Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Bērda pēc zaudējuma: "ASV izlase vēl nav kļuvusi par komandu"

Bērda pēc zaudējuma: "ASV izlase vēl nav kļuvusi par komandu"
Sjū Bērda un Kortnija Viljamsa 2021. gada 14. jūlijā "Mandalay Bay" viesnīcā Lasvegasā. Foto: USA Today/Scanpix

ASV sieviešu basketbola valstsvienība trešdien, 14. jūlijā, "All Star" spēlē Lasvegasā zaudēja WNBA apvienotajai komandai ar 85:93. Izlases lielākā zvaigzne Sjū Bērda norādīja, ka šī spēle drīzāk bijusi vēl viens treniņš.

WNBA sezonas pirmā puse beidzās 11. jūlijā. Turnīrs atsāksies 15. augustā – vienu nedēļu pēc Tokijas spēļu beigām. Pārtraukuma laikā iekļauti divi papildus pasākumi – "All Star" spēle 14. jūlijā Lasvegasā un Komisāra kausa fināls 12. augustā starp "Seattle Storm" un "Connecticut Sun".

ASV izlases treniņnometne Lasvegasā sākās ar “All Star” spēli. Pretiniece – WNBA apvienotā komanda, kuru noteica skatītāju, žurnālistu un līgas spēlētāju balsojumā, galīgo sastāvu apstiprinot klubu treneriem.

“Domāju, ka vēl neesam kļuvušas par komandu,” pēc zaudējuma teica ASV saspēles vadītāja Sjū Bērda. "Treneri mēģināja noskaidrot, kura spēlētāju grupa ir visvairāk saderīga. Šīs lietas parasti prasa mēnešus vai gadus, bet mēs mēģinām to noskaidrot pāris nedēļu laikā. Šis bija tikai pirmais solis. Mēs mācāmies no tā un ejam tālāk."

Atšķirībā no parastajām zvaigžņu spēlēm, šoreiz laukumā bija vērojama nopietnāka cīņa – komandas galotnē tiešām spēlēja aizsardzībā. WNBA apvienotā komanda pārķēra vairākas bumbas un guva punktus ātrajos izrāvienos, svinot uzvaru ar 93:85.

WNBA komandu vadīja četrkārtējā olimpiskā čempione Liza Leslija un Tīna Tompsone – abas kādreiz valstsvienībā spēlēja kopā ar ASV izlases galveno treneri Donu Steiliju. Tompsone pašlaik strādā ACC līgā, trenējot “Virginia Cavaliers” komandu, kamēr Steilija ir “South Carolina” trenere.

Katrā komandā viena spēlētāja izlaida spēli. Lasvegasas “Aces” centra spēlētāja, austrāliete Elizabete Kembedža nedevās laukumā un nākamajā dienā paziņoja, ka nepiedalīsies Tokijas spēlēs. ASV leģenda Daiana Taurasi turpina atveseļoties pēc gurna savainojuma, bet sola spēlēt Japānā.

Taurasi un Bērda piekto reizi dosies uz Olimpiskajām spēlēm. "Mēs esam šeit lielāka mērķa vārdā, nevis, lai uzvarētu zvaigžņu spēlē. Laikam ejot, kļūsim labākas."

WNBA All Star spēle, 14. jūlijs, Lasvegasa

ASV – WNBA 85:93
ASV: Grainere 17, Stjuarte 15, Folza 12, Vilsone 8, Čelsija Greja 7, Etkinsa 6, Čārlza 5, Diginsa-Smita 5, Loida 4, Bērda 4, Koljera 2; Taurasi.
WNBA: Ogunbovale 26 (3p 5/10), Džonkvela Džonsa 18 (14ab), Viljamsa 15, Kopera 9, Briona Džonsa 8, Bonnere 6, Pārkere 5, Leinija 4, Hembija 2, Vanderslūta, Saballi; Kembedža.

ASV izlase piektdien vakarā “Michelob Ultra” arēnā – tā atrodas “Mandalay Bay” viesnīcā – sacentīsies pret Austrāliju, savukārt svētdien mērosies spēkiem ar Nigēriju.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
31

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.