciālists !!! Tieši tāpat kā lielajai izlasei kamēr nedabū ar bomi pa galvu tikmēr nepielec ! Tik svarīgu amatu iedod vadīt iesācējam , kam vēl 4-5 gadus mācīties un mācīties .
Treneris strādā ar ko ir. Ja trenerim ir jāvelta laiks individuālās meistarības attīstīšanā, tad sistēmā ir nopietnas problēmas un tas atkal norāda uz to, ka ir absolūti vienalga, kuru par treneri likt. Šeit ir jārunā par sistēmu, jo nomainot Čoderu pret jebkuru citu, rezultāts labāks nebūtu, ir īpaši ar visiem iztrūkumiem. Ir jābūt nenormāli lielam naivumam, lai domātu, ka nu ar citu treneri te rezultāts būtu diži savādāks un tālāk sekot jautājums, ja jauniešu sistēmā ir tāda problēmas, tad varbūt tieši pretēji jādara, ka uz LJBL daļēji bīda lielo komandu palīgus, kam skatījums mēdz atšķirties no LJBL treneriem
, 2022-07-25 17:03, pirms 2 gadiem
Ko gan prasīt no šāda trenera - iesācēja. Likumsakarīga izgāšanās.
, 2022-07-25 17:13, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Treneris strādā ar ko ir. Ja trenerim ir jāvelta laiks individuālās meistarības attīstīšanā, tad sistēmā ir nopietnas problēmas un tas atkal norāda uz to, ka ir absolūti vienalga, kuru par treneri likt. Šeit ir jārunā par sistēmu, jo nomainot Čoderu pret jebkuru citu, rezultāts labāks nebūtu, ir īpaši ar visiem iztrūkumiem. Ir jābūt nenormāli lielam naivumam, lai domātu, ka nu ar citu treneri te rezultāts būtu diži savādāks un tālāk sekot jautājums, ja jauniešu sistēmā ir tāda problēmas, tad varbūt tieši pretēji jādara, ka uz LJBL daļēji bīda lielo komandu palīgus, kam skatījums mēdz atšķirties no LJBL treneriem
Ieliktu Jaunupu par galveno, arī tad Tu rakstītu, ka viss kārtībā. Protams, Tev jau galvenais, ka VEF cilvēks, vienalga, cik komptents.
, 2022-07-25 18:11, pirms 2 gadiem
dacii rakstīja: Sakiet ko gribiet, bet jauniešu izlases ir jāvada treneriem, kuri ikdienā strādā ar viņiem (LJBL).
Nevar atnākt viens krēsla padevējs no “lielās” komandas un cerēt uz kaut ko… Igauņi jau mums garām iet, Āmen!
Bāzēts viedokli, pilnībā piekrītu
, 2022-07-25 18:19, pirms 2 gadiem
Nevajag vainot tikai treneri un viņa asistentus! Ja var runāt šobrīd nebijas tas ,nebija šis utt. Trenerim bija tie spelētāji kuri gribēja būt izlasē. Ja varbūt Čoders bija nedaudz par zaļu bet īsti alrernatīvas neredzu, [Ziedonis Jansons ] Galvenovskis, domāju nekas kabāks nebūtu,piekrītu ka trenerim jabūt no LJBL. Nu izņemums iespējams Visockis!
, 2022-07-25 18:19, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ieliktu Jaunupu par galveno, arī tad Tu rakstītu, ka viss kārtībā. Protams, Tev jau galvenais, ka VEF cilvēks, vienalga, cik komptents.
zini ko, aizver savu stulbumu. Man ir pohuj, ka Čoders ir no vef. Acīmredzot tev pat izlases sakarā patīk dalīt klubus, tas ir diezgan nožēlojami. Fakts tāds, ka mūsu jauniešu sistēma nestrādā un arī izlasei bija iztrūkumi. Ja jebkurš treneris u-20 izlasē vēl strādā pie individuālās meistarības likšanas, tad tas nozīmē, ka kaut kad agrāk nav viss līdz gala nostrādāts un nenotiktu nekāda maģija, ja Codera vietā da vienalga kuru ieliktu un tik un tā būtu trenerim pie tā jāstrādā. Ja to nesaproti, man ļoti žēl tevis.

Protams arī Čoderam bija kļūdas, bet ne jau tikai tās visu izsķīra. Kā teicu, ir diezgan naivi domāt, ka ar citu treneri nu mēs kalnus būtu gāzuši. Visu vieņu spēlētājiem un treneriem, bet pašlaik no viņiem kādus varoņdarbus prasīt bija lieki. Tāpat, globāli skatoties, šie rezultāti īsti neko neietekmēs
, 2022-07-25 18:27, pirms 2 gadiem
Kas zin kā būtu ja visi būtu ierindā!! Bet bija kā bija. Sākumā pat manliekas ka iat Helmanis bija pat ateicis ,dažādu iemeslu dēl,bet malacis beigās bija, par parejiem grūti spriest. Noa Viljamsona sakarā no ASV laikam nebija reāli tik, par Bagija traumu nevaru komentēt, par Rodiju Mačohu tur laikam ACB klubs lika šķeršļus ,ta varēja nojaust
Bet kā arī bebūtu ir viela pārdomām ,gan speletajiem ,treneriem gan LBS, bet treneri vainot visā nevar!
, 2022-07-25 20:51, pirms 2 gadiem
Čoders vai ne Čoders? Kāda starpība? Galvanovskis? Varbūt vēl kāds bezdarbnieks, ieliktenis, kurš pats neko prātīgu nav sasniedzis? un kas ir ar mistiskās trijotnes nosaukšanu? Viljamsons, Bagatskis... Nekas pret puikām, bet kurš var pateikt un kas ir redzējis viņus pēdējo 2-3 gadu laikā sakarīgi spēelējam? - Neviens.
, 2022-07-25 21:27, pirms 2 gadiem
Purvazieds 35 rakstīja: Nevajag vainot tikai treneri un viņa asistentus! Ja var runāt šobrīd nebijas tas ,nebija šis utt. Trenerim bija tie spelētāji kuri gribēja būt izlasē. Ja varbūt Čoders bija nedaudz par zaļu bet īsti alrernatīvas neredzu, [Ziedonis Jansons ] Galvenovskis, domāju nekas kabāks nebūtu,piekrītu ka trenerim jabūt no LJBL. Nu izņemums iespējams Visockis!
Izlasi jāvada LJBL čempionu komandas trenerim! Vai vismaz jābūt par asistentu!!! Nevis LBS blatņikiem!!!
, 2022-07-25 21:30, pirms 2 gadiem
Tātad trenerim ir jāaiziet. Uzvar spēlētāji , zaudē treneris..
, 2022-07-25 21:32, pirms 2 gadiem
Par kādiem nopelniem Čoders vada izlasi? Ar kuru komandu, kā treneris, ir LJBL vinnējis??? Lasot rakstu, nesapratu, viņš izlases treneris vai individuālais, kas centās celt (izlabot) individuālo meistarību???
, 2022-07-26 12:03, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Tātad trenerim ir jāaiziet. Uzvar spēlētāji , zaudē treneris..
U 20 vairs nav LJBL. Tur jau vechu baskets jalaiz
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.