Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Babkina: "Jo vecāka kļūstu, jo esmu lielāka patriote"

Babkina: "Jo vecāka kļūstu, jo esmu lielāka patriote"
Elīna Babkina. Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina atklāj, ka bija dusmas par netikšanu uz finālturnīru un arī turpmāk spēlēs valstsvienībā. Par to vēstīts laikrakstā "Latvijas Avīze".

Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase finišēja ar divām pārliecinošām uzvarām, taču līdz finālturnīram pietrūka viena punkta, jo pēc tam nepiepildījās cerība uz labvēlīgu iznākumu citā spēlē. "Bija šausmīgas dusmas, kāpēc spēles nenotiek vienā laikā, ja jāskaita punktu starpība. Pēdējās sekundēs Grieķija uzvarēja tieši ar +18. Vai tur bija sarunāts, nezinu. Stulbi vainot citus savās neveiksmēs. Izgāzām pirmo spēli pret Vāciju, jo zaudējām, kaut gan bijām vadībā ar 16 punktiem. Nespēju noticēt, ka nespēlēsim Eiropas čempionātā," saka Elīna Babkina. "Man jau ir 31, nezinu, kad vēl tiksim šādā turnīrā."

Savulaik bija ierasts, ka kvalifikācija notika vasarā, bet tagad ir vairāki sabraukumi klubu sezonas laikā. Jaunās kārtības ietvaros klājas grūtāk, liela ietekme ir notikumiem spēlētājas klubā, izlases katrā sabraukumā situācija veidojas vairāk vai mazāk citāda. "Visas spēlēja ar traumām, sāpēm, salauztiem pirkstiem," par komandas biedreņu tagadējo varonību pastāsta izlases kapteine.

Izlases galvenajam trenerim Mārtiņam Gulbim bija ļoti maz laika, lai, pārejot no vīriešu basketbola, pielāgoties sieviešu spēlei. Babkinai patīk šis ļoti prasīgais, jaunais un enerģiskais treneris, kuru, viņasprāt, nevar vainot netikšanā uz finālturnīru.

Virkne mūsu labāko spēlētāju ir vecumā ap 30 gadiem. Babkina turpinās karjeru izlasē? "Jā, ir nepadarīta darba sajūta," atklāj pieredzējusī basketboliste, kura tagad fiziskajā ziņā jūtas krietni labāk nekā 20 gadu vecumā. "Jo vecāka kļūstu, jo esmu lielāka patriote. Nekad nevienā klubā nav bijušas tādas emocijas kā izlasē."

Eirolīgas kluba Orenburgas "Nadezhda" mūsu aizsardze Covid-19 izslimoja jau septembrī. Divas dienas bija trakas - nevarēja piecelties no gultas, neēda, visur sāpēja un lauza, bija pamatīgs drudzis. Pēc tam sportiskās formas atgūšana viņai izvērtās salīdzinoši viegla, bet dažām spēlētājām bija sarežģījumi.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


, 2021-02-11 20:17, pirms 3 gadiem
Elīnai vajag bērnus audzināt!
Nāk jau vecums, bērnu vēl nav.
Slēpts komentārs: Dzimmiy
, 2021-02-12 00:17, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Elīnai vajag bērnus audzināt!
Nāk jau vecums, bērnu vēl nav.
Galvenais, ka tev to vajag.
, 2021-02-12 06:26, pirms 3 gadiem
Babkina atkal ir Babkina,nevis Dikeulaku?

"Latvijas sieviešu basketbola labākā spēlētāja Elīna Dikeulaku savā "Instagram" profilā veikusi izmaiņas, kas liek domāt par problēmām laulībā... Talantīgā sportiste nomainījusi uzvārdu uz Babkina un izdzēsusi ierakstu "wifey" (sieva) ar klāt pievienoto zelta krāsas gredzenu emocijzīmi"
uzvārdu Babkina vismaz vieglāk izrunāt,nekā to mēlesmežģāmo
, 2021-02-12 06:34, pirms 3 gadiem
Labrīt

artenio rakstīja: Babkina atkal ir Babkina,nevis Dikeulaku?

"Latvijas sieviešu basketbola labākā spēlētāja Elīna Dikeulaku savā "Instagram" profilā veikusi izmaiņas, kas liek domāt par problēmām laulībā... Talantīgā sportiste nomainījusi uzvārdu uz Babkina un izdzēsusi ierakstu "wifey" (sieva) ar klāt pievienoto zelta krāsas gredzenu emocijzīmi"
uzvārdu Babkina vismaz vieglāk izrunāt,nekā to mēlesmežģāmo
, 2021-02-12 08:45, pirms 3 gadiem
Babkina vai Dikulake, bet metienu precizitāte drausmīgi vāja😂
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.