Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bagatska vadītā Ukraina turpinās PK kvalifikāciju Rīgā pret Gruziju

Bagatska vadītā Ukraina turpinās PK kvalifikāciju Rīgā pret Gruziju
Ukrainas basketbolisti 2022. gada 28. jūnijā Rīgā. Foto: FBU.ua

LETA. Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vīriešu basketbola valstsvienība šodien Rīgā aizvadīs 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli, tiekoties ar Gruziju.

Ukrainas izlase "Arēnā Rīga" plkst.19 stāsies pretī Gruzijas basketbolistiem.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ mājas spēles Ukrainas vienības savā valstī aizvadīt nevar. Ukrainas izlase pārbaudes spēlēs Portugālē ar 75:61 uzvarēja Slovākiju, bet ar 76:77 piedzīvoja neveiksmi pret Portugāli.

Portugālē kļuva zināms, ka ir nokārtotas visas formalitātes ar NBA un izlasei varēs pievienoties Svjatoslavs Mihaiļuks.

Pirmajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Ukrainas izlase piekāpās Gruzijai ar 83:88. Bagatskis vada Ukrainas izlasi kopš 2019.gada. ''Gruzija nav vienkāršs pretinieks - gudra komanda. Ļoti gribētos, lai arēnas tribīnēs būtu pienācīgs atbalsts. Biļetes nav dārgas - nāciet un atbalstiet Ukrainu,'' pirms mača preses konferencē teica izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Pēc spēles pret Gruziju Ukraina 4.jūlijā izbraukumā spēkosies ar Ziemeļmaķedoniju, noslēdzot kvalifikācijas posmu 7.jūlijā Rīgā pret Spāniju.

G grupā Gruzijai ir trīs uzvaras četrās spēlēs, trijos mačos trīs panākumus izcīnījusi Spānija, bet vienu - Ukraina, kamēr Ziemeļmaķedonija ir zaudējusi visās četrās cīņās.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

G grupa 29. jūnijā

#KomandaU-Z+/-
1Gruzija (Q)3-1+12
2Spānija (Q)3-0+71
3Ukraina1-2-2
4Ziemeļmaķedonija0-4-81

Izmantotie resursi:
LETA


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.