Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Slovēnijas U18 basketbolisti šokē Franciju, EČ saimnieki turki aptur Lietuvu

Slovēnijas U18 basketbolisti šokē Franciju, EČ saimnieki turki aptur Lietuvu
Slovēnijas U18 izlases basketbolisti svin iekļūšanu Eiropas meistarsacīkšu pusfinālā. Foto: FIBA

Turcijas pilsētā Izmirā notiekošo FIBA Eiropas U18 meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā pārsteigumu sagādāja Slovēnijas basketbolisti, kuri atspēlējās un dramatiskā cīņas galotnē pieveica (58:57) vienu no turnīra favorītēm Franciju.

• Slovēņi pēc šķietami bezcerīga pirmā puslaika (16:31) spēles otro cēlienu iesāka ar desmit punktiem pēc kārtas, pietuvojoties līdz 26:31. Turpinājumā franču jaunieši gan spēja ilgu laiku noturēt pārsvaru, vēl noslēdzošajā ceturksnī esot priekšgalā ar desmit punktiem (49:39).

• Slovēņi atgriezās cīņā par uzvaru pēc mazāk nekā minūtes laikā veikta sešu punktu izrāviena. Spraigā un mazrezultatīvā spēles izskaņā, rezultātam esot 55:57, izšķirošo tālmetienu realizēja slovēnis Gašpers Škorjancs, savukārt pēdējā uzbrukumā Francijas jaunieši nespēja trāpīt divus metienus pēc kārtas, tostarp vienu no groza apakšas.

• Škorjancs šovakar izcēlās ar gūtiem 14 punktiem, kamēr 11 punktus iemeta un pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm sakrāja Jans Zemļičs.

Eiropas meistarsacīkšu pusfinālā otro reizi pēc kārtas iekļuvusī Slovēnija sestdien spēkosies pret laukuma saimnieci Turciju, kas ceturtajā ceturksnī likvidēja septiņu punktu deficītu (47:54), pārspējot (64:61) ceturtdaļfinālu 15. reizi pēc kārtas sasniegušo Lietuvas U18 valstsvienību.

• Turku rindās 14 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Berkes Bujuktunčela kontā. Lietuviešus no sāpīgās neveiksmes neglāba Pauļusa Murauska 19 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Iespaidīga atspēlēšanās padevās desmitkārtējai Eiropas U18 čempionei Serbijai, kas puslaiku pārtraukumā pret vienaudžiem no Izraēlas atradās iedzinējos ar 17 punktu starpību (22:39). Otrajā puslaikā gūtie 46 punkti serbiem ļāva izcīnīt pat visnotaļ drošu panākumu (68:62).

• Serbu labā 16 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles nopelnīja Ilija Milijaševičs. Izraēlas U18 izlases rindās double-double (17 punkti un desmit atlēkušās bumbas) Noamam Jācovam.

• Pusfinālā Serbija eksaminēs Spānijas U18 basketbolistus, kuri ceturtdaļfināla cīņu pret Itāliju iesāka vāji (1:12), tomēr izcīnīja pārliecinošu uzvaru (72:59).

• Pa 14 punktiem iemeta Badalonas "Joventut" pārstāvošais Žordi Rodrigess un Madrides "Real" kluba audzēknis Isans Almansa. Rodrigesam arī astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, kamēr Almansa zem groziem izcīnīja 12 bumbas.

FIBA Eiropas U18 meistarsacīkstes, ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
Francija - Slovēnija57:58
Turcija - Lietuva64:61
Izraēla - Serbija62:68
Spānija - Itālija72:59

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/europe/...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.