Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Konkurences centra pozīcijā dēļ Žižičs tiek atskaitīts no Horvātijas izlases

Konkurences centra pozīcijā dēļ Žižičs tiek atskaitīts no Horvātijas izlases
Ante Žižičs. Foto: FIBA

ULEB Eirolīgas kluba Stambulas ''Anadolu Efes'' basketbolists Ante Žižičs neturpinās gatavošanos ar Horvātijas izlasi gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, jo centra pozīcijā ir liela konkurence un galvenais treneris priekšroku dod citiem basketbolistiem.

''Žižičs ir lielisks spēlētājs un cilvēks, taču viņš un Zubacs ir līdzīga tipa basketbolisti. Mans lēmums ir šobrīd dot iespēju Zubacam, tādējādi mums centra pozīcijā būs trīs dažādu spēles stilu basketbolisti. Viens no viņiem ir Karlo Matkovičs, kurš ir izlases nākotne neatkarīgi no tā, vai treneris būšu es vai kāds cits. Protams, ir arī Dario Šāričs, kura klātesamība ļauj mums spēlēt daudzveidīgāk, arī aizsardzībā,'' Eirolīgas centra atskaitīšanu komentēja Horvātijas izlases galvenais stūrmanis Damirs Mulaomerovičs.

Sagatavošanās ciklu neturpinās arī viens no savlaik perspektīvākajiem Eiropas basketbolistiem Dragans Benders, kurš aizvadīto sezonu izlaida savainojuma dēļ. ''Benders aizvadīja ļoti labu sagatavošanās periodu jūnijā. Arī viņš ir lielisks puisis, kurš mums noteikti palīdzēs nākotnē. Viņš atlaba no savainojuma. Esmu drošs, ka pavadītais laiks ar izlasi Benderam nāks par labu,'' teica Mulaomerovičs.

Horvāti ''EuroBasket 2022'' finālturnīra grupu cīņas aizvadīs Milānā, spēlējot pret Igauniju, Ukrainu, mājinieci Itāliju, Grieķiju un Lielbritāniju. Izslēgšanas mačiem kvalificēsies četras labākās komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.hks-cbf.hr/reprezentaci...


, 2022-08-02 22:57, pirms 2 gadiem
Komantus virsrakstā nevajag izmantot? Savādāk tāda putra, ka maz neliekas.
, 2022-08-02 23:08, pirms 2 gadiem
Kāpēc nevarēja daudz vienkāršāku virsrakstu? Zizičs tiek atskaitīts no Horvātijas izlases?
, 2022-08-02 23:28, pirms 2 gadiem
Fidels rakstīja: Komantus virsrakstā nevajag izmantot? Savādāk tāda putra, ka maz neliekas.
kādus komatus??? Tas nav ne salikts teikums, ne tur ir divdabja teiciens!
Vienīgā putra šeit esi Tu!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.