Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Veidos Latvijas basketbola Goda zāli

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Veidos Latvijas basketbola Goda zāli
Uļjana Semjonova
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas Basketbola Savienības biedri piektdien, 10. februārī, Rīgā pulcējās biedru sapulcē, apstiprināja prezidenta, revidenta, komisiju ziņojumus, nobalsoja par statūtu grozījumiem, ievēlēja LBS jauno padomi un atbalstīja Latvijas basketbola Goda zāles izveidi.

Goda zāle tiks veidota, lai atgādinātu par Latvijas basketbola spožākajām uzvarām, iepazīstinātu ar spilgtākajām personībām un kalpotu par mērķu orientieri jaunajām paaudzēm, ar Goda zāles ideju LBS biedru sapulci iepazīstināja Basket.lv redaktors Guntis Keisels.

Faktoloģiskā, rakstiskā, vizuālā, audio un video informācija tiks apkopota mājas lapā basket.lv . Perspektīvā paredzēta Latvijas basketbola vēstures pārvietojamās ekspozīcijas un muzeja izveide.

Uzņemšana Goda zālē notiks saskaņā ar LBS valdes apstiprināto nolikumu.

Goda zāles pirmajā sastāvā tiks iekļautas
1) Latvijas komandas, kas izcīnījušas pirmās vietas FIBA vai sava laika augstākajās pieejamajās oficiālajās starptautiskajās sacensībās (piemēram, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība 1935, Rīgas TTT un ASK meistarkomandas),
2) izcili spēlētāji – Olimpiskie, Pasaules un Eiropas čempioni,
3) izcili treneri (piemēram, Valdemārs Baumanis, Oļģerts Altbergs),
4) tiesneši un rīkotāji, kuru darbība veicinājusi Latvijas basketbola attīstību.

Personu/komandu Goda zālē uzņems saskaņā ar jaunizveidotās Goda zāles Padomes lēmumu. Turpmāk kandidātus varēs ieteikt jebkura fiziska persona. Goda zālē uzņemtās personas tiks nosauktas LBS dibināšanas gadadienā 26. novembrī. Katru gadu Goda zālē varēs uzņemt ne vairāk par trīs personām.

Ievēlēta LBS jaunā padome

LBS biedru sapulce uz četriem gadiem ievēlēja jauno LBS padomi sekojošā sastāvā: (alfabētiskā secībā): Solvita Āboltiņa, Mārtiņš Bondars, Adrians Dāvis, Armands Garkāns, Ilze Godmane-Pētersone, Uldis Grāvītis, Ojārs Kehris, Irēna Krūmane, Māris Mančinskis, Valdis Siksnis, Kārlis Strēlis, Aigars Štokenbergs, Jānis Urbanovičs, Valdis Voins.

Padomē ir arī pieci nepastāvīgie locekļi – LBL četru spēcīgāko klubu un LSBL spēcīgākā kluba prezidenti.

Padome nepiedalās LBS ikdienas darbā.

Biedru sapulce par organizācijas revidentu nākamajiem četriem gadiem ievēlēja zvērinātu revidentu Māri Bierni.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps iepazīstināja ar LBS rīcības programmu 2012. - 2015. gadam, kura nākamās divas nedēļas būs pieejama sabiedriskai apspriešanai un pilnveidei.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-10 13:42, pirms 12 gadiem
Krūmane ar Urbi jau nu baigie mums basketbola znatoki

  +1 [+] [-]

, 2012-02-10 14:08, pirms 12 gadiem
Andri kā pirmo jāliek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-10 15:20, pirms 12 gadiem
Patīk nosaukums, laikam saprata, ka slavas tā kā bik pa maz būs, bet goda, ko prezentēt- atliku likām! Vai arī tā tāda tipiskā latviešu piezemētība un komplekss......

     [+] [-]

, 2012-02-10 22:34, pirms 12 gadiem
ha, būs spiesti Baronu uzņemt savā slavas zālē