Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Gražulis: ''Uzvarējām varbūt ne tajā skaistākajā spēlē''

Gražulis: ''Uzvarējām varbūt ne tajā skaistākajā spēlē''
Andrejs Gražulis pret Ignu Brazdeiķi. Foto: LBS

13 punktus guvušais Latvijas izlases basketbolists Andrejs Gražulis pēc uzvaras pārbaudes mačā pret Lietuvu (70:52) žurnālistiem skaidroja, ka panākums izcīnīts labās aizsardzības un spēles zem groza dēļ, bet uz nākamajiem mačiem jāsamazina kļūdu skaits, sasteigtu lēmumu pieņemšana un labāk jāsaspēlējas.

Latvijas basketbola izlase Līgo priekšvakarā 22. jūnijā ''Arēnā Rīga'' izcīnīja devīto uzvaru savstarpējās spēlēs pret Lietuvu, pārbaudes mačā uzvarot ar 70:52. Rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Rihards Lomažs, bet 13 punktus pievienoja Andrejs Gražulis, kuram arī septiņas bumbas zem groziem. Jau pēc trim dienām 26. jūnijā Šauļos komandas spēkosies atkārtoti.

''Uzvarējām varbūt ne tajā skaistākajā spēlē,'' uzreiz pēc mača teica Gražulis, kurš laukumā pavadīja otro ilgāko spēles laiku komandā (22:14 minūtes). ''No distances šodien neko nevarējām iemest (tālmetieni 8/32 - T.M), taču labi spēlējām aizsardzībā un zem groza.''

Pārsvars cīņā par bumbām Latvijai bija ievērojams. Uzbrukumā Lukas Banki trenētā komanda izcīnīja divas reizes vairāk atlēkušās bumbas nekā lietuvieši (16 pret astoņi), bet kopumā mājinieki pie groziem izcīnīja par desmit bumbām vairāk (49:39). ''Metām vairāk garām. Jo vairāk met garām, jo vairāk var savākt,'' jokojot, uz jautājumu par agresivitāti groza apakšā atbildēja Gražulis, sakot, ka pirms spēles cīņa par bumbām ir uzsvērta no treneru puses.

Šī kļuva par 25. savstarpējo spēli starp Lietuvu un Latviju, duelim tiekot sauktam par Baltijas derbiju. Gražulis gan norādīja - šī bija tikai un vienīgi pārbaudes spēle. ''Spēle kā spēle. Ja ar viņiem būtu vienā grupā (PK kvalifikācijā), tad būtu citādāk. Forši, ka cilvēki atnākuši uz spēli, ir koncertiņš.''

''Šī ir pirmā spēle, mēs gatavojamies pret Serbiju. Varējām šodien iegūt pārliecību, taču nekrita metieni,'' uz jautājumu, ko no šī mača var iegūt, atbildēja 28 gadus vecais basketbolists, kurš nupat noslēdza divu gadu līgumu ar Itālijas A sērijas klubu Trento ''Dolomiti Energia''. ''Mazāk kļūdas jāpieļauj. Brīžiem steidzāmies un izmetām nepamatotus metienus, ko pārtraukumā mums norādīja treneris. Esam kopā aptuveni nedēļu un mums vēl jāsaspēlējas,'' par nepieciešamajiem uzlabojumiem uz nākamajām šī cikla spēlēm teica Gražulis.

Pārbaudes mačā pret Lietuvu kopā ar izlasi uz rezervistu soliņa atradās arī Kristaps Porziņģis, kurš tai jūnija un jūlija sākumā gaidāmajās spēlēs valstsvienībai nepalīdz mikrotraumu dēļ. Gražulis uzskata, ka šo žestu vairāk novērtējuši līdzjutēji, kamēr spēlētājiem tas neko daudz nav mainījis.


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.