Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Banki ieradies Latvijā un oficiāli parakstījis līgumu par izlases trenēšanu

Banki ieradies Latvijā un oficiāli parakstījis līgumu par izlases trenēšanu
Raimonds Vējonis un Luka Banki. Foto: Basket.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka jaunieceltais Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris Luka Banki šonedēļ ieradies Latvijā, kā laikā oficiāli parakstījis līgumu. Tāpat speciālists jau apmeklējis un vēl apmeklēs Latvijas-Igaunijas ''Final6'' spēles, bet pirmdien plānota oficiāla preses konference.

Pēc tam, kad Latvijas vīriešu izlase nekvalificējās 2022. gada Eiropas čempionātam, Latvijas Basketbola savienībai (LBS) bija jāuzsāk jaunā trenera meklējumi, jo darbu ar izlasi neturpināja Roberts Štelmahers.

Meklējumi noslēdzās ātri. Par galveno favorītu izvirzījās 55 gadus vecais itālis Luka Banki, kuru pēc uzklausīšanas valdei virzīja arī treneru komisija. 25. martā LBS valde apstiprināja amatā itāļu speciālistu. Līgums tiks noslēgts uz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu.

Šodien Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Luka Banki ieradies Latvijā un apmeklē Latvijas-Igaunijas ''Final6'' spēles. Pie reizes abas puses oficiāli parakstījušas līgumu. Tas noslēgts uz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensību ciklu ar iespēju sadarbību pārskatīt pēc katra sacensību posma. Jau augustā izlasei paredzētas pirmās spēles.

Šo pirmdien LBS paredzējusi oficiālu preses konferenci ar itāļu speciālistu. Līdz šim Banki trenējis tādas komandas kā Sjēnas ''Montepaschi'', Milānas ''Olimpia'', Atēnu AEK, ''Lokomotiv Kuban'', ''Brose Bamberg''. Pēdējā trenera darba vieta bija NBA G līgas ''Long Island Nets'' galvenā trenera asistenta amatā. Vairāk par Banki trenera karjeru var iepazīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/izlases/viriesi/p...


, 2021-04-09 12:27, pirms 3 gadiem
Ja Banki ieradās šonedēļ Latvijā tad jau viņam vajadzētu sēdēt pašizolācijā 10 dienas nevis vazāties apkārt..
, 2021-04-09 12:36, pirms 3 gadiem
ballbreaker rakstīja: Ja Banki ieradās šonedēļ Latvijā tad jau viņam vajadzētu sēdēt pašizolācijā 10 dienas nevis vazāties apkārt..
Vinjsh neseedeeja pashizolaacijaa, vinjam biju es.
, 2021-04-09 12:47, pirms 3 gadiem
No šodienas būs Lūks Baņķis .
, 2021-04-09 13:39, pirms 3 gadiem
Banki: "Man teica, ka Latvijai esot trīs pilnas NBA komandas, bet tagad, kad gribu izsaukt spēlētājus, jūs sakāt, ka Dončičs, Adetokumbo un Bīls nemaz nav latvieši!?"
, 2021-04-09 14:34, pirms 3 gadiem
ballbreaker rakstīja: Ja Banki ieradās šonedēļ Latvijā tad jau viņam vajadzētu sēdēt pašizolācijā 10 dienas nevis vazāties apkārt..
Vējonis upurējās - kā kontaktpersona tagad sēdēšot kopā.
, 2021-04-09 15:29, pirms 3 gadiem
nepareizi lieto uzvardu-vej-da.nis-kops piedzimsanas...
, 2021-04-09 16:12, pirms 3 gadiem
Bjankī ir no kreisās puses?
Vēlam veiksmi!
, 2021-04-09 16:33, pirms 3 gadiem
Kur maskas ?
, 2021-04-09 16:49, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Kur maskas ?
Centrāltirgū!
, 2021-04-09 16:59, pirms 3 gadiem
Funkcionāri vienkārši atsēž krēslos, pa to laiku basketbols, "straujiem soļiem" iet lejup. Skat, jau lēnie igauņi basītī mūsējiem dot iepīpēt. Apsviedīgais znotelis (Leiškalnpapum) pa to laiku kā lapsa kūmiņš skrien apkārt un skatās kur var šo to pakampt un iešņaukt nāsīs.
P.s. rezultātu nav, bet tas mums netraucē projektēt speciāli basim lielkalibra halles.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.