Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Slovēnija bez Dončiča un G.Dragiča pārbaudes spēlē uzvar Bagatska trenēto Ukrainu

Slovēnija bez Dončiča un G.Dragiča pārbaudes spēlē uzvar Bagatska trenēto Ukrainu
Foto: Slovēnijas Basketbola federācija

Šodien tika aizvadītas dažas basketbola pārbaudes spēles. Laukumā dodoties bez Lukas Dončiča un Gorana Dragiča, Slovēnija ar 86:82 apspēlēja Ainara Bagatska trenēto Ukrainu. Panākumus izcīnīja arī Bosnija un Hercegovina un Horvātija, kuras attiecīgi apspēlēja Beļģiju un Bulgāriju.

• Gatavojoties 2022. gada Eiropas čempionātam basketbolā un 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem, pārbaudes cīņu šovakar aizvadīja Ainara Bagatska trenētā Ukrainas izlase pret esošo Eiropas čempioni Slovēniju.

• Aizraujošā spēlē uzvaru ar četru punktu pārsvaru (86:82) izcīnīja slovēņi. Tā gan nenāca vieglā cīņā, jo praktiski visa mača garumā ukraiņi prata radīt intrigu par tā rezultātu.

• Slovēnija spēlēja bez tās līdera Lukas Dončiča, tāpat nespēlēja Gorans Dragičs. Abu prombūtnē rezultatīvākie ar 13 punktiem bija Jaka Blazičs, Zorans Dragičs un Aleksejs Nikoličs.

• Ukrainai 18 punktus iemeta Jusufs Sanons, kurš arī savāca piecas atlēkušās bumbas, kamēr Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošajam Aleksam Leņam 13 punkti, sešas bumbas zem groziem un divas piespēles.

• ‘’VEF Rīga’’ basketbolists Vitālijs Zotovs laukumā pavadīja gandrīz septiņas minūtes, kurās iemeta četrus punktus, izcīnīja vienu bumbu zem groziem un atdeva divas piespēles.

• Citās spēlēs Bosnija un Hercegovina apspēlēja Beļģiju (74:68), kamēr Horvātija pārliecinoši tika galā ar Bulgāriju (98:68).

• Lai arī brīdi bija bažas par bosniešu dalību Eiropas čempionātā, viņi turnīram gatavojas, un šovakar pārbaudes spēlē pārspēja beļģus. Portlendas ‘’TrailBlazers’’ spēlētājs Jusufs Nurkičs iemeta 18 punktus un savāca deviņas bumbas zem groziem, kamēr Džanans Musa pievienoja 14 punktus.

• Tikmēr horvāti, kuri jau noslēguši dalību 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, viegli tika galā ar bulgāriem, kuri spēlēja bez Dī Bosta. Horvātiem uzvarā pieci basketbolisti iemeta vismaz desmit punktus.

Basketbola pārbaudes spēles 13. augustā

SpēleRezultāts
Beļģija - Bosnija un Hercegovina68:74
Bulgārija - Horvātija68:98
Ukraina - Slovēnija82:86

Izmantotie resursi:
https://www.kzs.si/


, 2022-08-13 22:47, pirms 2 gadiem
Bosnija cītīgi gatavojas Eiropas čempionātam. Naudas droši vien pietiks, arī draudzības spēles var sarunāt. Latvijas izlasei galvenais mērķis tikt uz pasaules čempionātu.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.