Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Leģendārais Skola noslēdz karjeru, kļūs par Itālijas kluba izpilddirektoru

Leģendārais Skola noslēdz karjeru, kļūs par Itālijas kluba izpilddirektoru
Luiss Skola. Foto: Aris Messinis/AFP/Scanpix

Leģendārais argentīniešu basketbolists Luiss Skola paziņojis par spēlētāja karjeras noslēgšanu, kā arī kļūšanu par Itālijas A sērijas kluba Varēzes "Openjobmetis" izpilddirektoru, ziņots komandas mājaslapā.

Bagātīgās spēlētāja karjeras laikā 12 dažādus klubus pārstāvējušais šobrīd 41 gadu vecais Skola Argentīnas izlases rindās piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs, 2004. gadā Atēnās kļūstot par olimpisko čempionu, savukārt 2008. gadā Pekinā izcīnot bronzu. Vēl šogad Skola bija Argentīnas valstsvienības līderis Tokijas olimpiskajās spēlēs, caurmērā 26,8 minūšu laikā sakrājot 16,5 punktus un piecas atlēkušās bumbas.

Skola karjeras laikā arī divreiz kļuvis par pasaules vicečempionu (2002. un 2019. gadā), kā arī izcīnījis septiņas medaļas, tostarp divas zelta, Ziemeļu un Dienvidamerikas čempionātos.

Lielu daļu (no 2007. līdz 2017. gadam) no profesionālās karjeras argentīnietis pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubos Hjūstonas "Rockets" (piecus gadus), Fīniksas "Suns", Indiānas "Pacers", Toronto "Raptors" un Bruklinas "Nets", 2008. gadā tiekot iekļauts NBA debitantu sezonas simboliskajā izlasē.

Skolas rēķinā ir 2002. gada Spānijas čempiona tituls Vitorijas "TAU Ceramica" rindās, Spānijas līgas vērtīgākā spēlētāja tituls 2005. un 2007. gadā, četri Ziemeļu un Dienvidamerikas čempionātu MVP tituli, kā arī vieta 2006. un 2007. gada ULEB Eirolīgas simboliskajās izlasēs.

Pēc NBA atstāšanas Skola divas sezonas spēlēja Ķīnā, savukārt karjeras pēdējos divus gadus pavadīja Itālijā, produktīvi pārstāvot Milānas "Olimpia" un jau minēto Varēzes vienību.

Izmantotie avoti:
https://www.pallacanestrovarese.it/...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.