Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FIBA diskvalificē Brazīlijas Basketbola federāciju

FIBA diskvalificē Brazīlijas Basketbola federāciju
Brazīlijas izlase Rio olimpiskajās spēlēs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) paziņojusi, ka Brazīlijas Basketbola federācijas (CBB) organizatorisko trūkumu un biedriem izvirzīto prasību neizpildīšanas dēļ tā tiek diskvalificēta no FIBA dalībvalstu loka. Tas nozīmē, ka šīs valsts basketbola izlases pagaidām nevar piedalīties FIBA rīkotajos turnīros.

FIBA Izpildkomiteja savā paziņojumā pauž nožēlu, ka nepieciešams pieņemt lēmumu par Brazīlijas federācijas diskvalifikāciju tik drīz pēc Riodežaneiro olimpisko spēļu beigām. FIBA norāda, ka par spīti tās sniegtajai organizatoriskajai palīdzībai nav panākti vēlamie uzlabojumi un pašreizējā situācijā CBB neizpilda FIBA biedriem uzliktās prasības.

Pie šīm neizpildītajām prasībām FIBA min nepiedalīšanos starptautiskajās sacensībās, piemēram, jauniešu turnīros un 3x3 senioru basketbola sacensībās. Tāpat Brazīlijai tiek pārmesta strītbola turnīra nesarīkošana Riodežaneiro, kā arī norādīts, ka federācijas neizdarības dēļ cietuši daudzi basketbolisti, ieskaitot vietējos jauniešus.

FIBA arī norāda, ka CBB nav absolūtas kontroles pār savas valsts basketbolu, jo nacionālās vīriešu izlases komplektēšanā un finansēšanā iesaistījušās trešās personas. Pie trūkumiem tiek pieskaitīts arī nākotnes reformu plāna trūkums pirms gaidāmajām federācijas vēlēšanām.

FIBA aicina Brazīlijas basketbola funkcionārus sadarboties un meklēt risinājumus, lai diskvalifikāciju varētu atcelt. FIBA situācijas atkārtotu izvērtēšanu veiks nākamā gada 28. janvārī. Līdz šim datumam neviena Brazīlijas izlasei gan paredzēta dalība nevienā FIBA organizētajā turnīrā, izņemot U15 meiteņu Dienvidamerikas čempionātu Ekvadorā, kur Brazīlija ir pašreizējā čempione.

FIBA nacionālo izlašu pasaules rangā ieņem septīto vietu.

Jāpiemin, ka pēdējos gados FIBA bija uz laiku diskvalificējusi arī Japānas un Krievijas basketbola federācijas. Tāpat bēdīgi slavenajā FIBA-ULEB konfliktā par Eiropas klubu turnīru sistēmu tika izmantoti diskvalifikāciju draudi, kas tika nosūtīti vairāku Eiropas valstu basketbola federācijām.

Izmantotie resursi:
FIBA suspends Brazilian federation - FIBA.com


, 2016-11-14 21:58, pirms 7 gadiem
Starp citu FIBA atkal ir sūtījusi vēstules ar draudiem....FIBA izskatās kā parasts mafijas kantoris
, 2016-11-14 22:53, pirms 7 gadiem
Vajadzētu diskvalificēt FIBA un izveidot jaunu federāciju.
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.