Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"EuroBasket" priekškvalifikācijā Šveice atduras Kiprā, "Spurs" spēlētājam Peltlam 14+11

"EuroBasket" priekškvalifikācijā Šveice atduras Kiprā, "Spurs" spēlētājam Peltlam 14+11
Epizode no Kipras un Šveices izlašu cīņas. Foto: FIBA

2025. gada Eiropas basketbola meistarsacīkšu priekškvalifikācijas turnīrā negaidītu pirmo panākumu izcīnīja Kipras valstsvienība, kas savā laukumā sakāva (71:63) A apakšgrupas vicelīderi Šveici.

• Kipriešiem izdevās veiksmīgi aizvadīt trešo ceturksni, kad laukuma saimnieki savā grozā ielaida nieka sešus punktus. Jāmin, ka Kipras un Šveices iepriekšējā savstarpējā cīņā šveicieši bija izcīnījuši pārliecinošu panākumu (66:43).

• Uzvarētāju labā 14 punktus guva Nikoss Stilianu. Tikmēr Šveices valstsvienības rindās pa 17 punktiem iemeta Mišels-Ofiks Nzegē un Džonatans Kazadi. Nzegē nopelnīja arī 11 atlēkušās bumbas, savukārt Kazadi atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un sakrāja sešas bumbas zem groziem.

• Ceļazīmi uz kvalifikācijas nākamo posmu nodrošināja Austrijas basketbolisti, Zalcburgā sagraujot (92:66) Īrijas izlasi. Double-double (14 punktus un 11 atlēkušās bumbas) nopelnīja NBA kluba Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Jakobs Peltls.

Līdzīgs panākums izdevās Rumānijas izlasei, kas pēc panākuma (78:67) pār Luksemburgu triumfēja B apakšgrupā. Uzvarētāju rindās 16 punktus sakrāja naturalizētais Kriss Ričards. Luksemburgiešus no neveiksmes neglāba Aleksa Lorēna 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

• Kevina Larsena 20 gūtie punkti un izcīnītās desmit bumbas zem groziem kaldināja C apakšgrupas līderes Dānijas graujošu uzvaru (105:71) pār Kosovu. Svētdien dāņi cīņā pret Norvēģiju noskaidros C grupas uzvarētāju.

• "EuroBasket 2025" kvalifikācijas nākamajā posmā iekļūs katras grupas uzvarētāja, kā arī labākā no trim otro vietu ieguvējām.

"EuroBasket 2025" priekškvalifikācija, 30. jūnijs

Gr.SpēleRezultāts
AKipra (1-4) - Šveice (3-2)71:63
Austrija (4-1) - Īrija (2-3)92:66
BRumānija (3-0) - Luksemburga (1-3)78:67
CDānija (2-1) - Kosova (1-3)105:71

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/eurobas...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
26

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.