Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par Lietuvas izlases treneri ieceļ Jasikēviča asistentu "Žalgirī" Maskoļūnu

Par Lietuvas izlases treneri ieceļ Jasikēviča asistentu "Žalgirī" Maskoļūnu
Darjus Maskoļūns. Foto: Wikipedia

LETA. Par jauno Lietuvas vīriešu basketbola izlases galveno treneri otrdien Kauņā iecelts Darjus Maskoļūns, vēsta ieraksts Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) mājaslapā internetā.

Maskoļūns par Lietuvas izlases galveno treneri ievēlēts otrdien LKF Izpildkomitejas sēdē Kauņā. Finālbalsojumam bija izvirzīti divi kandidāti - Maskoļūns, kura kandidatūru izvirzīja LKF prezidents Arvīds Sabonis, un Antans Sireiks, kuru izvirzīja Lietuvas Basketbola treneru asociācijas prezidents Vids Gedvils. Vēlēšanās pēc debatēm par kandidātiem par Maskoļūnu balsoja 13 LKF izpildkomitejas locekļi, par Sireiku - viens.

Maskoļūns, kurš pēdējos sešos gados jau ir bijis Lietuvas izlasē kā treneris gan Jona Kazlauska, gan Daiņus Adomaiša vadītajā Lietuvas valstsvienībā, kopā ar izlasi ir izcīnījis sudraba medaļu 2013. un 2015. gada Eiropas čempionātā.

48 gadus vecais speciālists pašreiz ieņem trenera asistenta posteni Kauņas "Žalgiris" komandā, bet iepriekš speciālists jau paspējis pabūt galvenā trenera ādā gan "Žalgiris", gan Viļņas klubā "Lietuvos rytas", gan Polijā.

Pirmais izaicinājums, ar ko Maskoļūnam būs jātiek galā, būr 2021. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra spēles nākamā gada februārī. 21. februārī Lietuva tiksies ar Beļģiju un 24. februārī - ar Čehiju. No 23. līdz 28. jūnijam Lietuvas izlasei stāv priekšā olimpiskais kvalifikācijas turnīrs.


, 2019-11-12 18:02, pirms 4 gadiem
Brože, tu gan esi tirliņš...
Antans Sireiks...
Varbūt tomēr viņš ir Antanas Sireika? Diezgan pazīstams treneris (pirmās Lietuvas izlases zelta medaļas 1991. gadā pēc neatkarības atjaunošanas Eiropas čempionātā). Ja jau reiz Sireiks, tad jau jāraksta arī tā - Ulvs Brožs!
, 2019-11-12 18:11, pirms 4 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Brože, tu gan esi tirliņš...
Antans Sireiks...
Varbūt tomēr viņš ir Antanas Sireika? Diezgan pazīstams treneris (pirmās Lietuvas izlases zelta medaļas 1991. gadā pēc neatkarības atjaunošanas Eiropas čempionātā). Ja jau reiz Sireiks, tad jau jāraksta arī tā - Ulvs Brožs!
Un šitādi te bezatmiņas zviedru valodas perfekcionisti raksta par basketbolu... Jēziņ! Antans vēl varētu būt, leišiem patīk savējiem tos "as" lietot, latviski varētu būt Antans. Bet Sireika viennozīmīgi. Tas taču cilvēkam uzvārds, un tieši tāpat arī jāraksta i latviski, i lietuviski, i angliski... Brože, proties!
, 2019-11-12 22:55, pirms 4 gadiem
SC censonim Ulvi Brožem " pie vienas vietas" ko domā parastais dīvāna latvietis. Ticis siltā vietā SA jaunā krēslā pat nedomā par sporta žurnālistikas ētiku pret ziņas lasītāju. Brože izeji žurnālistikas kursus ievadus un pārbaudi sevi Latviešu valodas pareizs rakstībā. Antanas Sireika personas vārdu pareizrakstība. Noteikti par katra raksta atveršanu SC portālā tieci pie viena dešuka Eiro...No žurnālistikas nesmakas, kā savulaik Armands Puče izteicās par pseido sporta žurnālistiem .. skumji.
, 2019-11-12 23:38, pirms 4 gadiem
cilvēks pārrakstijās drukas kļūda, a un s uz klavenes atrodas tieši blakus
, 2019-11-13 00:27, pirms 4 gadiem
wolmar rakstīja: Un šitādi te bezatmiņas zviedru valodas perfekcionisti raksta par basketbolu... Jēziņ! Antans vēl varētu būt, leišiem patīk savējiem tos "as" lietot, latviski varētu būt Antans. Bet Sireika viennozīmīgi. Tas taču cilvēkam uzvārds, un tieši tāpat arī jāraksta i latviski, i lietuviski, i angliski... Brože, proties!
Ja gribi latviskot Antanas tad sanāks Antons !
, 2019-11-13 12:12, pirms 4 gadiem
Antonas Sireika
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.