Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Timma: "Tiešām nezinu, vai vēl spēlēšu Latvijas izlasē"

Timma: "Tiešām nezinu, vai vēl spēlēšu Latvijas izlasē"
Jānis Timma. Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Jānis Timma savā "Instagram" profilā publicējis ierakstā, kura izsaka pateicību Latvijas izlases līdzjutējiem un Latvijas Basketbola savienībai, kā arī atzīst, ka viņš pats varēja nospēlēt labāk. Timma arī pieminēja neskaidrību par savu turpmāko karjeru Latvijas izlasē un rakstīja, ka viņš patiešām nezina, vai to vēl darīs.

"Es ilgi domāju, kā lai iesāk šo ziņu. Sākšu ar vārdu “Paldies!” raksta Jānis Timma. "Gribētu teikt paldies katram, kurš skatījās spēli un juta līdzi - lai arī kā man jūs visi pietrūkāt arēnā, es jutu jūsu atbalstu. Es gribu pateikt paldies par simtiem vēstuļu IG un katram, kurš pienāca man klāt uz ielas ar vārdiem "Paldies par spēli, Jāni!""

" Gribu teikt lielu paldies LBS par lielisko organizācijas līmeni Rīgas kvalifikācijas posmā," turpināja Timma. "Noorganizēt turnīru šajos laikos nebija viegli, bet viss bija augstākajā līmenī, lai mēs, spēlētāji, būtu pilnīgi gatavi un, neskatoties ne uz ko, parādīto labāko spēli laukumā. Un dot iespēju jums, līdzjutējiem, izbaudīt izlases basketbolu pie TV ekrāniem. Viss bija izplānots un noorganizēts līdz mazākajām detaļām. Sākot ar visu spēlētāju drošību Covid-19 aspektā un beidzot pat ar tādiem sīkumiem, kā uzzīmētām spēlētāju bildēm rāmīšos mūsu istabās - varēja just, ka LBS ir izplānojusi visu, lai mēs justos tiešām labi un gaidīti."

"Zinu vienu, ka es varēju labāk un vairāk, ja vien būtu bijusi iespēja, bet es izdarīju visu, ko varēju. Vienmēr esmu lepns spēlēt izlasē un pārstāvēt savu valsti - Latviju!" norādīja Timma. "Daudzi jautā vai es vēl spēlēšu Latvijas izlasē? Es saku, ka nezinu, tiešām nezinu!"

28 gadus vecais Timma Latvijas izlasē nospēlējis 56 spēles, tās rindās debitējot 2013. gadā. Timma pārstāvējis arī Latvijas U20, U18 un U16 izlases. Kopš 2018. gada rudens Timma gan Latvijas izlasē piedalījies tikai divās spēlēs, kas abas Latvijai bijušas ļoti sāpīgas – 2019. gada februārī pret Melnkalni un iepriekšējā nedēļas nogalē pret Bulgāriju.

Timma Latvijas izlasē vidēji spēlē guvis 9.2 punktus un jau vairākus gadus katrā reizē, kad spēlē izlasē, ir viens no tās līderiem.

Timma jau vairākus gadus spēlē klubos, kas ir ULEB Eirolīgā, un pašreizējais spēļu grafiks neļauj izlasēm un Eirolīgas klubiem sabalansēt savas intereses, un vairums Eirolīgas klubu saviem spēlētājiem neiesaka doties uz izlasēm. Latvijas izlasei tagad nākamās spēles paredzētas Pasaules kausa pirmskvalifikācijas turnīrā, kurā Latvija būs viena no 12 izlasēm. Uz nākamo kārtu tiks astoņas izlases, šī turnīra spēles paredzētas jau vasarā.

Šovakar Timmas pārstāvētajai "Khimki" komandai norisinās Eirolīgas spēle pret "Olimpia", taču Timma tajā nepiedalās, jo joprojām Rīgā kārtojot dokumentus, vēstīts "Khimki" mājaslapā.


, 2021-02-25 23:32, pirms 3 gadiem
kapec lv basiti taa neiet, viena zelta paaudze noleja visu pasi, nakosai paaudzei pat isti nesanaks uzspelet...
Slēpts komentārs: Raitcha
Slēpts komentārs: AB
, 2021-02-25 23:51, pirms 3 gadiem
AB rakstīja: Tāds *irsējs, patinam nedēļu atpakaļ, paklausāmies ko stāstīja par Latvijas izlasi. SEDAKOV, ņem tu savu siera pasi un dzīvo laimīgs.
Pirms nedēļas izlase vēl nebija izlidojusi no čempja kvalifikācijas.
Nav jau tā,ka mums te čempji katru vasaru būtu
, 2021-02-25 23:54, pirms 3 gadiem
taču Timma tajā nepiedalās, jo joprojām Rīgā kārtojot dokumentus, vēstīts "Khimki" mājaslapā
Pirms spēles ar Grieķiju LBS teica, ka Bertāns un Timma atgriezās klubā, tā esot iepriekš nolemts. Klubs saka, ka Timma Rīgā papīrus kārto 😂😂😂😂
Kurš melo vairāk?
Slēpts komentārs: Frisk
, 2021-02-26 00:16, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Vajadzēs jaunu līgumu, skriešiem atskries uz izlasi...
Sievukam naudiņas vairāk kā Origo bomzim utis. Te nebūs tas gadījums, domāju, ka Timma nemāžosies zemākā līmenī, vienkārši metīs visu pie malas pie pirmās izdevības. Drēbītes, mašīnītes, uzmanība utt. paliks.
Slēpts komentārs: T.G.H.
Slēpts komentārs: kastans
, 2021-02-26 02:15, pirms 3 gadiem
Nja, komentāru līmenis te ir labs, nav brīnums, ka vecie kadri, kas bija esporta laikā komentē maz un reti, pārējie priecājāties bērnudārzā
, 2021-02-26 02:55, pirms 3 gadiem
Nopietni? 28 gados nezin vai vel speles izlase? Nu bl... konkrets nodevejs. Nebutu izlases vins suka nekur nebutu ticis sava karjera. Saprastu ja 33 - 35 gados to teiktu, bet nu vecit tev ir 28 gadi, nokacajies, ej un spele, nemīz bumbā.
, 2021-02-26 03:34, pirms 3 gadiem
Man ir kauns par tizlajiem komentiem šeit!
Domāju,ka Jānim ir normāla depresija,klubā neiet,izlasē neiet,diezgan ticams,ka ar esošo sievu neiet, mazs bērns ar šķirto sievu situāciju neuzlabo.
Protams,tās visas bija viņa izvēles,taču kas mēs par līdzjutējiem,ja atbalstam tikai kad viss šokolādē?
Noteikti viņš kaut kur ir kļūdījies,taču kurš nav?!
, 2021-02-26 07:30, pirms 3 gadiem
Es domāju, Janka, nemīz.
Šis jocīgais laiks ar paies, saule ar vēl kādreiz spīdēs!
, 2021-02-26 07:36, pirms 3 gadiem
Neko nesaprotu - 28 gadi un tik depresīvas runas!

Viņam ir visi priekšnoteikumi, lai vēl ilgi spēlētu augstā līmenī gan klubos, gan izlasē! Aizej uz jūrmalu, izvēdini galvu, sakārto prioritātes un mauc tālāk!
, 2021-02-26 07:37, pirms 3 gadiem
Nekad nepārmetīšu nevienam spēlētajam par atteikumiem izlasei? Kāpēc? Tev ir spēles klubā, kur tu pelni naudu. Izlase ir vienkārši brīvprātīgo projekts. Ja jums darbs pajautātu - nevēlies pastrādat par velti 2 nedēļas savā atvaļinājumā? Reti kurš piekristu? Tā jau prof sporta karjera ir ļoti grūta augstā līmenī un cilvēki ir pelnījuši būt ar ģimeni. Lai jaunie spēlē izlasē, kam ir jāpierāda kaut kas!
, 2021-02-26 07:56, pirms 3 gadiem
Šovakar Timmas pārstāvētajai "Khimki" komandai norisinās Eirolīgas spēle pret "Olimpia", taču Timma tajā nepiedalās, jo joprojām Rīgā kārtojot dokumentus, vēstīts "Khimki" mājaslapā.

Jā, tas interesanti
Pirms spēles pret Griekiju Emīls Toms teica, ka esot atgriezušies klubā
Slēpts komentārs: januseks88
, 2021-02-26 08:21, pirms 3 gadiem
Jāni , tev ir 28 gadi basketbolista LABĀKIE gadi neiznieko šo laiku !!!
Bet tev vispirms jāsakārto domas galvā . Kas tu gribi kļūt ? Par instagram un citu soc. tīklu zvaigzni vai basketbola zvaigzni !
, 2021-02-26 08:32, pirms 3 gadiem
Es atceros cik labs Timma bija ziedu laikos,pavisam nesen,novēlu sakārtot galvu,atgriezties un būt vēl labākam!
, 2021-02-26 08:40, pirms 3 gadiem
Timmam laukumā vēl ir daudz ko teikt, izlasē tajā skaitā. Es domāju, ka spēlēs, pie nosacijuma, ja būs attiecīgi nokomplektēta komanda sākot ar trenneri, un būs mērķis, par ko cīnīties. Bet tās noteikti nebūs spēles ar Šveici, Austriju, Islandi u.tml.
Vispār būtu interesanti paanalizēt, teiksim pēdējo 10 gadu laikā LV izlasē spēlējušos - kāds bijis (ir) viņu potenciāls vispār karjerā, un cik, apmēram, no tā ir realizēts, iespējamie iemesli - kāpēc nav izdevies sasniegt vairāk. Tas būtu galvenokārt attiecībā uz klubos iespēto.
, 2021-02-26 08:50, pirms 3 gadiem
Odziņa uz kūciņas kārtojot dokumentus pilsonibas maiņai
, 2021-02-26 09:23, pirms 3 gadiem
Timma laiks ir pagājis, uzskatu kad tā spēle pret Bulgāriju Timmam bija pēdējā Lv izlasē.

Un runājot par LV izlasi, tāda kāda viņa bija mums bija Eurobasket 2017... vļ ilgus gadus nebūs vairs tik spēcīga ... rēķinātāju paaudzes laiks ir beidzies.
, 2021-02-26 10:03, pirms 3 gadiem
Nav brīnums, ja spēlētājiem rodas rūgtums spēlēt pie treneriem, kuri kā treneri neatbilst spēlētāju meistarībai ,neprot vadīt komandas spēli atbildīgās sacensībās.Ja būtu palicis Štelmahers, iespējams, ka vēl kāds atteiktu. Ja tā turpināsies ar treneru izvēli, nebrīnīšos ka vēl kāds atteiks izlase.
, 2021-02-26 10:07, pirms 3 gadiem
Nav brīnums, ja spēlētājam ir rūgtums pēc spēlēm Štelmaahera vadībā. Ja nāks sakarīgs treneris, varbūt pārdomās.
, 2021-02-26 10:34, pirms 3 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Nja, komentāru līmenis te ir labs, nav brīnums, ka vecie kadri, kas bija esporta laikā komentē maz un reti, pārējie priecājāties bērnudārzā
tavs segvārds visu par tevi pasaka!!
, 2021-02-26 10:37, pirms 3 gadiem
Ja calim butu smadzenes,ari komentars butu cits,diemzel...
, 2021-02-26 13:43, pirms 3 gadiem
Sliktākā sezona karjerā, Jānis riktīgi izbesījies no Khimku situācijas atbrauc uz Rīgu pēc pozitīvām emocijām, bet komanda zaudē celtniekiem un viņu spēles beigās nosēdina uz beņķa.
Pārstājiet būt pilnīgi lohi un saprotiet, ka arī sportā cilvēks ir cilvēks.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.