Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Maskoļūns: ''Basketbola Dievs bija mūsu pusē''

Maskoļūns: ''Basketbola Dievs bija mūsu pusē''
Lietuvas izlases galvenais treneris Darjus Maskoļūns. Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Lietuvas basketbola izlase vakar izšķirošajā mačā par iekļūšanu ''EuroBasket 2022'' finālturnīrā, pateicoties Manta Kalnieša bloķētajam metienam pašā izskaņā, uzveica Dāniju ar rezultātu 77:76. Pēc spēles Lietuvas valstsvienības galvenais treneris Darjus Maskoļūns atzina, ka basketbola Dievs palīdzējis lietuviešiem. Dānijas izlases treneris Eress Bitmens, neraugoties uz sāpīgo zaudējumu, bija lepns par savu komandu.

''Pirmkārt, vēlos pateikties visiem spēlētājiem, kuri ieradās palīdzēt izlasei. Otrkārt, liels paldies Lietuvas Basketbola federācijai par paveikto darbu - viss tika nodrošināts pašā augstākajā līmenī. Vēlos arī apsveikt Dānijas izlasi un tās treneri ar izcilu spēli. Zinājām, ka mačs nebūs viegls, jo dāņi spēlēs bez apkārtējo spiediena. Viss spiediens un uzmanība bija uz mums, jo īpaši tāpēc, ka reiz jau zaudējām. Labi, ka spēlētāji nepadevās grūtos mirkļos un turpināja cīnīties. Svarīgos brīžos nospēlējām pacietīgi. Basketbola Dievs bija mūsu pusē. Domāju, ka puiši to ir pelnījuši,'' teica Lietuvas izlases galvenais treneris Darjus Maskoļūns.

''Nav daudz, ko teikt. Esam priecīgi kvalificēties Eiropas čempionātam. Neizdevās to izdarīt, kā vēlējāmies, bet pēc mēneša visi to aizmirsīs,'' nerunīgs bija Lietuvas glābējs Mants Kalnietis.

''Ir grūti atrast vārdus, kas raksturotu spēli. Nokļūt līdz izšķirošajai spēlei, kurā trīs mēnešu periodā otro reizi jāapspēlē Lietuvas izlase viņu mājās. Tas ir stāsts, kuru neviens nevarēja iedomāties pirms turnīra. Negribu kritizēt FIBA sistēmu, bet mazai basketbola valstij kā Dānija, kas pirms sešiem, septiņiem gadiem spēlēja mazo valstu Eiropas čempionātā, ierasties šeit, Lietuvā, un vēlreiz viņus pārspēt - varu tikai sapņot par atmosfēru, kāda būtu arēnā, ja mēs spēlētu Kopenhāgenā,'' sprieda Dānijas izlases galvenais treneris Eress Bitmens.

Bitmens turpināja: ''Protams, esam ļoti sarūgtināti par rezultātu, bet no otras puses mums jābūt lepniem. Pirms kvalifikācijas turnīra sākuma mums prognozēja 32. vietu, kas ir pati pēdējā. Vairums cilvēku uzskatīja, ka Lietuva izcīnīs pārliecinošu uzvaru. Mūsu puiši ir parādīja lielisku raksturu. Taču neatpalikām arī basketbola ziņā - Kevins Larsens un Jūnass Zohore spēlē ''LEB Gold'' [Spānijas pēc spēka otrā līga - aut.], bet nospēlēja labāk, nekā lietuviešu ACB līgas basketbolisti. Tas parāda to, ka līga, kurā spēlē, nenosaka tavu meistarību. Kad spēlē nacionālajā valstsvienībā, vienmēr kļūsti labāks. Mēs bijām viena soda metiena, atlēkušās bumbas vai kļūdas attālumā no kvalificēšanās Eiropas čempionāta finālturnīram. Ceru, ka mūsu sniegums iedvesmos arvien vairāk bērnus pievērsties basketbolam.''

''EuroBasket 2022'' no 1. līdz 18. septembrim norisināsies Vācijā, Čehijā, Gruzijā un Itālijā. Tokijas olimpisko spēļu dēļ tas pārcelts uz 2022. Gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=ba1...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.