Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Porziņģis sākotnēji izvairīgs Ukrainas kara jautājumā, vēlāk pauž nostāju

Porziņģis sākotnēji izvairīgs Ukrainas kara jautājumā, vēlāk pauž nostāju
Kristaps Porziņģis un Jānis Bērziņš, Foto: LBS

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis šodien valstsvienības preses konferencē pirms gaidāmajām spēlēm 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā nesniedza tiešu atbildi uz žurnālista jautājumu par viņa attieksmi Ukrainas kara jautājumā. Vēlāk sociālajā tīklā ''Twitter'' basketbolists paudis, ka ir pret Krievijas rīcību.

Šodien notika Latvijas basketbola izlases preses konference pirms 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Turciju (25. augustā) un Lielbritāniju (28. augustā). Pirms tās tiks aizvadīta arī pārbaudes spēle, šo piektdien spēkojoties pret Igauniju.

Latvijai pēc piecu gadu pārtraukuma palīdzēs Kristaps Porziņģis, kurš atklāja nodomus piedalīties valstsvienības rindās jau mačā pret Igauniju. Basketbolists gan manāmi apmulsa preses konferences beigās, kad viņam viens no žurnālistiem uzdeva jautājumu par nostāju pašlaik notiekošajā Ukrainas karā. ''Ja godīgi, negaidīju šādu jautājumu. Ja godīgi, neesmu tik ļoti zinošs, lai kaut ko normālu tagad pateiktu. No šī jautājuma izvairīšos. Man bišķīt jāpastudē un tad varu adekvātāk atbildēt uz jautājumu."

Atbilde nav palikusi nepamanīta sociālā tīkla ''Twitter'' lietotāju vidū, kuri pauda sašutumu. Šajā pašā sociālajā tīklā Porziņģis centies labot neprasmīgo komunikāciju iepriekš, rakstot, ka ir neveiksmīgi izteicies. ''Skaidrs, ka mana nostāja ir pret Krievijas rīcību. Ceru, ka viss pēc iespējas ātrāk beigsies,'' pauž sportists.


Slēpts komentārs: KKKSpirit
, 2022-08-15 17:25, pirms 2 gadiem
KKKSpirit rakstīja: Grib nākotnē atstāt iespēju uzraut pie Krievijas blicem smuku piķi noraujot karjeras norietā!
Viņam ir tik daudz naudas, ka viņam krievu rubļi nav un nebūs vajadzīgi!!!
, 2022-08-15 17:26, pirms 2 gadiem
Over thinking. Negribēja kaut ko pateikt par ko pēc tam klavieraturu karēvji varētu piesieties. Žurnālisti ar dauņi visur bāžot to iekšā. Nav citu jautājumu?
, 2022-08-15 17:28, pirms 2 gadiem
Kristaps ir NATO rezervists .
, 2022-08-15 17:37, pirms 2 gadiem
Tas kurš uzdod jautājumu ir deb*liķis un nekas vairāk
Visi zin viņa nostāju. Tas droši uzdevējs katru dienu sēž sportistu instagramās un vaktē storijus un skaita
, 2022-08-15 17:46, pirms 2 gadiem
Domāju, ja viņam tieši pajautātu "par vai pret", tad droši vien uzreiz arī skaidri atbildētu. Pajautāja - vai viņam ir kaut kas ko vēlas teikt, vēstījums pa šo tēmu. Protams, ka viņam tāda nav, viņš negāja uz šo preses konferenci, lai par to runātu. Tāpēc arī tik neveikla situācija.
, 2022-08-15 18:03, pirms 2 gadiem
Nav ko pārdzīvot, Kristaps vienmēr bijis īstens Latvijas patriots un to ne reizi vien ir pierādījis, piemēram šajā intervijā. https://youtu.be/9znwIJov3F8?t=56
, 2022-08-15 18:13, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Domāju, ja viņam tieši pajautātu "par vai pret", tad droši vien uzreiz arī skaidri atbildētu. Pajautāja - vai viņam ir kaut kas ko vēlas teikt, vēstījums pa šo tēmu. Protams, ka viņam tāda nav, viņš negāja uz šo preses konferenci, lai par to runātu. Tāpēc arī tik neveikla situācija.
Tad viņam bišķi vajag pastudēt, lai smadzenes spēj apstrādāt dažādus jautājumus un ģenerēt garākas atbildes par "jā" vai "nē".
Slēpts komentārs: huy
, 2022-08-15 18:36, pirms 2 gadiem
Šai jautājumā ir jābūt skaidrai nostājai, un jebkura šaubīšānās nav pieļaujama. To Kristapam vajadzētu zināt.
, 2022-08-15 18:42, pirms 2 gadiem
klunja rakstīja: Stupid question, can’t understand why they ask that for basketball players!!
Yep. Totally agree. That guy, who asked that silly question, is probably proud of himself now? Could’ve asked it differently and directly. A basketball player is not supposed to act as an analyst of war! Ridiculous.
Everybody knows that KP’s head and brains are adequate and in order, comparing to Mairis Briedis….
, 2022-08-15 19:14, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Šai jautājumā ir jābūt skaidrai nostājai, un jebkura šaubīšānās nav pieļaujama. To Kristapam vajadzētu zināt.
Žurnālista jautājumā jau tika pateikta KP nostāja.
No plika gaisa taču nešēroja un neziedoja tāpat vien
Slēpts komentārs: GATERŠŅIKS
, 2022-08-15 19:58, pirms 2 gadiem
Kur jāsūta CV lai tiktu strādāt pie jums par žurinālisti, kauns no tādiem žurnālistiem,klausoties pats sajutos ļoti neērti... varu iedomāties kā bija Kristapam.
Nav brīnums,ka viņš neiredz LV medijus un interviju ar viņu ir ļoti maz.
, 2022-08-15 20:01, pirms 2 gadiem
Kristaps izrāda patriotismu un neskatoties uz savu traumu pilno vēsturi starpsezonā pievienojas savai izlasei. Un ko latviešu žurnālisti cenšas izdarīt? Spēlēties ar viņa reputāciju un uzdod politiskus jautājumus.

Un kas tas par provokatīvo virsrakstu? Viņs pateica, ka ir pret Krieviju, viss, ar to pietiek. Atšķirībā no Stirnas, Kristaps pret Sportacentru vienmēr ir izrādījis cieņu un ir bijis atsaucīgs. Būtu labi, ja izrādītu cieņu arī pretī.
, 2022-08-15 20:22, pirms 2 gadiem
Da labi, kurš tad nu pro sportists ir tāds īsti gudrs un ar intelektu ... retais vien būs un Porziņģis nav izņēmums, vot i parādīja ka drusku auns dzīvē ir, bet nu labi, vēlāk kāds viņam pačukstēja, kas jādara un tad arī ietvītoja ... nu ir drusku :fail: protams, bet tas nemaina faktu, ka ir normāls cilvēks un "mūsējais" ...
, 2022-08-15 21:06, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Domāju, ja viņam tieši pajautātu "par vai pret", tad droši vien uzreiz arī skaidri atbildētu. Pajautāja - vai viņam ir kaut kas ko vēlas teikt, vēstījums pa šo tēmu. Protams, ka viņam tāda nav, viņš negāja uz šo preses konferenci, lai par to runātu. Tāpēc arī tik neveikla situācija.
Tieši tā!
Žurnaļugas atkal mēģināja no sūda uztaisīt konfekti, jeb, pareizāk sakot, stulbs mēģinājums uztaisīt sensāciju.
Tāpat skaidrs, ka vairums tāda līmeņa sportisti, kā KP, par politiku interesējas minimāli. Un pareizi dara, ka cenšas izvairīties no šādiem jautājumiem, ja par jautāto zināšanas minimālas.
, 2022-08-15 21:12, pirms 2 gadiem
Fakings savā elementā.
, 2022-08-15 21:28, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Šai jautājumā ir jābūt skaidrai nostājai, un jebkura šaubīšānās nav pieļaujama. To Kristapam vajadzētu zināt.
Es nešaubos, ka viņam tāda arī ir. Bet nogaidīšana ar atbildi manuprāt saistīta ar darba devēju, darba līgumu aiz okeāna. Viņiem tur ir vairums punktu, ko drīkst un ko nedrīkst teikt sarunās ar žurnālistiem. Domāju, ka pirms atbildes sniegšanas bija vajadzīga konsultācija ar aģentu un darba devēju par to, cik daudz savas domas šajā jautājumā var laist saziņas līdzekļos.
, 2022-08-15 21:29, pirms 2 gadiem
latviešu žurnaļugas atkal gribēja izcelties un uztaisīt sensāciju, pajoļu un amatierisma bars
, 2022-08-15 23:35, pirms 2 gadiem
Šitos "žurnālistiņus" naida kurinātājus ir jāpatriec tur, kur drosmes apbalvojumu pēc nāves saņēmušie Čūsku salas varoņi (izrādījās gan, ka ir dzīvi, jo padevušies gūstā) pasūtīja krievu kara kuģi!
, 2022-08-15 23:41, pirms 2 gadiem
Kā parasti čalis nespēj pateikt ne mū ne bē. Intelekts ar IQ10 čalim.
Kā tāds bremze.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2022-08-16 01:40, pirms 2 gadiem
Cik to var prasīt visiem vislaik, drīz pēc katras spēles prasīs nevis par spēles sajūtām, bet par nostāju.
, 2022-08-16 06:45, pirms 2 gadiem
KP savu attieksmi jau bija pateicis ar ziedojumu vākšanu Ukrainai.

Un kas tā vispār ir par modi sportistiem prasīt, lai viņi būtu kaut kādi viedokļu līderi vai politiskie influenceri?

Cilvēki bieži vien upurē mācības, izglītību, lai varētu sasniegt maksimālus panākumu sportā, bet žurnālisti pēc tam grib zināt, ko sportists domā par politisko situāciju Honkongā. Nu wtf.
, 2022-08-16 10:31, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Kā parasti čalis nespēj pateikt ne mū ne bē. Intelekts ar IQ10 čalim.
Kā tāds bremze.
Wow, ārpus F1 sadaļas smirdi vēl vairāk. Paskaidrošu tavam augstajam IQ, kas bija domāts ar viņa atbildi. "Labāk neteikšu neko, lai manu teikto nevarētu pēc tam izmantot, sagrozīt un izraut no konteksta." Vēl pie tam tas debilais jautājums nekādi neiederās šajā preses konferencē. Un kādam no jums labāk paliktu, ja viņš pateiktu to, ko ierakstīja pēc tam Twitterī: Krievi slikti dara, nevajag karot...????
Šeit vienkārši derēja nedaudz bravūrīgāka atbilde, lai vienreiz šitie diletanti beigtu meklēt sensācijas un beigtu provocēt - Latvijas basketbola izlases preses konferencē atbildēsim tikai uz basketbola jautājumiem. Paldies.
P.s. Mums ir labi zināms, ka KP nerunāja ar latviešu medijiem (gan jau ar labu iemeslu). Tagad pajoļi cenšās panākt nākamo 5 gadu klusuma periodu.
, 2022-08-16 15:24, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tu ar savu, tipa, ''lielo'' IQ vari KP tikai ūdeni pienest.
Pareizi KP dara, ka necenšas izpausties par notikumiem kurus īsti nepārzin, jo savādāk varēja iznākt kā Losim, kurš mēģinot izpatikt savai vateņu auditorijai mēģināja runāt par notikumiem par kuriem nav īsti izpratnes, galu galā kļuva par izsmieklu.
Ivar Zvirgzdiņ,
laikam jau tev būs grūti to tā uzreiz saprast, bet mēģini vismaz padomāt par tēmu, ka intelektu nemēra dolāros.
, 2022-08-16 16:41, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Ivar Zvirgzdiņ,
laikam jau tev būs grūti to tā uzreiz saprast, bet mēģini vismaz padomāt par tēmu, ka intelektu nemēra dolāros.
Šis nebija stāsts par dolāriem, bet par sasniegumiem kopumā. KP Latvijas vārda popularizēšanā ir izdarījis daudz vairāk, kā vairums Latvijas ārlietu ministru. Utt.
, 2022-08-16 16:42, pirms 2 gadiem
Uzprasi Bagatskim viņš tev izstāstīs visu kas tev jāzin par To kas notiek Ukrainā
, 2022-08-16 17:46, pirms 2 gadiem
SC žurnālistika:

jautājumu par nostāju pašlaik notiekošajā Ukrainas karā. ''Ja godīgi, negaidīju šādu
jautājumu. Ja godīgi, neesmu tik ļoti zinošs, lai kaut ko normālu tagad pateiktu. No šī
jautājuma izvairīšos. Man bišķīt jāpastudē un tad varu adekvātāk atbildēt uz
jautājumu."

Kā var nepamanīt, ka 4 rindiņas sākas ar vienu vārdu!?!
, 2022-08-16 21:34, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Šķiet, ka tu arī esi kaut ko dzirdējis par to, ka sportisti popularizē Latviju pasaulē?

Varbūt vari atbildēt, ko Latvijai dod šāda popularizēšana - kāds n.ēģeris štatos meklēs kartē, kur tāda Latvija atrodas? Tas n.ēģeris nemaz nenojauš, ka bez štatiem vispār ir vēl kāda valsts. Bez tam tas n.ēģeris vispār nezina, kas ir karte. Puse no ASV n.ēģeriem pat nezina, kas pie viņiem šobrīd ir prezidents. Un ja nu kāds pēkšņi tomēr izrādīs neticamu aktivitāti un apskatīsies, kur ir Latvija, kas tavuprāt, notiks tālāk? N.ēģeri visā pasaulē sitīs uz pleca sastaptajiem latviešiem, un teiks - O, Latvija, tā gan ir viena varena valsts! Jā, es zinu, viens džeks tur tāds garāks izaudzis, un turklāt spēlē basketbolu Amerikā! O, jā! Turklāt viņš mīl n.ēģerus, BLM krekliņu nēsāja... varena, varena valsts tā Latvija!
Varbūt n.ēģeris investēs miljonus un miljardus Latvijas ekonomikā?

Tu, Ivar Zvirgzdiņ, diemžēl esi tik primitīvs, ka nespēj saprast būtiskāko - ka profesionālais sports kādam ir bizness (komandu īpašniekiem un pašiem profesionālajiem sportistiem), bet pūlim tās ir izpriecas. Pūļa priekšā tie ir profesionāli klauni. Starp citu, visu cieņu Porziņģim, ka viņš ir pratis izmantot savus dabas dotos talantus.

Bet vajag taču saprast, ka šīs izpriecas pūlim nekādā veidā nav saistītas ar reālo dzīvi. Realitāte ir tāda, ka piespiedu ekonomiskajā emigrācijā prom no Latvijas ir devušies vismaz 500-600 000 latviešu... tā ir traģēdija mūsu tautai. Vai Porziņģis kaut ko ir darījis šajā sakarā tautas, Latvijas labā? Finansiālās iespējas viņam laikam tam būtu. Es gan neko neesmu dzirdējis par šādām viņa aktivitātēm. Ak jā, F.UCKING LATVIA!
Kaut gan viņš patiesi varētu realizēt vienu, otru projektu, kas daudz ko varētu mainīt šodienas Latvijā.

P.S. Laikam tomēr ir labi būt ne visai gudram, vai ne, Ivar Zvirgzdiņ? Tā taču vieglāk dzīvot...
Ja tev viss NBA asociējas tikai ar kaut kādiem nēģeriem, tad man nav ne mazākās vēlēšanās iesaistīties ar tevi jebkādā diskusijā, jo ir pamats domāt, ka esi ļoti aprobežots.
, 2022-08-17 03:35, pirms 2 gadiem
Žurnaļugas atkal drāmu sagribējāt? Jums taču nekā svētāka par ažiotāžu nav laikam. Dažiem.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.