Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Spānija vēlas paātrinātā ceļā naturalizēt amerikāņu saspēles vadītāju

Spānija vēlas paātrinātā ceļā naturalizēt amerikāņu saspēles vadītāju
Lorenco Brauns un Serhio Jujs 2022. gada janvārī Madridē. Foto: EPA/API

Pasaules čempione Spānija vēlas līdz "EuroBasket 2022" finālturnīra sākumam naturalizēt amerikāņu aizsargu Lorenco Braunu, svētdien, 22. maijā, vēstīja laikraksta AS žurnālists Huans Himeness.

Pamata saspēles vadītājs Rikijs Rubio guvis savainojumu, bet Serhio Rodrigess pabeidzis karjeru Spānijas izlasē. Minēto apstākļu kopums var atvērt valstsvienības durvis ārzemniekam, kurš savulaik aizvadījis 107 spēles NBA.

Spānijas basketbola federācija (FEB) vairākas nedēļas strādā pie Lorenco Brauna paātrinātas naturalizācijas, lai 31 gadu vecais spēlētājs 1. septembrī varētu doties laukumā. AS rīcībā esošās ziņas liecina, ka naturalizācijas process nav vienkāršs.

Braunam jāatsakās no ASV pases, lai iegūtu Spānijas pasi. FEB risina šo jautājumu, taču pastāv bažas, ka izdosies atrast risinājumu līdz finālturnīra sākumam. Galvenais treneris Skariolo un federācija Rubio un Rodrigesa prombūtnē meklēja alternatīvu, lai neciestu izlases sportiskie rezultāti.

Skariolo labi pazīst Braunu, jo strādāja kopā ar viņu “Toronto Raptors” rindās. Amerikānis Kanādas klubu pārstāvēja no 2017. gada jūlija līdz 2019. gada janvārim. Brauns “ķirzaku” sastāvā aizvadīja 44 spēles, vidēji laukumā pavadot mazāk par 10 minūtēm.

Brauns iepriekš pārstāvēja Filadelfijas “76ers” (2013-2014), Minesotas “Timberwolves” (2014-2015) un Fīniksas “Suns” (2015-2016). Karjeras rādītāji – vidēji 103 pamatturnīra spēlēs 11,5 minūtēs gūti 2,8 punkti un izdarītas 1,8 rezultatīvas piespēles.

“North Carolina State” absolvents 2019. gadā pārcēlās uz Eirolīgu, turpinājumā pārstāvot Belgradas “Crvena zvezda”, Stambulas “Fenerbahce” un Kazaņas UNICS. Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā spēlētājs pārtrauca līgumu ar Tatarstānas klubu.

Pērn Brauns, spēlējot “Fenerbahce”, 12 no 37 spēlēm sāka starta pieciniekā, vidēji 22,5 minūtēs tiekot pie 9,5 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm.

Spānija agrāk naturalizēja garos spēlētājus Seržu Ibaku (Kongo DR) un Nikolu Mirotiču (Melnkalne). Sieviešu valstsvienība naturalizēja Sančo Litlu (Visente un Grenadīnas) un Astū Ndūru-Fallu (Senegāla).

Izmantotie resursi:
https://as.com/baloncesto/2022/05/2...


, 2022-05-23 13:07, pirms 2 gadiem
Salagas.
Lielā Spānija, ar tādu dzīvo resursu nevar uzaudzināt konkurētspējīgu PG, tas ir kauns.
Daudzi te noliek LV izlasi, bet teikšu tā - ar mūsu resursiem, kur basim jākonkurē ar nejēdzīgo florbolu un orientēšanās sportu, mūsu spēcīgākais sastāvs ir zvērīgs, tie paši Spāņi dabūtu pa muguru no mums
, 2022-05-23 13:10, pirms 2 gadiem
Šī jau ir ņirgāšanās! Ja spēlētāju naturalizācijas mērķis ir izlašu līmeņu izlīdzināšana, mazo valstu konkurētspējas uzlabošana, bet šeit kur naturalizē pat Eiropas spēcīgākā izlase un sistēma, tad tas ir līdz absurdam bezjēdzīgi, tāpat kā Francija un Embīds. Viņiem pašiem nav kauns?
Kam tas ir izdevīgi?!
, 2022-05-23 13:28, pirms 2 gadiem
Vienreiz jāizbeidz šī naturalizācija.Priekš tam ir klubi ,kur pērc,pārdod.L un maini kā vēlies.Ir valstu nacionālās izlases un punkts.Vēl varētu skatīt saknes paaudzēs.Lūdzu Vējoņa un Ciprusa kungi ,meklējiet dzirdīgas ausis citās federācijās un nopietni strādājiet pie šī jaut.Pietiek atserēties ,cik mēs no tā esam cietuši ,sākot ar 2009.g. sieviešu čempi ( ASV palīdz Krievijai) un beidzot neseno sakāvi no Bulgārijas izlases zemniekiem un kur vēl Slovākija 2017 .g Eiropas čēmpī.
, 2022-05-23 14:37, pirms 2 gadiem
Jebkurā gadījumā, būtu jābūt punktam, ka tev ir 2 gadus jānospēlē valstī, kuru tu gribi pārstāvēt, lai nav tādi idiotismi, kā slovēnis Rendolfs, kurš nekad tur nav spēlējis un pat īsti bijis. Ja šis viss paliek nu tad lai KP sarunā kādu savu čomu, ko te niekoties ar kādiem Eirolīgas čaļiem, tad naturalizējam kādu NBA centru vismaz tiksim uz nākamo OS.
, 2022-05-23 14:58, pirms 2 gadiem
Edgars rakstīja: Jebkurā gadījumā, būtu jābūt punktam, ka tev ir 2 gadus jānospēlē valstī, kuru tu gribi pārstāvēt, lai nav tādi idiotismi, kā slovēnis Rendolfs, kurš nekad tur nav spēlējis un pat īsti bijis. Ja šis viss paliek nu tad lai KP sarunā kādu savu čomu, ko te niekoties ar kādiem Eirolīgas čaļiem, tad naturalizējam kādu NBA centru vismaz tiksim uz nākamo OS.
Kanters mētājas pa pasauli īsti bez pilsonības + Čoms KP
, 2022-05-23 15:52, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Šī jau ir ņirgāšanās! Ja spēlētāju naturalizācijas mērķis ir izlašu līmeņu izlīdzināšana, mazo valstu konkurētspējas uzlabošana, bet šeit kur naturalizē pat Eiropas spēcīgākā izlase un sistēma, tad tas ir līdz absurdam bezjēdzīgi, tāpat kā Francija un Embīds. Viņiem pašiem nav kauns?
Kam tas ir izdevīgi?!
pievienojos! Ļoti savdabīgi, ka basketbola lielvalstij būtu jānaturalizē spēlētāji.
, 2022-05-23 15:56, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Salagas.
Lielā Spānija, ar tādu dzīvo resursu nevar uzaudzināt konkurētspējīgu PG, tas ir kauns.
Daudzi te noliek LV izlasi, bet teikšu tā - ar mūsu resursiem, kur basim jākonkurē ar nejēdzīgo florbolu un orientēšanās sportu, mūsu spēcīgākais sastāvs ir zvērīgs, tie paši Spāņi dabūtu pa muguru no mums
piekrītu domai, bet šķiet, ka nevajadzētu pretnostatīt sporta veidus. Labi zini, ka Spānijā arī starp sporta veidiem arī ir konkurence par talantiem, tā nav tikai Latvijas specifika. Ja atsaucos uz Taviem piemēriem, tad diez vai basketbols konkurē uz talantiem ar florbolu vai orientēšanās sportu, jo auguma nepieciešamības basketbolā ir diezgan skaidras. Cita lieta, ka bērnus specializējam sportā pietiekami agri, tad gan visi vienā katlā konkurē. Bet negribu Tev piesieties, saprotu, ka tas bija tikai piemērs plašākai domai.
, 2022-05-23 16:01, pirms 2 gadiem
inter hok rakstīja: Vienreiz jāizbeidz šī naturalizācija.Priekš tam ir klubi ,kur pērc,pārdod.L un maini kā vēlies.Ir valstu nacionālās izlases un punkts.Vēl varētu skatīt saknes paaudzēs.Lūdzu Vējoņa un Ciprusa kungi ,meklējiet dzirdīgas ausis citās federācijās un nopietni strādājiet pie šī jaut.Pietiek atserēties ,cik mēs no tā esam cietuši ,sākot ar 2009.g. sieviešu čempi ( ASV palīdz Krievijai) un beidzot neseno sakāvi no Bulgārijas izlases zemniekiem un kur vēl Slovākija 2017 .g Eiropas čēmpī.
Slovenija. Nesaprotu, ka var nevaret atskirt
, 2022-05-23 16:10, pirms 2 gadiem
Sviestā sagājuši. Visā ACB nav normāla saspēlnieka? 31 gadus vecs? Viens čempis un attā, tā kā ar mūsu naturalkām, ostleriem utt. Tiešām kauns Spānijai. Luls vai tad nemāk vadīt saspēli?
Tad jau tiešām Latvijai Kanters jāņem. Tāpat viņam tur ASV nav ko darīt. Un tad vēl vienu saspēlnieku. Tayuss Jones vai T.J.Mcconell noteikti neatteiktu. Tādi enerģiski PG uzreiz paceltu komandu citā līmenī. Bertāns Dinvidiju var piesaistīt. Tādi ar mums vienmēr pietrūkst, kas labi māk cauri iet caurgājienos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-05-23 17:19, pirms 2 gadiem
Bart Simpsons rakstīja: Es vispār atbalstu to ka ja kāds grib pārstāvēt to valsti viņš uzreiz to var darīt
tad taču pazustu jebkāda nozīme turnīriem, kur sacenšas valstis.
, 2022-05-23 17:34, pirms 2 gadiem
Pagājušogad bija RUVIO , šogad atkal RUBIO. Tas gan bieži sev uzvārdus maina 🤦🏻‍♂️😂
, 2022-05-24 21:39, pirms 2 gadiem
Vispār viņš spēlē Unics, nav pārtraucis sadarbību nekādu, autor
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.