Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Lietuvas izlases līdera Saboņa dalība Pasaules kausa finālturnīrā neskaidra

Lietuvas izlases līdera Saboņa dalība Pasaules kausa finālturnīrā neskaidra
Domants Sabonis. Foto: 15min/Scanpix

Lietuvas basketbola valstsvienības galvenais treneris Kazis Maksvītis atklājis, ka nav zināms, vai septembrī paredzētajā FIBA Pasaules kausa finālturnīrā piedalīsies viens no tās potenciālajiem līderiem Domants Sabonis, vēsta portāls "basketnews.com".

27 gadus vecais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" uzbrucējs Sabonis pašlaik ārstē rokas savainojumu. Traumas sadziedēšanas termiņš pašlaik nav zināms.

Regulārajā sezonā aizvadītajās 79 spēlēs caurmērā 19,1 punktu, 12,3 atlēkušās bumbas un 7,3 rezultatīvas piespēles sakrājušais Sabonis karaļiem palīdzēja pirmoreiz kopš 2006. gada sasniegt NBA izslēgšanas cīņu turnīru. Tā pirmajā kārtā Sakramento vienība ar 3-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors".

Skaidri zināms, ka Lietuvas izlasei Pasaules kausā nepalīdzēs sezonu ULEB Eirolīgā aizvadījušie Mariuss Grigonis (Atēnu "Panathinaikos"), Luks Lekāvičs un Edgars Ulanovs (abi Kauņas "Žalgiris"), kā arī Roks Ģiedraitis (Vitorijas "Baskonia").

Neskaidrība ir par vēl virkni spēlētāju, kuri "balansējot uz piedalīšanās un atteikšanas robežas".

Lietuvas valstsvienība finālturnīra D grupā spēlēs pret Ēģipti, Melnkalni un Meksiku.

Izmantotie avoti:
https://basketnews.com/news-189929-...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
39

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.