Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Vācija savās mājās pirmo reizi 17 gadu laikā izcīna EČ godalgas

Šodien Berlīnē tiek aizvadītas medaļu cīņas ''EuroBasket 2022'' ietvaros. Pie bronzas godalgām tika mājiniece Vācija, kas ar rezultātu 82:69 apspēlēja Poliju.

• Vācijas panākumu ar 26 punktiem (1p. 8/9, 2p. 3/3, 3p. 4/7), sešām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām un vienu atlēkušo bumbu kaldināja Deniss Šrēders. Viņa kontā gan arī astoņi tehniskie brāķi un trīs personīgās piezīmes.

• Polijas rindās ar 18 punktiem (1p. 2/4, 2p. 5/6, 3p. 2/7), sešām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām tikmēr rezultatīvākais bija Mihals Sokolovskis.

• Maču ar ''double-double'' noslēdza naturalizētais amerikānis Eidžejs Sloters, kura kontā desmit punkti (1p. 0/1, 2p. 2/5, 3p. 2/7) un desmit rezultatīvas piespēles.

• Spēles ievads bija diezgan haotisks un maz rezultatīvs. Vāciešiem gan laukuma priekšrocības nāca par labu un viņiem pēc pirmajām desmit minūtēm +5.

• Mazā rezultativitāte turpinājās arī otrajā ceturksnī - pirmajās trīs minūtēs tika gūti tikai divi punkti. Pirmā puslaika izskaņā gan mājinieki veica izrāvienu un to noslēdza ar +13.

• Spēles otro pusi poļi iesāka apņēmības pilni. Izlase desmit minūtēs guva par trim punktiem vairāk nekā pirmajā puslaikā kopā, deficītu samazinot līdz pieciem punktiem pirms izšķirošā spēles nogriežņa.

• Poļi vairākkārt deficītu samazināja līdz minimumam, taču pamatlaika izskaņā salūza. Vācieši atguva desmit punktu pārsvaru, kuru atlika vien pāris minūtes noturēt. Poļi sāka atspēlēšanās ceļu ar soda metienu provocēšanu, taču rezultātu tas nenesa. Vācieši triumfēja ar +13 un izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas godalgas.

• Par spēles ceturto jeb rezerves tiesnesi tika nozīmēts latviešu soģis Oskars Lucis.

• Šīs ir pirmās Eiropas čempionāta godalgas Vācijai kopš 2005. gada, kad kopā ar Dirku Novicki tā tika pie sudraba.

• Polijai tikmēr šis bija labākais Eiropas čempionāts kopš 1971. gada, kad izlase arī piekāpās bronzas mačā.

Eiropas čempionāta finālā tikmēr tiksies Spānijas un Francijas basketbolisti. Mača sākums plkst. 21:30.

''EuroBasket 2022'' medaļu cīņas

DatumsLaiksSpēleRez.Stadija
18.09.18:15Vācija - Polija82:69Par 3. vietu
18.09.21:30Spānija - FrancijaFināls

, 2022-09-18 20:22, pirms 2 gadiem
Poļi jau uzleca bikiņ virs savas galvas. Lai nu kā, bet viss ir ok. Skatām finālu.
, 2022-09-18 20:24, pirms 2 gadiem
Būtu vinnējuši Bulgārus, šovakar būtu poļu vietā!
, 2022-09-18 20:34, pirms 2 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Būtu vinnējuši Bulgārus, šovakar būtu poļu vietā!
Būtu vinnējuši Bulgārus, paliktu Štelmahers, nebūtu visticamāk KP un nebūtu pat ārā no grupas tikuši..
, 2022-09-19 00:30, pirms 2 gadiem
Lucis spēj tikai sabojāt spēli, atceroties LBL finālu vai ko viņš tur sačakarēja...
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.