Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Serbi pret Latviju, iespējams, ar NBA čempionu Bjelicu un bez Teodosiča sastāvā

Serbi pret Latviju, iespējams, ar NBA čempionu Bjelicu un bez Teodosiča sastāvā
Milošs Teodosičs. Foto: pedja milosavljevic/SIPA/Scanpix

Medijs ''Mozzart Sport'' atklājis aizkulises Serbijas izlases sastāva komplektācijai pirms 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Latviju un Beļģiju. Zināms, ka savainojumu dēļ nespēlēs Alans Smailagičs un Vladimirs Lučičs, bet neskaidrības ir ap Miloša Teodosiča un Nikola Kaliniča dalību. Iespējams, serbiem palīdzēs arī NBA čempions ''Warriors'' sastāvā Nemanja Bjelica.

Latvijas izlase jau kopš 16. jūnija gatavojas 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm 30. jūnijā pret Serbiju un 3. jūlijā pret Slovākiju. ''Arēnā Rīga'' pret Serbiju noskaidrosies komanda, kura ieņems pirmo vietu A grupā. Kamēr Luka Banki jau nosaucis tos spēlētājus, kuri gatavosies spēlēm, tikmēr Serbijas galvenais treneris Svetislavs Pešičs ar sastāva paziņošanu nesteidzas, oficiāli to neizdarot līdz pat 20. jūnijam.

Portāls ''Mozzart Sport'' publicējis informāciju par atsevišķiem basketbolistiem, kuri spēlēs vai nespēlēs izlases rindās. Lai arī iepriekš Pešičs minēja, ka jūnija un jūlija logā neviens no NBA spēlētājiem Serbijai nepalīdzēs, tomēr ir iespējama līgas čempiona Nemanjas Bjelicas došanās palīgā Serbijai. Spēlētājam ir vienošanās ar Pešiču pievienoties izlasei pēc tam, kad viņš būs atgriezies Belgradā. Spēlēs arī Minhenes ''Bayern'' basketbolists Ogņens Jaramazs, kurš Vācijas līgā vidēji spēlē meta 8.5 punktus, bet ULEB Eirolīgā 6.8 punktus. Tāpat sagaidāms, ka Serbijas izlases sastāvā spēlēs Dejans Davidovacs, kurš ikdienā pārstāv Belgradas ''Crvena zvezda''. 27 gadus vecais spēlētājs Adrijas līgā vidēji mačā meta 6.6 punktus, bet ULEB Eirolīgā piecus punktus, tiem pievienojot 3.3 atlēkušās bumbas.

Serbijai gan nāksies iztikt bez Alena Smailagiča, kurš guvis savainojumu un jau veicis operāciju. Smailagičs pirmajā spēlē pret Latviju iemeta 15 punktus. Savainojuma dēļ nespēlēs arī Minhenes ''Bayern'' basketbolists Vladimirs Lučičs, bet neskaidrības vēl ir par Nikolas Kaliniča un spēles pret Latviju rezultatīvākā spēlētāja Serbijas izlasē Miloša Teodosiča dalību. Kaliničs šajā sezonā aizvadījis jau 75 spēles un viņš nav drošs, ka fiziski un psiholoģiski var palīdzēt Serbijai šajos mačos.

Potenciālie izlases kandidāti sākuši individuālos treniņus, lai atgrieztos treniņu ritmā pēc klubu sezonas beigām. Drīzumā Serbija uzsāks oficiālu gatavošanos mačiem pret Latviju un Beļģiju.

Izmantotie resursi:
https://www.mozzartsport.com/kosark...


, 2022-06-20 19:36, pirms 2 gadiem
Ļoti labi. Bjelica ir konuss un Oklendā čempionu svinības vēl turpināsies kādu laiciņu.
, 2022-06-20 21:35, pirms 2 gadiem
Bjelica tomēr ir pieredzējis spēlētājs ar ļoti labu metienu. Tagad uz emocijām var radīt arī nopietnas problēmas. Par konusu sauc arī Bertānu dažreiz. Un liela daļa eiropas spēlētāji nonākot NBA ir konusi.
, 2022-06-21 00:06, pirms 2 gadiem
Katrā ziņā uzvarēs tā komanda, kuri labāk sagatavosies gan taktiski, gan fiziski, gan kā komanda vispārībā. Smaga spēle domājams būs ar lielām emocijām. Nejau viens spēlētājs visus punktus sametīs (attiecas par abām izlasēm). Jādomā-jāsaspēlējas. Jāpaņem kaut kas labs no iepriekšējiem logiem (ātra bumbas kustība piemēram).

Ko vismazāk sagaidu, paļaušanos uz 3 punktu metienu precizitāti. Tam saku nē. Mums jāmāk izspēlēt arī, lai bumba nonāktu piemēram, Šmita rokās, kurš prot zem groza spēlēt.
, 2022-06-21 00:10, pirms 2 gadiem
Nu varētu, bez Teodosiča iztikt tomēr, no kura vairāk jābaidās, nekā no NBA zvaigznēm, jo tik talantīgu piespēļu dalītāju uz brīvām metienu pozīcijām ļoti maz vispār zinu, daudzi NBA stāri pat neprot tik labas piespēles dot (tikai lielākoties ir labs metiens).
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
28

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.