Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Thunder'' un ''Heat'' liedz Pokuševskim un Jovičam palīdzēt Serbijai EČ

''Thunder'' un ''Heat'' liedz Pokuševskim un Jovičam palīdzēt Serbijai EČ
Aleksejs Pokuševskis. Foto: AP/Scanpix

Serbijas basketbola izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs atklājis, ka 2022. gada Eiropas čempionātā vienībai nepievienosies Aleksejs Pokuševskis un Nikola Jovičs, jo to nav atļāvušas viņu pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas.

Basketbola izlases jau pēc mazāk nekā mēneša sāks 2022. gada Eiropas čempionātu basketbolā, kurā piedalīsies arī Serbija. Tās rindās spēlēs pēdējo divu sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Nikola Jokičs, kurš atklājis, ka viņam vienmēr īpaši ir pārstāvēt nacionālo izlasi. ''Tas man nozīmē ļoti daudz. Runāju ar savu ģimeni, ka ir pilnīgi cita sajūta, kad dodies pārstāvēt savu valsti. Šeit jūtos krietni citādāk nekā Denverā,'' medijiem atklāja basketbolists.

Izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs gan pavēstījis ne tik labas ziņas - gaidāmajā čempionātā valstsvienībai nepalīdzēs Oklahomsitijas ''Thunder'' spēlētājs Aleksejs Pokuševskis un Maiami ''Heat'' draftētais Nikola Jovičs. Iemesls ir gaužām vienkāršs - nedz ''Thunder'', nedz ''Heat'' nav devušas piekrišanu šo spēlētāju dalībai izlases rindās šajā vasarā. ''Mēs neguvām piekrišanu no viņu pārstāvētajām komandām. Tās vēlas, lai viņi starpsezonā būtu tur un gatavotos jaunajai sezonai,'' medijiem atklāja Pešičs.

Pokuševskis līgā pavadījis pēdējās divas sezonas, kurās kopumā laukumā devies 106 spēlēs. Tajās serbs vidēji iemetis 7.8 punktus un izcīnījis piecas atlēkušās bumbas zem groziem. Nikolu Joviču šī gada draftā Maiami ''Heat'' izraudzījās ar 27. numuru. Pirms gada Jovičs bija U19 izlases līderis Pasaules kausā, kas notika Rīgā un Daugavpilī.

Serbija trīs reizes kļuvusi par Eiropas čempioni (1995., 1997., 2001. gadā). Pēdējo reizi tā par medaļnieci kontinenta čempionātā kļuva 2017. gadā, kad finālā ar 85:93 piekāpās nākamajai čempionei Slovēnijai.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/euroba...


, 2022-08-03 19:48, pirms 2 gadiem
Eiropas Čempionatā viņi daudz labāk sagatovotos!
Varēja vēl Jokičam aizliegt spēlēt!
, 2022-08-03 20:12, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Eiropas Čempionatā viņi daudz labāk sagatovotos!
Varēja vēl Jokičam aizliegt spēlēt!
traumu risks!
, 2022-08-04 05:55, pirms 2 gadiem
Nu re! Arī Serbiem klubi neļauj braukt uz izlasēm, nav tā ka tikai talantīgajiem latvju bāleliņiem to aizliedz, kā parasti to uzsver komentāros. Grozies kā gribi, bet basketbolā pirms tiec pie lielā vārda, klubam spēlētāji ir kā vergi. Vienmēr apbrīnoju futbola kārtību, kur klubs pat neriskē nepalaist spēlētaju uz izlasi, jo par to draud lielas nepatikšanas.
, 2022-08-05 08:48, pirms 2 gadiem
Robis rakstīja: Nu re! Arī Serbiem klubi neļauj braukt uz izlasēm, nav tā ka tikai talantīgajiem latvju bāleliņiem to aizliedz, kā parasti to uzsver komentāros. Grozies kā gribi, bet basketbolā pirms tiec pie lielā vārda, klubam spēlētāji ir kā vergi. Vienmēr apbrīnoju futbola kārtību, kur klubs pat neriskē nepalaist spēlētaju uz izlasi, jo par to draud lielas nepatikšanas.
Pilnīgi piekrītu. Basketbola un futbola vertikāle, naudas dalīšana, pelnīšana no spēlētāju audzināšanas, iespējas 'pelnrušķītes stāstiem', izlašu cienīšana ir divi dažādi kosmosi. Ja vien basketbolam vnk varētu no rītdienas pielietot futbila sistēmu..
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.