Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Bagatska trenētā Ukraina vēlas naturalizēt amerikāni Maiklu Kefiju

Bagatska trenētā Ukraina vēlas naturalizēt amerikāni Maiklu Kefiju
Maikls Kefijs (#5). Foto: FIBA Europe Cup

Kārtējais amerikānis stājies rindā Ukrainas pases iegūšanai. Ainara Bagatska trenētā valstsvienība vēlas piesaistīt "Kyiv Basket" jauno saspēles vadītāju Maiklu Kefiju (Michael Anthony Caffey, 180cm, 17.02.1993).

Nodomu izpaudis Ukrainas valstsvienības ģenerālmenedžeris Andrijs Ļebedevs. Pēc viņa teiktā, dokumentu kārtošana vēl nav pabeigta, taču abas puses atradušas kopsaucēju un vienojušās par sadarbības nosacījumiem. Tālākais darbs ir valsts iestāžu ziņā.

Kefijs pērn kļuva par Ukrainas Superlīgas vērtīgāko spēlētāju, pārstāvot Zaporižjes komandu. Vasarā jaunais “aizkrācietis” tika pārvilināts uz galvaspilsētu, nonākot Bagatska trenētajā “Kyiv Basket”. Divās spēlēs FIBA Eiropas kausā Kefijs vidēji 10 punktiem pievienojis trīs atlēkušās bumbas un trīs piespēles.

Ukrainas basketbola federācija (FBU) nav pārliecināta, vai Kefijs pie jaunās pases tiks nākamā mēneša laikā. Ja tas izdosies, viņš novembrī palīdzēs valstsvienībai Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā sabraukumā. Ukrainai viesos jāspēlē pret Gruziju (26. novembrī) un mājās jāuzņem Ziemeļmaķedonija (29. novembrī). Vēl grupā ir Spānija. Nākamajā kārtā tiks trīs labākās komandas.

Kefijs uzauga Kalifornijas pilsētā Riversaidā. Studiju gados viņš pārstāvēja NCAA pirmās divīzijas komandu “Long Beach State” (2011-2015) un pirmajā sezonā kvalificējās nacionālajam čempionātam. Longbīčas vienība bija pazīstama ar nosaukumu “49ers” (par godu Kalifornijas “zelta drudzim”), bet 2019. gadā pēc apvainojumiem rasismā nomainīja iesauku uz “The Beach”.

Ukrainas pilsonības pretendents iepriekš spēlēja Ungārijā, Grieķijā, Somijā un Slovākijā.


, 2021-10-17 01:50, pirms 3 gadiem
Izlasēm ar naturalizētiem spēlētājjem vajadzētu aizliegt piedalīties turnīros. Lai sēž savā valstī un spēlē savā starpā. Riebjas tā naturalizācija..
, 2021-10-17 03:52, pirms 3 gadiem
ballbreaker rakstīja: Izlasēm ar naturalizētiem spēlētājjem vajadzētu aizliegt piedalīties turnīros. Lai sēž savā valstī un spēlē savā starpā. Riebjas tā naturalizācija..
var redzet stulbs konservativikis
, 2021-10-17 07:43, pirms 3 gadiem
Nabagi.. tāda liela valsts, bet janaturalizē spēlētāji priekš izlases.
, 2021-10-17 18:19, pirms 3 gadiem
Kārtējais
, 2021-10-20 19:20, pirms 2 gadiem
ballbreaker rakstīja: Izlasēm ar naturalizētiem spēlētājjem vajadzētu aizliegt piedalīties turnīros. Lai sēž savā valstī un spēlē savā starpā. Riebjas tā naturalizācija..
Principā piekrītu. Izlašu viedoklī, nav galvenais 1 vieta turnīrā, bet spēle kuru var pasniegt savas tautības labākie konkrētā sporta veida labākie džeki. Bet, kur ir patriotisms sporta spēlēs, ja izlašu komandās parādās vispār citas tautības čaļi. Tad mēs aizejam pie momenta, ka galvenais ir rezultāts nevis konkrēta sporta veida patriotisms.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.