Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ASV basketbolisti un IOC amatpersonas Rio dzīvo kruīzu kuģos

ASV basketbolisti un IOC amatpersonas Rio dzīvo kruīzu kuģos
Demarkus Kazinss un Karmelo Entonijs 3. augustā kāpj uz "Silver Cloud" klāja
Foto: AP/Scanpix

ASV sieviešu un vīriešu basketbola valstsvienības no 3. līdz 22. augustam dzīvos uz Itālijas kompānijas "Silversea" kruīzu kuģa "Silver Cloud", raksta amerikāņu un britu prese.

“Ietilpīga, taču privātumu sargājoša, būvēta, lai šķērsotu okeānus un tomēr spētu bez problēmām noenkuroties upēs un noslēgtās ostās, “Silver Cloud” jahta 296 viesiem nodrošina izmeklētu stilu un komfortu,” teikts “Silversea” mājas lapā.

Smalko kuģi Rio spēļu laikā savām vajadzībām nolīdzis IT milzis “Cisco Systems” . Tā darbinieki būs vienīgie, kuri dalīs jahtas deviņus klājus ar 24 amerikāņu basketbolistiem, treneriem un abu komandu apkalpojošo personālu.

“Silver Cloud” (sudraba mākonis) noenkurots Maua piestātnē piesārņotajā Gvanabaras līcī. Kuģim ir tikai viena ieeja, bet no apkārtējās teritorijas to atdala necauršaujams stikla žogs. Jahta dienu un nakti tiek apsargāta gan no sauszemes, gan līča puses.

Nedēļu garš ceļojums ar “Silver Cloud” parasti maksā apmēram 13 tūkstošus ASV dolāru. Jahta aprīkota ar spa, vairākiem restorāniem, bāru, bibliotēku, spēļu automātiem, cigāru istabu, atklāto baseinu un džakuzi. Basketbolistu ērtībām uz kuģa ierīkotas īpaši garas gultas.

Tas nav nekas jauns. Amerikāņu basketbolisti Olimpiskajā ciematā nav dzīvojuši kopš 1988. gada spēlēm Seulā, Korejā. Arī kruīzu kuģis viņu vajadzībām netiek izmantots pirmo reizi – vīriešu valstsvienība 2004. gadā Atēnās apmetās uz lainera “Queen Mary 2”, taču tas nelīdzēja, jo komanda pusfinālā zaudēja Argentīnai un mājās atgriezās ar bronzu.

Atsauksmes ir dažādas. Piemēram, Karmelo Entonijs (Carmelo Anthony) izteicās, ka 2004. gadā “jūties iestrēdzis” uz “Queen Mary 2” klāja. Viens no kuģa darbiniekiem sarunā ar žurnālu GQ pastāstīja, ka amerikāņi zaudēja, jo "viņi ēda pārāk daudz hamburgeru. Viņi vienmēr stāvēja rindā un nevarēja uzlēkt tik augstu."

ASV basketbola federācija (USA Basketball) plānu dzīvot uz jahtas atklāja pirms pieciem mēnešiem. Prezidents Džerijs Kolandželo (Jerry Colangelo) sarunā ar ESPN žurnālistu Marku Štainu (Mark Stein) pavēstīja, ka pieņemts lēmums spēlētājus izmitināt uz kuģa, lai nodrošinātu maksimālu drošību.

"Mēs nosūtījām savus cilvēkus (uz Rio) četras vai piecas reizes. Izpētījām visus iespējamos apmešanās variantus un pieņēmām lēmumu. Paturiet prātā, ka, sākot no 1992. gada, ASV basketbola komandas nav uzturējušās Olimpiskajā ciematā. Ņemiet arī vērā, ka basketbols ir viens no tikai diviem sporta veidiem, kurš turpinās visā Olimpisko spēļu garumā."

Kolandželo rūp gan spēlētāju drošība, gan privātums. “Mēs darām visu, lai pasargātu savus cilvēkus. Mums paredzēti milzīgi ieguldījumi Rio. Mēs nedzīvosim ciematā, taču mūsu spēlētāji bieži to apmeklēs, tāpat kā notika Pekinā un Londonā.”

"Mēs neuzturamies Olimpiskajā ciematā, jo jūtam, ka tas nav labākais veids, kā sagatavoties spēlēm," sarunā ar ziņu aģentūru teica "USA Basketball" runas vīrs Kreigs Millers (Craig Miller). "Spēlētājiem ir gara sezona un viņi vēlas pavadīt pēc iespējas vairāk laika ar ģimeni un draugiem."

Millers uzsvēra, ka garie spēlētāji vienmēr saskaras ar vienu un to pašu problēmu. “Viesnīca vai Olimpiskais ciemats: gultas netiek taisītas 213 centimetrus gariem spēlētājiem. Puiši dzīvo izbraukumos un cenšas izdomāt, kā izgulēties. Dažreiz esmu redzējis, ka viņi gultas galā novieto bagāžu, lai uz tās varētu atpūtināt savas kājas.”

Gvanabaras līcī būs noenkurots vēl viens kruīzu kuģis – “Norwegian Cruise Lines” piederošais milzis “Getaway”, kurā var uzturēties līdz 4000 viesu (tonnāža 145 655, salīdzinot ar “Silver Cloud” 16 800). "Patvērumā" mājos Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) amatpersonas, sponsori, nacionālo federāciju vadītāji un citi IOC viesi.

Izmantotie resursi:
https://www.washingtonpost.com/news...
Jerry Colangelo says Team USA men's basketball...
U.S. men's, women's basketball teams to stay on...
They're on a boat! U.S. hoops stars staying on...
An Oral History of the 2004 "Dream"...


, 2016-08-04 14:37, pirms 8 gadiem
Mēs nedzīvosim ciematā, taču mūsu spēlētāji bieži to apmeklēs, tāpat kā notika Pekinā un Londonā.

Nez gan kāpēc
, 2016-08-04 14:42, pirms 8 gadiem
Ar nepacietību gaidu mūsu visu mīļās cacas Aļonas nokļùšanu olimpiskajā ciematā, kur nummuriņos nav siltà ūdens, tualete aizdambējas un nav elektrības !
Tas būs kaut kas!
, 2016-08-04 14:43, pirms 8 gadiem
Riktīgs Olimpiskais gars - resnais gals dzīvo uz kruīza kuģa, kamēr pasaules labākie atlēti, kuru dēļ arī notiek OS, dzīvo frontes līnijā...
Par NBA pipariem viss ir skaidrs - ja grib viņus spēlēs, jādanco pēc viņu stabules... Money, money, money...must be funny
, 2016-08-04 14:46, pirms 8 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Riktīgs Olimpiskais gars - resnais gals dzīvo uz kruīza kuģa, kamēr pasaules labākie atlēti, kuru dēļ arī notiek OS, dzīvo frontes līnijā...
Par NBA pipariem viss ir skaidrs - ja grib viņus spēlēs, jādanco pēc viņu stabules... Money, money, money...must be funny
Domājams, ka ne viens vien sportists ir noīrējis sev apartamentus kaut kur citur. Tajos ciematos vienmēr problēmas ir pāri galvai. Ja Tu to vari atļauties, kāpēc ne?
, 2016-08-04 15:03, pirms 8 gadiem
Ja uztic rīkot spēles 3. pasaules valstij, tad nav jābrīnās. Bet būtu vēl trakāk, ja Indija rīkotu.

Kad EURO 2012 bija Polijā/Ukrainā, tad bija komandas, kuras spēlējot Ukrainas pilsētās, dzīvoja Polijā
, 2016-08-04 15:27, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Domājams, ka ne viens vien sportists ir noīrējis sev apartamentus kaut kur citur. Tajos ciematos vienmēr problēmas ir pāri galvai. Ja Tu to vari atļauties, kāpēc ne?Šeit runa bija par tiem, kuri nevar atļauties... Kaut vai Latvijas delegācija. Kamēr SOK tefteļi vago pa kruīza kuģa koridoriem, citi izbauda visus OS smalkumus nepabeigtajās kazarmās. Nez, kur mēs guldītu Kristapu Porziņģi, ja letiņi būtu kvalificējušies spēlēm?
, 2016-08-04 15:30, pirms 8 gadiem
Tas ir tikai normāli, ka viņi nedzīvos puspabeigtā ciematā. Galu galā - multimiljonāri.
OS - tas ir bizness, un ASV basketa izlase būs no top skatītākajiem eventiem...
, 2016-08-04 15:41, pirms 8 gadiem
Vienīgi jautājums, kā viņi dabūs meitenes uz tā kruīza kuģa...ekstra klases bordelis būs noslēdzis līgumu un visām beibēm būs noņemti pirkstu nospiedumi un DNS? ...tas būs padàrgi, kamēr olimpiskajā ciematā būs par brīvu... Durantam negribēsies izmēģināt krievu sinhronās peldēšanas izlasi?
, 2016-08-04 15:45, pirms 8 gadiem
Pilnīgi normāla atbalstāma štelle. Kāpēc mocīties kazarmās, ja ir piķis un var nofraktēt kruīznieku? Pie tam uz lielajiem kuģiem ir pilna izmēra basketa laukums, nezinu vai uz šitā ir. (Pats esmu strādājis uz tādiem, zinu izmērus,ir arī ledus halle,ja kas). Brazīlijā arī futenes čempja laikā daži kuģi kalpoja par viesnīcu, kolēģi tur šancēja un stāstīja,ka viss štokos. Drošāk nekā pa Rio pa naktīm vazāties...
, 2016-08-04 15:46, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Vienīgi jautājums, kā viņi dabūs meitenes uz tā kruīza kuģa...ekstra klases bordelis būs noslēdzis līgumu un visām beibēm būs noņemti pirkstu nospiedumi un DNS? ...tas būs padàrgi, kamēr olimpiskajā ciematā būs par brīvu... Durantam negribēsies izmēģināt krievu sinhronās peldēšanas izlasi?
Tekstā jau bija, ka viņi dosies uz pilsētiņu
, 2016-08-04 16:45, pirms 8 gadiem
Karlo rakstīja: Pilnīgi normāla atbalstāma štelle. Kāpēc mocīties kazarmās, ja ir piķis un var nofraktēt kruīznieku? Pie tam uz lielajiem kuģiem ir pilna izmēra basketa laukums, nezinu vai uz šitā ir. (Pats esmu strādājis uz tādiem, zinu izmērus,ir arī ledus halle,ja kas). Brazīlijā arī futenes čempja laikā daži kuģi kalpoja par viesnīcu, kolēģi tur šancēja un stāstīja,ka viss štokos. Drošāk nekā pa Rio pa naktīm vazāties...
Nez kāds zaglis nāktu klāt Deandre vai Kazinam?
Tas, ka ciemats esot Skrundas lokatora līmenī, gan esmu pārsteigts, laikam Brāzīlija ir ļoti nesakārtota valsts, liels bardaks!
, 2016-08-04 16:51, pirms 8 gadiem
pinkainis rakstīja: Tekstā jau bija, ka viņi dosies uz pilsētiņu
Tekstā bija, ka viņi BIEŽI dosies uz pilsētiņu
, 2016-08-04 17:04, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Nez kāds zaglis nāktu klāt Deandre vai Kazinam?
Tas, ka ciemats esot Skrundas lokatora līmenī, gan esmu pārsteigts, laikam Brāzīlija ir ļoti nesakārtota valsts, liels bardaks!
Zaglis ar ieroci.
Zaglis, kas iesit no aizmugures ar kādu metāla stieni piemēram un tad aplaupa.
Utt.
Bet tev jau patīk tupīt joprojām...
, 2016-08-04 17:07, pirms 8 gadiem
Mani visvairāk rakstā uzjautrināja šis teikums:

Viens no kuģa darbiniekiem sarunā ar žurnālu GQ pastāstīja, ka amerikāņi zaudēja, jo "viņi ēda pārāk daudz hamburgeru. Viņi vienmēr stāvēja rindā un nevarēja uzlēkt tik augstu."

Tomēr cilvēka stulbums ir internacionāla parādība... Savi chubaki un visādi HBM ir atrodami jebkurā pasaules nostūrī.
, 2016-08-04 17:43, pirms 8 gadiem
13 štukas nedēļā izklausās smieklīga summa......
, 2016-08-04 19:15, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: 13 štukas nedēļā izklausās smieklīga summa......
Vienam cilvēkam ir okey cena
, 2016-08-04 19:23, pirms 8 gadiem
aicis23 rakstīja: Vienam cilvēkam ir okey cena
āāā.... es duriks iedomājos visu laivu My bad.
, 2016-08-05 18:54, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: āāā.... es duriks iedomājos visu laivu My bad.
LOL
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.