Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Simboliskajā izlasē iekļauj Adetokunbo un četrus medaļniekus

Simboliskajā izlasē iekļauj Adetokunbo un četrus medaļniekus
Turnīra simboliskā izlase - bez Jaņņa Adetokunbo. Foto: FIBA

Svētdienas vakarā ar Spānijas izlases triumfu noslēdzās Eiropas čempionāts basketbolā, un pēc turnīra noslēguma tika paziņota tradicionālā simboliskā izlase, kurā iekļauti divi čempioni – MVP balvu saņēmušais Villijs Ernangomess un naturalizētais Lorenco Brauns.

Villijs Ernangomess finālā iemeta 14 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Eiropas čempionāta laikā vidēji izcēlās ar 17,2 punktiem un 6,9 bumbām zem groziem. Tieši viņš tika atzīts par MVP. Ceturtdaļfinālā pret Somiju Ernangomess sasniedza 27 punktu atzīmi.

Simboliskajā izlasē tika iekļauts vēl viens zelta medaļnieks – naturalizētais Spānijas izlases saspēles vadītājs Lorenco Brauns, kurš deviņos mačos caurmērā guva 15,2 punktus un atdeva 7,6 rezultatīvas piespēles. Brauns finālā 14 punktiem pievienoja 11 piespēles, sasniedzot double-double. Ar piespēļu palīdzību finālā tas nebija paveikts kopš 1995. gada.

Vietu simboliskajā pieciniekā nopelnīja arī Francijas centrs Rudī Gobērs, kurš bija spiests samierināties ar sudrabu. Viņš vidēji guva 12,8 punktus un izcīnīja 9,8 atlēkušās bumbas, kā arī bija starp turnīra labākajiem metienu bloķētājiem. Gobērs dominēja astotdaļfinālā, kad Francija pagarinājumā pieveica turkus – 20+17.

Pie bronzas tikusī mājiniece Vācija simboliskajā izlasē tika pārstāvēta ar Denisu Šrēderu, kurš vidēji iemeta 22,1 punktu un izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu, abās kategorijās esot labāko pieciniekā. Gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā, gan bronzas spēlē Šrēders iemeta vismaz 25 punktus.

Izlasē tika iekļauts arī ceturtdaļfinālā Vācijai zaudējušās Grieķijas izlases līderis Jannis Adetokunbo, kurš kļuva par Eiropas čempionāta rezultatīvāko basketbolistu, sešos mačos vidēji izceļoties ar 29,3 punktiem. Rezultatīvāko sniegumu viņš nodemonstrēja apakšgrupas uzvarā pret Ukrainu – 41 punkts. Adetokunbo trīs reizes izcēlās ar double-double.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurobas...


, 2022-09-19 09:02, pirms 2 gadiem
Simboliskajā izlasē no top 5 ir trīs centri!
, 2022-09-19 09:16, pirms 2 gadiem
Šrēderam vidēji 7,1 atlēkusī bumba tas ir nopietni.
, 2022-09-19 09:58, pirms 2 gadiem
Bogey rakstīja: Simboliskajā izlasē no top 5 ir trīs centri!
nezinu ko tur Gobērs darīja. bez tiem blokiem pārējā čempja garumā, finālā pilnīgs 0. Janka vispār.. ar musarniekiem aizbraucis, mēģina kaut ko izvilkt.
, 2022-09-19 13:19, pirms 2 gadiem
Ko tur dara Gobērs ? Var man kāds iedot kādus sakarīgus argumentus ?
Fonjē būtu daudz jēdzīgāka opcija.
, 2022-09-19 18:11, pirms 2 gadiem
Kas tā par izlasi bez, Pončika?
, 2022-09-19 21:13, pirms 2 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kas tā par izlasi bez, Pončika?
jo bez ponāra un Dragiča tajā komandā neviena cita nebija, aplika pakaļkājas un sēdās autobusā uz savu Slovēniju.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.