Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lietuvieša vadītā Latvijas ratiņbasketbola izlase pirmoreiz izcīna medaļas Eiropas B divīzijā

Lietuvieša vadītā Latvijas ratiņbasketbola izlase pirmoreiz izcīna medaļas Eiropas B divīzijā
Latvijas ratiņbasketbola izlase. Foto: basket.lv

Latvijas ratiņbasketbola izlase svētdien, 18. jūlijā, Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā Atēnās cīņā izcīnīja trešo vietu un pirmo reizi izcīnīja bronzas medaļas, informē Latvijas Basketbola savienība.

Bronzas spēlē Latvijas komanda pārliecinoši ar rezultātu 72:49 (16:19, 32:28, 51:41) pārspēja Horvātiju. Kārlis Gabranovs guva 22 punktus, Raimunds Beginskis 14 (10 atl., 8 piespēles), Gatis Veinbergs 12, Kārlis Podnieks 8 (7 piesp.), Dmitrijs Rukavišņikovs 7, Kaspars Turks 4, Rlvis Urga 3, Ralfs Bundziņš 2.

Par B divīzijas čempioni kļuva Austrija, kas finālspēlē ar rezultātu 65:64 revanšējās Lietuvai, un ceļazīmes uz A divīziju ieguva abas komandas. Piekto vietu ieguva krievi, kuri ar 73:64 apspēlēja bosniešus, bet serbi cīņā par septīto pozīciju ar 62:53 pārspēja grieķus.

Grupu turnīrā Latvija uzvarēja visās trijās spēlēs, pieveicot mājinieci Grieķiju (81:52), Krieviju (69:51) un Bosniju un Hercegovinu (85:74). Ceturtdaļfinālā latvieši uzveica arī serbus (59:39), bet pusfinālā gan nācās piedzīvot pirmo un arī vienīgo zaudējumu, piekāpjoties topošajiem čempioniem austriešiem (54:65). Par izlases rezultatīvāko spēlētāju kļuva Gabranovs, kurš ar vidēji 15,2 punktiem ieņēma astoto vietu turnīrā.

Komandas sastāvs: Raimunds Beginskis (Līvāni), Kārlis Podnieks (Tērvete), Kārlis Gabranovs (Kārsavas novada Ruskulova), Kaspars Turks (Babīte), Agris Lasmans (Valmiera), Ansis Bērziņš (Alūksne), Andrejs Kirillovs (Rīga), Dmitrijs Rukavišņikovs (Carnikava), Vladimirs Saņuks (Jelgava), Ralfs Bundziņš (Ranka), Gatis Veinbergs un Elvis Urga (abi Dobele). Komandu trenē lietuviešu speciālists Nerijus Venckus, sporta ārsts – Mārcis Jakovičs (Madona), menedžeris – Aigars Miklāvs (Cēsis).

Eiropas čempionātā 2016. gadā Latvijas komanda B divīzijā izcīnīja 5. vietu, bet 2018. gadā – 8. vietu. Pandēmijas dēļ 2020. gadā paredzētais turnīrs tika pārcelts uz 2021. gadu.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbs/ratinbasketbo...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.